MUSIC+MEDIA

// Παρόλο που οι κυκλοφορίες των εφημερίδων συρρικνώνονται, στις πρώτες θέσεις ο πόλεμος εντείνεται.

// Αυτό θα συνεχίσει να ευνοεί τις δισκογραφικές εταιρείες, καθώς οι εκδότες αντιλαμβάνονται ότι συνεχίζουν να είναι απολύτως απαραίτητες οι καλές προσφορές μουσικής.

// Το «Πρώτο Θέμα» ξάφνιασε προσφέροντας το άλμπουμ της Amy Winehouse, το οποίο φαίνεται να ήταν μια ιδιαίτερα ακριβή προσφορά. Είναι αναμφισβήτητα μια επιτυχία της Universal το ότι κατάφερε σε τόσο δύσκολες εποχές να πετύχει μια συμφωνία της οποίας η αξία ξεπέρασε τα 100.000 ευρώ.

// Η θαρραλέα κίνηση της εφημερίδας έχει δημιουργήσει νέα κινητικότητα, καθώς όλοι φαίνονται πλέον διατεθειμένοι να ξαναδούν το ενδεχόμενο φιλοξενίας μεγάλων και ακριβών ονομάτων.

// Την ίδια στιγμή, η δραστηριοποίηση της ΓΕΑ φαίνεται να γίνεται όλο και πιο οργανωμένα.

// Η ΓΕΑ έχει βασικό της στόχο, με προσιτές τιμές, να προσεγγίσει όλη την ελληνική αγορά και, σε αντίθεση με τον ρόλο του μπαμπούλα που έχει υιοθετήσει η ΑΕΠΙ, να μετατραπεί σε έναν φιλικό συνεργάτη, ο οποίος έχει στόχο όχι απλώς να εισπράξει, αλλά να νομιμοποιήσει την αγορά.

// Οι προοπτικές από κάτι τέτοιο είναι απεριόριστες και, εφόσον όλα τα μέλη είναι αποφασισμένα να τη στηρίξουν, μέσα στα επόμενα χρόνια θα έχει τη δυνατότητα να προσφέρει πολύ περισσότερα χρήματα από κάθε άλλη δραστηριότητα, και με μεγαλύτερη ασφάλεια.

// Το μόνο εμπόδιο για πλήρη εξυγίανση της αγοράς φαίνεται να είναι η ΑΕΠΙ, η οποία λειτουργεί ανασταλτικά σε δύο επίπεδα.

// Από τη μια, απειλεί ότι χωρίς την άδειά της θα κλείνει τις επιχειρήσεις και από την άλλη, παρόλο που αποτελεί την πιο κραυγαλέα περίπτωση ιδιωτικού φορέα που εκμεταλλεύεται κενά του νόμου (ή μάλλον νόμων που έχει συνδιαμορφώσει), δείχνει αδιαφορία για την οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα και όλοι όσοι δραστηριοποιούνται σε αυτήν.

// Ενώ πρόκειται για μια ιδιωτική επιχείρηση, το βασικό της επιχείρημα για την αδιαφορία της στο να αναγνωρίσει καταστάσεις είναι ότι έχει ευθύνη απέναντι στους καλλιτέχνες που εκπροσωπεί.

// Το παράδοξο όμως είναι ότι την ίδια στιγμή διαμηνύει εμμέσως πως δεν είναι το ίδιο ουσιαστικά απαραίτητη η συμφωνία με τους συγγενικούς οργανισμούς και τη ΓΕΑ, που τους εκπροσωπεί, για να λειτουργήσει κάποιος, παρόλο που στην περίπτωση της ΓΕΑ οι καλλιτέχνες είναι ακόμα περισσότεροι και το έσοδο το οποίο λαμβάνουν σήμερα απείρως μικρότερο.

// Το ενδιαφέρον πολλών παικτών θα συγκεντρώσει η δημοπρασία του Nitro Radio από τη Eurobank. Ο Όμιλος ANT1 από την πρώτη στιγμή έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον του, όμως τόσο ο Γιάννης Αλαφούζος όσο και η Αλεξάνδρα Δασκαλοπούλου θα συμμετάσχουν στη διαδικασία.

// Πολύ πιθανό να μην καταλήξει κάπου, αφού η Eurobank δεν είναι διατεθειμένη να αφήσει την τιμή να κινηθεί τόσο χαμηλά όσο σκέφτονται οι συγκεκριμένοι ενδιαφερόμενοι.

// Σε αυτήν την περίπτωση είναι άγνωστο τι θα συμβεί, καθώς σύμφωνα με την υπάρχουσα νομοθεσία δεν επιτρέπεται σε τραπεζικό οργανισμό να ασκεί τον έλεγχο σε Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης…


Σχολιάστε εδώ