στα ενδότερα των ομάδων

• Για πρώτη φορά βρέθηκε απέναντι σε μία μεγάλη ομάδα το σύνολο του αθλητικού Τύπου, χρησιμοποιώντας σκληρά λόγια για τις πρακτικές που υιοθέτησαν οι άνθρωποι της «Ένωσης». Έμεινε ένα στίγμα σε μία, ούτως ή άλλως, ταλαιπωρημένη ομάδα.

• Κι όλα αυτά για να γλιτώσει περίπου 200.000 ευρώ. Τα χρήματα, βέβαια, είναι πολλά για κάθε ομάδα, πόσο μάλλον για την ΑΕΚ, που βρίσκεται στα πρόθυρα της διάλυσης.

• Όπως έλεγε ένας πρώην παράγοντας της ομάδας, όταν λείπουν τα λεφτά, πρέπει να περισσεύει η μπέσα. Όμως, στην πράξη αποδείχτηκε ότι η «Ένωση» είναι φτωχή και σε θέματα συμπεριφοράς.

• Αν για την ΑΕΚ τα 200.000 ευρώ έκλειναν μία τρύπα, για τον Θρασύβουλο ήταν το μπάτζετ μιας ολόκληρης χρονιάς. Ήταν η λύση στα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν όλες οι ομάδες της Φούντμπολ Λίγκας, άρα και αυτή της Φυλής.

• Το ωραίο της ιστορίας ήταν ότι μετά τη γενική κατακραυγή από τα ΜΜΕ, στα Σπάτα άρχισαν ένα παιχνίδι πινγκ πονγκ. Ο ένας πετούσε το μπαλάκι της ιδέας στον άλλο και όλοι προσπαθούσαν να αποποιηθούν τις όποιες ευθύνες τούς αναλογούσαν.

• Η μεταγραφή του Μανωλά θα είχε χαλάσει από το τέχνασμα που εφηύραν οι άνθρωποι της ΑΕΚ για να καρπωθούν το μερίδιο του Θρασύβουλου. Αλλά κάτι η άρνηση των Ουκρανών να πάρουν μέρος στη συμπαιγνία, κάτι η οργή του Στέλιου Μανωλά, άλλαξαν πλήρως τα δεδομένα.

• Η άλλοτε σημαία της «Ένωσης» είχε πάρει προσωπικά την υπόθεση, επειδή μετέβη στην Ουκρανία για τη μεταγραφή του ανιψιού του με τη σύμφωνη γνώμη του Ανδρέα Δημητρέλου. Στη συνέχεια, όμως, οι απανωτές αλλαγές πλεύσης από τους «κιτρινόμαυρους» έβαλαν σε κίνδυνο τη μεταγραφή, η οποία θα έλυνε κάθε οικονομικό πρόβλημα του νεαρού αμυντικού.

• Ο θείος Μανωλάς απείλησε ακόμα και με προσφυγή, για να μείνει ο Κώστας ελεύθερος. Έριξε στο τραπέζι μέχρι και την προοπτική να πάει ο παίκτης το καλοκαίρι στον Ολυμπιακό με λιγότερα χρήματα, για να εκθέσει τους παράγοντες της ΑΕΚ.

• Η ουσία είναι ότι άλλη μια φορά οι «κιτρινόμαυροι» διαχειρίστηκαν ερασιτεχνικά μια άκρως επαγγελματική υπόθεση. Και μπορεί να έβγαλαν περισσότερα χρήματα, αλλά υπέστησαν καίριο πλήγμα στο πρεστίζ τους.

• Έχασε πολλά σε κύρος η «Ένωση», την οποία δύσκολα θα εμπιστευτούν στο μέλλον οι μικρότερες ομάδες για συνεργασία σε περίπτωση μεταπώλησης ενός νεαρού ταλαντούχου παίκτη. Το τέχνασμα για να καρπωθούν τα χρήματα του Θρασύβουλου θα το βρουν μπροστά τους οι άνθρωποι της ΑΕΚ.

• Αν, βέβαια, επιβιώσει ο «δικέφαλος» μετά την 31η Μαρτίου, που είναι η καταληκτική ημερομηνία για την εξόφληση των υποχρεώσεών της. Αλλά εδώ που τα λέμε, ποιος από τους νυν παράγοντες νοιάζεται για το κόστος που θα κληθεί να πληρώσει στο μέλλον η ΑΕΚ για τις δικές του πρακτικές; Προφανώς, κανείς.

