Κάτω στον Πειραιά

Στον χώρο αυτό θα δημιουργηθεί πάρκο για περίπατο, ποδηλατόδρομος και εστία πολιτιστικών δραστηριοτήτων. Ο δήμαρχος, κατά την υπογραφή της σύμβασης, τόνισε ότι έγινε ένα βήμα για να τεθεί ο Πειραιάς σε αναπτυξιακή τροχιά και να βγει από τη μιζέρια. «Μπήκε ο θεμέλιος λίθος», υποστήριξε, «για την αναμόρφωση ενός ιστορικού και σημαντικού κομματιού της πόλης. Ο Πειραιάς ξαναβρίσκει την αρχοντιά και τη λάμψη του…».

// Θα τιμηθούν από τον δήμο και τον Αθλητικό Οργανισμό ο προπονητής της «χρυσής» εθνικής ομάδας πόλο Γιώργος Μορφέσης και η αρχηγός της Μαίρη Αντωνάκου, που είναι Πειραιώτες, όπως δήλωσε τόσο ο δήμαρχος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Γιάννη Μαστρονικόλα, όσο και ο πρόεδρος του Οργανισμού Γιώργος Σιγάλας.

// Την έλλειψη οδοσήμανσης στους δρόμους του Πειραιά επισήμανε η επικεφαλής του συνδυασμού του ΚΚΕ, Ελπίδα Παντελάκη. Την επισήμανση αποδέχτηκε ο δήμαρχος, ο οποίος είπε πως μέχρι το καλοκαίρι όλα θα έχουν διορθωθεί.

// Θα χαριστούν όλα τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί στα καταστήματα της Πλατείας Κοραή για τις πέργκολες. Αυτό ανακοίνωσε ο δήμαρχος στο δημοτικό συμβούλιο της περασμένης Τετάρτης, ο οποίος τόνισε όμως ότι είναι αδιανόητο να γίνονται παρανομίες υπό τα όμματα όλων, να τις διαπιστώνουν όλοι, αλλά να μη μιλάνε και, όταν ολοκληρωθούν, να στέλνουν τη Δημοτική Αστυνομία να βάζει πρόστιμα! Θέλουμε ξεκάθαρους κανόνες και δεν επιδιώκουμε να παγιδεύσουμε κανέναν, κατέληξε ο δήμαρχος.

// Συνάντηση με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γ. Δριβελέγκα είχε την περασμένη Τετάρτη αντιπροσωπεία του ΠΕΣΥΔΑΠ, με αντικείμενο τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΔΙΚΕΠΑΖ. Κατά τη συνάντηση ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρηγόρης Γουρδομιχάλης εξέφρασε την απογοήτευσή του για την υπηρεσιακή ολιγωρία που παρατηρήθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά -παρά τον υποδειγματικό συντονισμό της ηγεσίας του υπουργείου- στην εκταμίευση των ποσών που αναλογούν στους ΟΤΑ για δράσεις περίθαλψης αδέσποτων ζώων με τον Ν. 3170/2003. Από τη μεριά του, ο υφυπουργός αναγνώρισε το πρόβλημα βιωσιμότητας που προκύπτει από τη συγκεκριμένη αστοχία και έδωσε οδηγίες σε υπηρεσιακούς παράγοντες για αντιμετώπιση του προβλήματος.

// Ακόμα δεν ανακοινώθηκαν τα ψηφοδέλτια της Δημοκρατικής Αριστεράς στον Πειραιά και τα «συντροφικά μαχαιρώματα» μεταξύ των φερόμενων ή «αυτοχρισμένων» υποψηφίων της άρχισαν! Ο «πόλεμος» εστιάζεται κυρίως στους επίδοξους υποψήφιους που προέρχονται από τη ΔΗΜΑΡ, οι οποίοι έχουν επιδοθεί σε ανηλεείς επιθέσεις κατά των υποψηφίων του κόμματος που προέρχονται από τους «Ελεύθερους Πολίτες». Στόχος τους είναι να μην υπάρχει -αν είναι δυνατόν- ούτε ένας υποψήφιος από τους «Ελεύθερους Πολίτες» στα ψηφοδέλτια της ΔΗΜΑΡ. Όσο, μάλιστα, δεν το πετυχαίνουν, τόσο εντείνουν τις επιθέσεις τους. Βέβαια, ο πρόεδρος του κόμματος Φώτης Κουβέλης δεν συμμερίζεται με τίποτα τις απόψεις αυτές, γι’ αυτό και έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι στη Β’ Πειραιά θα κατέβουν σίγουρα οι Μιχάλης Νικητάκης και Νίκος Γαλανός, που προέρχονται από τους «Ελεύθερους Πολίτες». Επίσης, είναι σίγουρο ότι προερχόμενοι ή φίλα προσκείμενοι στους «Ελεύθερους Πολίτες» υποψήφιοι θα συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτια Α’ και Β’ Αθήνας, Αττικής, Α’ Πειραιά, Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης, Ηρακλείου Κρήτης, Μεσσηνίας, Αιτωλοακαρνανίας κ.λπ., και μάλιστα με μεγάλες πιθανότητες επιτυχίας, εφόσον φυσικά το κόμμα πάει καλά. Ειδικά για την Α’ Πειραιά, ο «σκληρός πυρήνας» της ΔΗΜΑΡ πιέζει για τις υποψηφιότητες Ανανιάδη και Ρεπούση, χωρίς πάντως να έχει ξεκαθαρίσει κάτι, μια και η ηγεσία του κόμματος αποφεύγει να τοποθετηθεί.

