Το Κίνημα των Έξι

Πρόκειται για το Κίνημα Δημοκρατικών (ή Ανεξάρτητων) Πολιτών, με χαρακτηριστικά ενός πολιτικού σχηματισμού κινούμενου στον ευρύτερο χώρο του δημοκρατικού σοσιαλισμού.

Την πρωτοβουλία γιʼ αυτήν τη νέα πολιτική κίνηση έχουν οι βουλευτές Γιώργος Αμοιρίδης, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, Γιώργος Παπαμανώλης, Θόδωρος Παραστατίδης, Ηλίας Θεοδωρίδης και Τσετίν Μάντατζη, βουλευτές που είναι όλοι της περιφέρειας και κανένας δεν έχει θητεία στην κυβέρνηση.

Σύμφωνα μάλιστα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Π», σήμερα το μεσημέρι πρόκειται να δοθεί στη δημοσιότητα το πολιτικό τους μανιφέστο, το οποίο θα σηματοδοτεί και την ίδρυση του νέου πολιτικού σχήματος. Σε ό,τι αφορά τις μελλοντικές κινήσεις τους, οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι βρίσκονται σε συζητήσεις με τη Δημοκρατική Αριστερά του Φ. Κουβέλη, συζητώντας και την εκλογική συνεργασία.

Πρόβλημα αποτελεί το γεγονός ότι οι βουλευτές αυτοί έχουν ψηφίσει το πρώτο Μνημόνιο, ενώ ο Φ. Κουβέλης έχει επίσης δηλώσει ότι δεν συζητά συνεργασία με νυν ή πρώην βουλευτές.

Πάντως, και ανεξάρτητα απʼ την έκβαση των σχετικών συζητήσεων, η συγκρότηση αυτής της νέας πολιτικής κίνησης θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη…


Σχολιάστε εδώ