• Στον Ολυμπιακό φοβούνται το ματς με τον ΟΦΗ. Αλλά η άρνηση των Κρητικών να δώσουν εισιτήρια στους φίλους των «ερυθρολεύκων» συσπείρωσε τους πάντες στον Πειραιά.

• Ήρθε και η συνέντευξη του Ερνέστο Βαλβέρδε κι έδεσε το γλυκό, καθώς ο Ισπανός μιλάει σπάνια, αλλά, όποτε το κάνει, τα λόγια του βγάζουν ειδήσεις ή δημιουργούν κλίμα. Σε αυτή την περίπτωση ο Βαλβέρδε έφτιαξε ατμόσφαιρα στο Ρέντη και έδειξε στους παίκτες τον μονόδρομο που έχουν μπροστά τους.

• Με τις τοποθετήσεις του ο προπονητής του Ολυμπιακού ενίσχυσε και το προφίλ του Βαγγέλη Μαρινάκη. Όχι πως το είχε ανάγκη ο πρόεδρος των «ερυθρολεύκων», αλλά, όπως και να το κάνουμε, είναι σημαντικό για κάθε παράγοντα να τυγχάνει της εμπιστοσύνης ενός υφισταμένου του με την αποδοχή που έχει ο Βαλβέρδε.

• Λίγοι παράγοντες απολαμβάνουν στην Ελλάδα την εκτίμηση των προπονητών με τους οποίους συνεργάζονται. Από τους νυν, ουσιαστικά μόνο ο Μαρινάκης διατηρεί τόσο καλή σχέση με τον τεχνικό της ομάδας του.

• Σε καλό επίπεδο είναι, επίσης, η επικοινωνία του Χρήστου Πανόπουλου με τον Μαρίνο Ουζουνίδη, αλλά το αφεντικό της Ξάνθης έχει χτυπήσει πολλές φορές καμπανάκι στον προπονητή της ομάδας του. Κάτι που δεν έχει συμβεί στον Ολυμπιακό κατά τη διάρκεια της συνεργασίας Βαλβέρδε – Μαρινάκη.

• Στις 21 Μαρτίου ορίστηκαν οι πρώτοι ημιτελικοί του Κυπέλλου, αλλά σε Περιστέρι και Τρίπολη άρχισαν να ακονίζουν ήδη τα μαχαίρια τους. Οι άνθρωποι του Ατρόμητου και του Αστέρα ασχολούνται ήδη με τις δύο αναμετρήσεις τους, που πιθανότατα θα οδηγήσουν τον νικητή στις διεθνείς διοργανώσεις.

• Στο Περιστέρι, βέβαια, έχουν γευτεί την Ευρώπη, αλλά τότε το εισιτήριο το είχε κερδίσει η Χαλκηδόνα. Απλώς, όταν διεξήχθησαν οι αγώνες με τη Σεβίλλη, η ελληνική ομάδα λεγόταν Ατρόμητος. Ανάμεσα στη λήξη της μιας σεζόν και στην έναρξη της επόμενης είχε ολοκληρωθεί η συγχώνευση.

• Οπότε λείπει από τον Ατρόμητο η χαρά της κατάκτησης ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου. Μία επιτυχία που θα εδραιώσει την ομάδα στη συνείδηση του κόσμου, ενώ θα βοηθήσει να μαζευτεί κάπως το μαγαζί στον οικονομικό τομέα.

• Διότι, όπως ακούγεται στο Περιστέρι, η κρίση έχει επηρεάσει και τον Ατρόμητο, παρά την παρουσία του Γιώργου Σπανού, ο οποίος αποτελεί εγγύηση για προπονητές και παίκτες.

• Οικονομικά προβλήματα αντιμετωπίζει και μια άλλη ομάδα, την οποία ελάχιστοι περίμεναν πως θα καθυστερούσε τις πληρωμές. Ο Παναιτωλικός αποτελούσε σημείο αναφοράς για τη συνέπειά του, αλλά φαίνεται πως άλλαξαν τα δεδομένα.

• Στην ομάδα του Αγρινίου, βέβαια, υπάρχουν παίκτες που έχουν προπληρωθεί για όλη τη σεζόν, αλλά, όπως κυκλοφόρησε παρασκηνιακά, η συντριπτική πλειοψηφία των ξένων αγνοεί το χρώμα του χρήματος. Η μόνη εξήγηση που μπορεί να δοθεί έχει να κάνει με την επιθυμία του Φώτη Κωστούλα να σφίξει τα λουριά και να πιέσει τους παίκτες, για να επιτύχει την παραμονή του Παναιτωλικού στη Σούπερ Λίγκα.


Σχολιάστε εδώ