// Κάτι περίεργο ακούστηκε τελευταία στο Πέραμα από τον γενικό γραμματέα του δήμου Νίκο Νικολαΐδη: Συγκεκριμένα, είπε ότι το 2010 ο δήμος είχε έσοδα από το παζάρι στο Σχιστό 580.000 ευρώ, ενώ το 2011 με τις ίδιες άδειες, τις ίδιες θέσεις, το ίδιο αντίτιμο για κάθε άδεια εισέπραξε 450.000 ευρώ. Τα 130.000 ευρώ που λείπουν πού πήγαν; Δεν πληρώθηκαν, χαρίστηκαν; Κι αν δεν… χαρίστηκαν, γιατί ο δήμος δεν πήρε τις άδειες από εκείνους που δεν τον πλήρωσαν; Ο δήμαρχος Παντελής Ζουμπούλης τι έχει να πει;

// Μια που μιλάμε για το Πέραμα, να μην ξεχάσουμε και το άλλο: Ότι, δηλαδή, εδώ και 14 μήνες δεν έχει ο δήμος πρακτικά των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου. Αληθεύει άραγε ότι η εταιρεία που έκανε την απομαγνητοφώνηση και εκτύπωσε τα πρακτικά των συνεδριάσεων σταμάτησε να λειτουργεί, επειδή έχει να πληρωθεί από το 2001;

// Την απόλυτη διάλυση βιώνει το ΠΑΣΟΚ στο ισχυρότερο μέχρι σήμερα «κάστρο» του, τη Β΄ Πειραιά. Την περασμένη Τρίτη έγινε συνδιάσκεψη της Νομαρχιακής Επιτροπής, στην οποία είναι γραμμένα περίπου 120 στελέχη του ΠΑΣΟΚ απ’ όλες τις περιοχές της συγκεκριμένης περιφέρειας, με θέμα τις επικείμενες εκλογές. Προσήλθαν τελικά μόλις… 12, που άρχισαν να… τρώγονται μεταξύ τους, επιρρίπτοντας ο ένας στον άλλον τις ευθύνες για την πλήρη απαξίωση του κόμματος. Όλοι εναντίον όλων! Γκρίνια, μιζέρια και οργή. Έχουν κατανοήσει πλέον, ακόμα και οι πιο φανατικοί οπαδοί του Κινήματος, ότι δεν υπάρχει μέλλον και ψάχνονται να δουν τι θα κάνουν! Ένα στέλεχος έλεγε μετά ότι πιο απελπισμένο και πιο «άδειο» δεν θυμάται ποτέ το τοπικό ΠΑΣΟΚ, ενώ ένα άλλο ψιθύριζε ότι έπεσαν οι «τίτλοι τέλους» στο Κίνημα… Να σημειώσουμε ότι, όπως ακούστηκε, αρκετοί από τους απόντες έχουν αποστασιοποιηθεί από καιρό, ενώ πολλοί έχουν ζητήσει τη διαγραφή τους από την οργάνωση!

// Στο πλαίσιο των πολιτιστικών και εκπαιδευτικών του δράσεων, ο Όμιλος UNESCO Πειραιώς και Νήσων διοργανώνει δωρεάν σεμινάρια εικαστικών για τα μέλη του, απόρους και ανέργους. Τα μαθήματα περιλαμβάνουν ελεύθερο σχέδιο, σύνθεση και χρωματολογία και εισηγητής-καθηγητής είναι ο κ. Τίτος Σηφακάκης, μέλος του Ομίλου UNESCO Πειραιά με τεράστια διδακτική εμπειρία. Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται στον πολυχώρο του Ομίλου International Action Art, στη νέα διεύθυνση Π. Ράλλη 210 και Θησέως 1, στη Νίκαια-Περιβολάκι.

***

Παγκόσμιος… Πειραιάς

Στους 80 έφτασαν την περασμένη Παρασκευή οι εκπρόσωποι ομογενειακών ΜΜΕ που απάντησαν θετικά στην πρόσκληση του προέδρου του ΔΗΡΑΠ Κυριάκου Μανωλάκου για συνεργασία μέσω ίντερνετ με το Κανάλι 1. Έτσι από την Τρίτη στο σάιτ του ραδιοσταθμού όσοι μπαίνουν θα πληροφορούνται τι συμβαίνει στις ομογενειακές οργανώσεις σ’ όλον τον κόσμο, θα συνομιλούν με μέλη τους και θα ανταλλάσσουν απόψεις για τα τεκταινόμενα εδώ και στις χώρες εκείνες. Το ίδιο, φυσικά, θα ισχύει και για τους ομογενείς που θα έχουν σε 24ωρη βάση ένα «παράθυρο» ανοιχτό με την πατρίδα! Να λοιπόν που… παγκοσμιοποιείται και ο Πειραιάς…


Σχολιάστε εδώ