Ξεκινάει εκπομπές ο Χατζηνικολάου στο www.enikos.gr

Επιστρέφει στην τηλεόραση με εκπομπή ο Νίκος Χατζηνικολάου. Το επόμενο μεγάλο βήμα του εκδότη-δημοσιογράφου είναι στις νέες τεχνολογίες. Έτσι, λίαν συντόμως θα δίνει το παρών στην τηλεόραση μέσω internet, με εκπομπές στο σάιτ του www.enikos.gr. Οι κάμερες έχουν ήδη πάει στο σάιτ και απομένει το στήσιμο του στούντιο για την έναρξη των μεταδόσεων. Όλα αυτά μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση με το Alter, αφού ο Νίκος Χατζηνικολάου έχει δεσμευτεί πως θα περιμένει τις εξελίξεις στον τηλεοπτικό σταθμό – που αναμένονται μέσα στον μήνα.

kkk Σε πλειστηριασμό θα βγει από τη Eurobank, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ραδιοφωνικός σταθμός Nitro Radio του Ομίλου ΙΜΑΚΟ. Η αρχική τιμή της δημοπρασίας θα είναι στα 2,5 με 2,7 εκατ. ευρώ και μεταξύ των ενδιαφερομένων είναι οι Όμιλοι ΑΝΤ1 και ΣΚΑΪ.

kkk Επιστρέφει ηλεκτρονικά ο για χρόνια διευθυντής του «Κόσμου του Επενδυτή» Νίκος Φελέκης. Από το πρωί της Τετάρτης βγήκε το Matrix.gr και εκεί μπορείτε να μαθαίνετε πάρα πολλά, αλλά και να κάνετε κριτική, σχόλια και ρεπορτάζ. Καλή επιτυχία, Νίκο.

kkk Με καθεστώς προσωρινής νομιμότητας και οι κεραίες των τηλεοπτικών σταθμών ανά την Ελλάδα. Ο νόμος για τις ταχυδρομικές υπηρεσίες που αναμένεται να δημοσιευτεί στο ΦΕΚ προβλέπει στο άρθρο 31 πως οι κεραίες πρέπει να αδειοδοτηθούν εντός διαστήματος δύο ετών από την ΕΕΤΤ, όμως έως τότε θα θεωρούνται «νομίμως λειτουργούσες». Οι κατασκευές των κεραιών των σταθμών εθνικής, περιφερειακής και τοπικής εμβέλειας, σύμφωνα με το ίδιο άρθρο, «θα μπορούν να μεταβιβαστούν κατά κυριότητα σε πάροχο δικτύου επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής». Δηλαδή, στην πραγματικότητα θα μπορούν οι σταθμοί εθνικής εμβέλειας να παραχωρήσουν το δίκτυό τους στην Digea. Θυμίζουμε πως οι ρυθμίσεις για τις κεραίες προβλέπονται στο Μνημόνιο 2, για μια ιστορία που θα έπρεπε να είχε τελειώσει το… 2008.

kkk Αποδέχθηκε το αίτημα των δημοσιογραφικών ενώσεων και των Ταμείων ο υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης και κατέθεσε τροπολογία με την οποία ο άνεργος εγγεγραμμένος στο ΕΤΑΠ – ΜΜΕ εξισώνεται με τον άνεργο στον ΟΑΕΔ. Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως θα ισχύουν και για τους άνεργους δημοσιογράφους-εργαζομένους των Ταμείων ΜΜΕ οι διατάξεις για εξαίρεση από την εισφορά αλληλεγγύης.

kkk Τη δημιουργία και τη λειτουργία Κοινωνικού Ιατρείου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη μελετά ο ΕΔΟΕΑΠ για τα αποδεδειγμένα άνεργα μέλη του. Το θέμα επρόκειτο να συζητηθεί στην πρόσφατη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι παραμένει σε εκκρεμότητα με την ΕΣΗΕΑ η κάλυψη της δαπάνης για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των άνεργων δημοσιογράφων.


Σχολιάστε εδώ