Χωρίς λύση ακόμη στην «Ελευθεροτυπία»

Oι προτάσεις που κατέθεσε το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής δεν φαίνεται να έπεισαν τους εργαζομένους, αλλά δεν αποκλείεται να υπάρξει και νέα συνάντηση σήμερα, ενώ αύριο είναι προγραμματισμένη η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων.

Κρίσιμο σημείο για την αποδοχή μιας αίτησης για ένταξη στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα είναι η λειτουργία της εταιρείας και η κάλυψη της μισθοδοσίας των εργαζομένων. Στην περίπτωση της Χ.Κ. Τεγόπουλος, η «Ελευθεροτυπία» είναι κλειστή επί δύο μήνες, καθώς παραμένουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι. Αν δεν βρεθεί λύση τις επόμενες μέρες, η συζήτηση θα γίνει με ακόμη δυσμενέστερους όρους. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση που συζήτησε η εκδότρια με την εργασιακή επιτροπή δεν διαφοροποιείται από τις προηγούμενες. Η Μ. Τεγοπούλου καλεί τους εργαζομένους να εργαστούν για να επαναλειτουργήσει η εκδοτική εταιρεία, με την προσδοκία πως μπορεί άμεσα να βρεθεί 1,2 εκατ. ευρώ, καθώς και χρήματα στη συνέχεια από τις τράπεζες. Μετά θα εφαρμόσει το σχέδιο μείωσης του προσωπικού μπαίνοντας στο άρθρο 99. Το σχέδιο που έχει κατατεθεί στη σχετική αίτηση θυμίζουμε πως περιλαμβάνει τον τίτλο της «Ελευθεροτυπίας» σε ένα νέο επενδυτικό σχήμα. Μέχρι και την εκδίκαση της αίτησης δεν μπορεί να μεταβιβαστεί κανένα περιουσιακό στοιχείο, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου επί των ασφαλιστικών μέτρων που κέρδισαν οι εργαζόμενοι.

***

Τις 30.000 «έπιασε» το δεύτερο φύλλο των «Εργαζομένων» της «Ελευθεροτυπίας», που κυκλοφόρησε το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου και έμεινε στα περίπτερα ως την Καθαρή Δευτέρα.


Σχολιάστε εδώ