«Ιερή συμμαχία» για αναχαίτιση της Αριστεράς συγκροτούν Γιούνκερ, Σαμαράς και Βενιζέλος

Τη διαμόρφωση μιας «ιερής συμμαχίας» για την αναχαίτιση της Αριστεράς και τη διασφάλιση του μνημονιακού καθεστώτος της υποτέλειας καταγγέλλει ο ΣΥΝ, αναφέροντας ότι σε αυτήν συμμετέχουν ο Γιούνκερ, ο Βενιζέλος και ο Σαμαράς.
Αφορμή, φυσικά, αποτέλεσαν οι τελευταίες δηλώσεις του Γιούνκερ ότι οι Έλληνες πρέπει να ψηφίσουν μόνο «μνημονιακά» κόμματα, του Ευ. Βενιζέλου ότι οι προτάσεις του ΣΥΝ οδηγούν στην καταστροφή τη χώρα και του Α. Σαμαρά ότι η Αριστερά δεν δικαιούται «να κουνάει το δάχτυλο στους άλλους», γιατί έχει και αυτή ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση.
Το πρόβλημα με τον Σαμαρά, ανέφερε ο Α. Τσίπρας στη «Real News», είναι ότι είναι αρχηγός της Κεντροδεξιάς, που έχει ως δεδομένο ότι για να κυβερνήσει πρέπει να συγκυβερνήσει με το ΠΑΣΟΚ και την ίδια ώρα βλέπει όντως να του κουνάνε όχι το δάχτυλο, αλλά το μαντίλι οι ψηφοφόροι του κόμματός του που τον πίστεψαν και τον στήριξαν για να ακολουθήσει μια διαφορετική πολιτική, την οποία, όμως, πήρε πίσω πολύ σύντομα.
Πλέον, τονίζουν στην Κουμουνδούρου, το πρώτο μεγάλο θύμα των πολιτικών που συναποφασίζονται από την κυβέρνηση και την «τρόικα» είναι η ίδια η δημοκρατία, αφού, όπως φαίνεται από τις δηλώσεις «ντόπιων και ξένων τροϊκανών», όχι μόνο θα καθορίζουν οι ίδιοι το αν και πότε θα γίνουν εκλογές, αλλά θα πρέπει να έχουν τη διαβεβαίωση και του αποτελέσματος των εκλογών.
Αυτές οι δηλώσεις και στάσεις, υπογραμμίζουν, οδηγούν όχι μόνο τη χώρα μας, αλλά και την ίδια την Ευρώπη πάρα πολλά χρόνια πίσω, καταστρατηγούν και διαλύουν την έννοια της Ενωμένης Ευρώπης, γιατί Ενωμένη Ευρώπη δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς δημοκρατία και χωρίς τους λαούς της.
Το στάδιο που διανύουμε, εκτιμούν στον ΣΥΝ, είναι ακόμα πιο τραγικό για την υλοποίηση του εγκλήματος που έχει αρχίσει εδώ και δύο χρόνια. Οδηγεί, λένε, στην εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας και στην υποτέλεια, αφού μας επιβάλλουν ακόμα και αναθεώρηση του Συντάγματος, με ενσωμάτωση σε αυτό διατάξεων που θα προβλέπουν ότι θα πρέπει από τα δάνεια να πληρώνονται κατά προτεραιότητα οι τοκογλύφοι και οι δανειστές και όχι οι εσωτερικές ανάγκες, που αφορούν εντέλει την ίδια την υπόσταση του ελληνικού κράτους.
Ως εκ τούτου, ξεκαθαρίζουν, το δίλημμα στις επόμενες εκλογές θα είναι δανειακή σύμβαση και υποτέλεια ή άρση των συνεπειών και δεσμεύσεων, που είναι καταφανώς εις βάρος του δημόσιου συμφέροντος και προδήλως αντισυνταγματικές.
Την ίδια στιγμή η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ κατέληξε σε δέκα προγραμματικούς κεντρικούς άξονες που θα μπορούσε να εφαρμόσει μια κυβέρνηση της Αριστεράς στηριγμένη στο μαχητικό λαϊκό κίνημα.
Μεταξύ άλλων, προτείνονται η απεμπλοκή της χώρας μας από το Μνημόνιο και η ανατροπή της νέας δανειακής σύμβασης και των μέτρων που τη συνοδεύουν. Να σταματήσει η πολιτική της λιτότητας και να προωθηθούν μέτρα αναδιανομής του πλούτου, στα οποία περιλαμβάνεται και η αύξηση των μισθών.


Σχολιάστε εδώ