Φαγωμάρα στο ΠΑΣΟΚ μεταξύ των υποψηφίων

Άλλη είναι η επιλογή του στρατοπέδου Βενιζέλου για το πρόσωπο που θα εκλεγεί γραμματέας του κόμματος και άλλη του Λοβέρδου, γιʼ αυτό και αναζητείται σύνθεση.

Επίσης, το στρατόπεδο Λοβέρδου διαφωνεί με την επιστροφή των διαγραφέντων, ενώ του Βενιζέλου είναι υπέρ, σε χρόνο που θα είναι κοντά στις εκλογές.

Ακόμη, η πλευρά του υπουργού Υγείας δεν επιθυμεί να επιστρέψουν σε ενεργό ρόλο στο ΠΑΣΟΚ στελέχη της πάλαι ποτέ εκσυγχρονιστικής τάσης, που ήταν κοντά στον Σημίτη, όπως ο Μ. Νεονάκης, υποψήφιος και πάλι στο Ρέθυμνο κόντρα στον Μανώλη Όθωνα, ο Χρίστος Βερελής στην Αιτωλοακαρνανία, που «διεμβολίζει» τη Σοφία Γιαννακά και τον Θάνο Μωραΐτη, ο Δημήτρης Θάνος στη Φωκίδα κόντρα στην Αφροδίτη Παπαθανάση, που υποστηρίζει τον Παπουτσή για πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Στην Καρδίτσα ο Βενιζέλος θέλει να βάλει υποψήφιο έναν τοπικό δήμαρχο και αντιδρά ο Νίκος Σαλαγιάννης, που θεωρείται από τα πρωτοπαλίκαρά του, ακόμη και η Μαρία Θεοχάρη.

Όλα αυτά τα ανοικτά μέτωπα επηρεάζουν τις σχέσεις των δύο στρατοπέδων.

Η υποψηφιότητα του Χρ. Παπουτσή δυναμώνει την πλευρά του Λοβέρδου, καθώς οι περισσότεροι από τους συνεργάτες του δεν διστάζουν να πουν ότι «αν δεν ήταν κοντά στον Βενιζέλο ο Λοβέρδος και δεν είχε συμπορευτεί μαζί του, τώρα, μετά την υποψηφιότητα Παπουτσή και όποια άλλη εμφανιστεί, θα υπήρχε ο κίνδυνος του δεύτερου γύρου των εκλογών, όπου κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το αποτέλεσμα. Και εν πάση περιπτώσει δεν θα ήταν και τόσο ευνοϊκό για τον Βενιζέλο».

Στο μεταξύ, η Τόνια Αντωνίου ζήτησε από τον Μιχάλη Καρχιμάκη να έχει δικό της γραφείο στην οδό Ιπποκράτους για να γίνονται εκεί οι επαφές και η οργανωτική δουλειά εν όψει των εσωκομματικών εκλογών.

Όμως και ο Α. Λοβέρδος έχει ανοικτά ζητήματα. Παρότι αρχικά ήταν μαζί του ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος, φαίνεται πως τώρα θέλει να είναι υποψήφιος στα Τρίκαλα, κόντρα στην υποψηφιότητα του Χρήστου Μαγκούφη. Ο Μόσιαλος δεν είναι με τον Βενιζέλο, αυτομόλησε για άλλη μια φορά και, «πουλώντας» τον Λοβέρδο, ταυτίστηκε με τον Ραγκούση, υποστηρίζει δε και τον Πάγκαλο.

Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος ως γνωστόν «πούλησε» σε μια νύχτα τον Γ. Παπανδρέου, υποστηρίζει ότι έχει πολύ καλύτερες ιδέες από άλλους μέσα στη Βουλή και εκτιμά ότι μια υποψηφιότητα όπως του Ραγκούση θα είχε θετικό αποτέλεσμα για το ΠΑΣΟΚ, καθώς δεν πιστεύει ότι αν εκλεγεί πρόεδρος ο Βενιζέλος θα περάσει το ΠΑΣΟΚ σε καλύτερη μοίρα, επειδή έχει κοντά του πολλά αναχρονιστικά στελέχη!

Ο Βενιζέλος, που είχε συνάντηση με τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, δεν έκρυψε την ενόχλησή του για τον Ραγκούση και αναρωτήθηκε: «Τι έχει πάθει αυτό το παιδί;», αναφορά με έντονη την απαξιωτική διάθεση για όσους γνωρίζουν τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης.


Σχολιάστε εδώ