Λούκα: Έχουμε διαβεί τον Ρουβίκωνα

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας, η αναγγελία της ίδρυσης του νέου κόμματος θα γίνει αμέσως μετά τη συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ, που θα πραγματοποιηθεί το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Ήδη όλες αυτές τις μέρες έχουν πραγματοποιηθεί σχετικές επαφές, τόσο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, όσο και στην περιφέρεια.

Μάλιστα, απʼ την περιφέρεια ειδικά, τα μηνύματα είναι πολύ ενθαρρυντικά και ελπιδοφόρα. Η ανταπόκριση στην πρόσκληση να δημιουργηθεί ένα «νέο και ελκυστικό πολιτικό σχήμα», όπως χαρακτηριστικά τονίζουν τα στελέχη του υπό ίδρυση κόμματος, είναι εντυπωσιακή.

Άλλωστε αυτό που αναζητείται είναι στελέχη νέα και άφθαρτα.

Όπως προαναφέραμε, είναι ειλημμένη η επιλογή της ρήξης με το «χτες», το «φθαρμένο», το «δεξιό και νεοφιλελεύθερο» που πιστεύουν ότι εκφράζει το σημερινό ΠΑΣΟΚ, αλλά και αυτό που θα προκύψει και μετά την εκλογή της νέας ηγεσίας, όποιος κι αν εκλεγεί…

Είναι ενδεικτικό προθέσεων ότι ο Χ. Καστανίδης, με διάφορες δηλώσεις του την εβδομάδα που πέρασε, έκανε ξεκάθαρο πως η πρωτοβουλία για τη συγκρότηση νέου κόμματος θα προχωρήσει, ενώ η Λ. Κατσέλη τόνισε σε συνέντευξή της ότι η πόρτα του ΠΑΣΟΚ είναι πλέον κλειστή γιʼ αυτήν…

«Έχουμε διαβεί τον Ρουβίκωνα», τονίζει χαρακτηριστικά η Λούκα, εννοώντας ότι η απόφαση για ίδρυση κόμματος έχει οριστικοποιηθεί.

Μάλιστα και πριν από τις εκλογές και αφού ανακοινωθεί το νέο κόμμα, θα έχει και Κοινοβουλευτική Ομάδα, αφού η εκτίμηση είναι ότι θα το στελεχώσουν τουλάχιστον 10 βουλευτές, όπως απαιτείται απʼ τον Κανονισμό της Βουλής.

Μέχρι στιγμής σίγουροι είναι, εκτός της Λ. Κατσέλη και του Χ. Καστανίδη, οι Λ. Μίχος, Αλ. Αθανασιάδης, Μ. Κυριακοπούλου, Β. Τεκτονίδου, Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος.


Σχολιάστε εδώ