Στο σκαμνί ο Λαυρεντιάδης

Στο δόκανο της Δικαιοσύνης θα βρεθούν κι όλοι εκείνοι που πήραν μέρος στο πάρτι εκατομμυρίων, και ασφαλέστατα θα αντιμετωπίσουν τη βαριά κατηγορία της αποδοχής προϊόντων εγκλήματος.

Ο κ. Λαυρεντιάδης κατηγορείται πλέον ευθέως από την ελληνική Δικαιοσύνη για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ξέπλυμα χρήματος και απάτη σε σχέση με τα δάνεια-μαϊμού των 701 εκατομμυρίων ευρώ που έδωσε η ProtonBank υπό τη δική του διοίκηση σε φίλους και συνεργάτες του προκειμένου να αγοράσουν τις εταιρείες που ο ίδιος πουλούσε.

Πέραν όμως των 701 εκατ. ευρώ, ο κ. Λαυρεντιάδης κατηγορείται και για υπεξαίρεση που αφορά ποσόν 54 εκατ. ευρώ. Που έρχεται να επιβεβαιώσει το αποκαλυπτικό πρωτοσέλιδο του «Π» στις 2 Οκτωβρίου 2011, με τίτλο «51 εκατομμύρια μίζες σε πολιτικούς και ΜΜΕ», το οποίο προκάλεσε πάταγο και ανησύχησε πολλούς από τον χώρο των εκδόσεων, αλλά και των καναλιών, οι οποίοι είχαν πουλήσει εφημερίδες, περιοδικά και κανάλια σε εταιρείες του Λαυρεντιάδη και του Κυριακίδη. Στην «Ελευθεροτυπία» είχε δημοσιευθεί αποκαλυπτικός κατάλογος με σκανδαλώδεις συναλλαγές και απίστευτες υπερτιμολογήσεις.

Από εδώ και πέρα, και εφόσον ασκηθούν οι ποινικές διώξεις, ο κ. Λαυρεντιάδης θα κληθεί να απολογηθεί, κάτι το οποίο δεν μπορεί να αποφύγει, όπως έκανε με την κλήση του για παροχή διευκρινίσεων που του είχε αποστείλει ο κ. Δραγάτσης.

Εάν δεν προσέλθει, θα ζητηθεί η βίαιη προσαγωγή του και μετά την απολογία του θα αποφασιστεί το ενδεχόμενο της προφυλάκισής του, κάτι το οποίο επιθυμεί διακαώς να αποφύγει. Η εμπειρία πάντως αναφέρει ότι αυτό, με βάση τις δεδομένες κατηγορίες, είναι αρκετά δύσκολο, όπως άλλωστε συνέβη και στην περίπτωση του ηγουμένου Εφραίμ.


Σχολιάστε εδώ