Στο «κόκκινο» και τα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ

Σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας αντιμετωπίζει η «Αυγή» και ο ραδιοφωνικός σταθμός Στο Κόκκινο. Οι εργαζόμενοι της εφημερίδας έκρουσαν πρώτοι τον κώδωνα του κινδύνου, ζητώντας από τον Συνασπισμό αλλαγή ρότας στη λειτουργία της εφημερίδας. Η πιθανή κατάργηση της δημοσίευσης των ισολογισμών θα είναι η χαριστική βολή για την εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ και, σύμφωνα με πληροφορίες, οι εργαζόμενοι κατέληξαν σε ένα πλαίσιο προτάσεων. Ζητούν να καταστρωθεί ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης και να αποφασισθεί νέα στρατηγική για την εφημερίδα, με ισότιμη συμμετοχή διοίκησης, διεύθυνσης και εργαζομένων, να γίνει επαναπροσδιορισμός της έκδοσης, να αναβαθμιστεί η εφημερίδα και να γίνει πολιτική και οικονομική καμπάνια. Τις προτάσεις τους τις παρέδωσαν στον Συνασπισμό. Θα πρέπει να σημειωθεί πως οι δημοσιογράφοι έχουν πληρωθεί μόνο ένα δεκαπενθήμερο από τις αρχές του έτους, ενώ το πρόβλημα ρευστότητας έγινε εντονότερο λόγω της καθυστέρησης από το κράτος να δώσει την 4η δόση της χρηματοδότησης στα πολιτικά κόμματα.
= Αθρόες απολύσεις στην εφημερίδα «Μακεδονία», από την οποία απολύθηκαν ήδη επτά εργαζόμενοι από τους είκοσι που δεν υπέγραψαν τις πρόσφατες ατομικές συμβάσεις. Την ίδια ώρα, στον «Αγγελιοφόρο» ο ιδιοκτήτης Αλ. Μπακατσέλος ζήτησε νέα μείωση μισθών κατά 20%.
=Ξεκίνησε το μέτρο των απολύσεων και στο Mega. Λίγο πριν από το τέλος του μήνα απομακρύνθηκαν εννέα εργαζόμενοι, μεταξύ των οποίων και ο παραγωγός Φίλιππος Σαπουντζάκης, από τους πρωτεργάτες στη λειτουργία του καναλιού. Την ίδια ώρα, καθυστερεί η έναρξη των διαδικασιών για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου του σταθμού. Κάποιοι, μάλιστα, δεν θέλουν να δουν με τίποτα αύξηση του μεριδίου του Δ. Κοπελούζου στο κανάλι…
=Μπορεί στον ΔΟΛ να θέλουν «την κεφαλή του επί πίνακι», αλλά ο Πέτρος Μπούτος επιμένει στο Mega, βγάζοντας στον αέρα τη νέα, χαμηλού κόστους και ξεχωριστού σατιρικού είδους, εκπομπή «Κάψτε το σενάριο».
=Οι πρώτες έξι απολύσεις το 2012 στον ΣΚΑΪ είναι γεγονός. Οι τρεις εργαζόμενοι προέρχονται από το ραδιόφωνο και οι άλλοι τρεις από την τηλεόραση.
=Ατομικές συμβάσεις στη «Βραδυνή», με μείωση κατά 20% του βασικού τους μισθού και κατάργηση όλων των επιδομάτων εκτός από το επίδομα γάμου και παιδιών, προωθεί η ιδιοκτησία της εφημερίδας. Η ΕΣΗΕΑ αναφέρει πως «την ίδια στιγμή η εργοδοσία αρνείται να εξοφλήσει τα δεδουλευμένα μηνών και να καταβάλει τις διαφορές από τη ΣΣΕ του 2008, καθώς και τα κυριακάτικα».

Αδυναμία έκδοσης περιοδικών
Οι απολύσεις στο Συγκρότημα Λυμπέρη όσων δεν αποδέχθηκαν τη νέα μείωση μισθών έχει άμεσο και ορατό αντίκτυπο στα περιοδικά. Κατά πληροφορίες, ήδη δεν μπορεί να προχωρήσει η έκδοση μηνιαίων περιοδικών, αφού δεν υπάρχει κόσμος να γράψει για αυτά! Στις τελευταίες απολύσεις από το συγκρότημα περιλαμβάνονται δύο αρχισυντάκτες μηνιαίων περιοδικών. Η απαίτηση του εκδότη για περικοπές ανά τμήμα και διεύθυνση μετακινήθηκε στους χαμηλά αμειβόμενους και δεν άγγιξε, όπως καταγγέλλεται, τα υψηλόβαθμα στελέχη του συγκροτήματος.


Σχολιάστε εδώ