ΔΙΑΤΙ να το κρύψωμεν άλλωστε

Σε δεύτερο επίπεδο ρόλο λέγεται ότι έπαιξε και ο υπουργός Εξωτερικών Γκ. Βεστερβέλε, ο οποίος κατά την τελευταία επίσκεψή του στην Αθήνα είχε κατʼ ιδίαν συνάντηση με τον πρόεδρο της ΝΔ. Μαρτυρίες αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο γερμανός αξιωματούχος, απευθυνόμενος προς τον κ. Σαμαρά, είχε πει: «Είχα άλλη εικόνα για σας», επιβεβαιώνοντας έτσι τις πληροφορίες που είχαν φτάσει στη Λ. Συγγρού ότι πολιτικοί παράγοντες από την Ελλάδα μετέφεραν έξω στρεβλή εικόνα για την πολιτική της ΝΔ.

ΑΙΣΘΗΣΗ και πολλά ερωτήματα προκάλεσε η πρόταση που διατύπωσε, μιλώντας δημόσια την Πέμπτη στην εκπομπή «Επί του Πιεστηρίου» στο Kontra, ο βουλευτής Κυρ. Μητσοτάκης για την ανάγκη επανένωσης όλων των δυνάμεων που κινούνται στον ευρύτερο χώρο της Κεντροδεξιάς, ώστε να μπουν στη γαλάζια πολυκατοικία όλοι… Στην πρόσκληση περιέλαβε ακόμη και τον Γ. Καρατζαφέρη, άφησε μάλιστα να εννοηθεί ότι αυτό μπορεί να γίνει ακόμη και πριν από τις εκλογές! Κάτι που αυτήν την ώρα δείχνει ανέφικτο, αν όχι εξωπραγματικό. Στελέχη της ΝΔ εκτιμούν ότι βασικός στόχος της πρότασης του Κυριάκου είναι να διασφαλίσει το πολιτικό μέλλον της αδελφής του Ντ. Μπακογιάννη, μια και όλα δείχνουν ότι η Δημοκρατική Συμμαχία δεν θα καταφέρει να μπει στη Βουλή στις προσεχείς εκλογές. Στη Λ. Συγγρού απέφυγαν να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο και εξετάζουν τα βαθύτερα κίνητρα του βουλευτή, επισημαίνουν ωστόσο ότι μια τέτοια συζήτηση είναι άκαιρη και ότι στόχος της παράταξης είναι η νίκη και η αυτοδυναμία στις εκλογές.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ στις… κυβιστήσεις αναδείχθηκε, επάξια ομολογώ, ο βουλευτής Καστοριάς της ΝΔ Ζ. Τζηκαλάγιας, αφού σε διάστημα μικρότερο των δύο εβδομάδων άλλαξε τέσσερις φορές θέση. Στην πρώτη ψηφοφορία στη Βουλή είχε καταψηφίσει το Μνημόνιο, με συνέπεια να διαγραφεί μαζί με άλλους είκοσι έναν βουλευτές. Τις ημέρες που ακολούθησαν (μετά τη διαγραφή του) διέδιδε ότι επανεξετάζει τη θέση του και πιθανότατα θα ανταποκριθεί στην πρόσκληση του Αντ. Σαμαρά. Λίγα 24ωρα αργότερα διευκρίνιζε ότι… παραμένει σταθερός στην αρχική του θέση και θα καταψηφίσει και τους εφαρμοστικούς νόμους. Τελικά, τους υπερψήφισε όλους! Επιπλέον σε μανιφέστο που είχε κυκλοφορήσει διαβεβαίωνε τους ψηφοφόρους του και όλους τους πολίτες της Καστοριάς ότι δεν θα κάνει πίσω. Τώρα τι μεσολάβησε κι έκανε πίσω, αυτό είναι θέμα ψυχανάλυσης… Κατανοώ πάντως το πρόβλημά του, αλλά περισσότερο σκέφτομαι το δράμα των πιθανών ψηφοφόρων του. Αν και με τον ίλιγγο που προκαλούν οι αλλεπάλληλες κυβιστήσεις του είναι αμφίβολο αν οι τελευταίοι θα… καταφέρουν να βρουν τον δρόμο προς τα εκλογικά κέντρα.


Σχολιάστε εδώ