Διάδρομοι και Ψίθυροι

ΟΠΑΠ, ΕΥΔΑΠ, υπό προϋποθέσεις και ΕΥΑΘ: Από τα χαρτιά που το τελευταίο διάστημα έχουν πρωταγωνιστήσει τόσες φορές, ων ουκ έστιν αριθμός, σε σενάρια ιδιωτικοποιήσεων, παραχωρήσεων, εκποιήσεων, στρατηγικών εταίρων και πάει λέγοντας. Και, όπως κάθε χρόνο, έτσι και τώρα, στις εκθέσεις πολλών εγχώριων και ξένων οίκων για το δεύτερο εξάμηνο της χρονιάς αυτά τα χαρτιά περιλαμβάνονται στα top picks, στις κορυφαίες επιλογές. Με την προσδοκία πως όλο και κάποια δέσμευση των πολιτικών ταγών θα υλοποιηθεί και κάποιο από αυτά τα χαρτιά θα δώσει όντως «είδηση»…

Στις μακράν κορυφαίες επιλογές πολλών εγχώριων οίκων και αναλυτών περιλαμβάνονται και οι τίτλοι της Jumbo, της Βιοχάλκο, της Τρία Έψιλον, του Μυτιληναίου και του Τιτάνα.

ΟΤΕ: Όσοι απορήσατε με τις συνεχιζόμενες πιέσεις των τελευταίων ημερών (ενδεικτικά, την Τετάρτη ο τίτλος έκλεισε σε νέο ιστορικό χαμηλό) σκεφτείτε πως πολλοί «βγαίνουν» επειδή το χαρτί, από τις 19 Μαρτίου και μετά, δεν θα μετέχει (διαγράφεται) στη σύνθεση του Stoxx 600. Θα μου πείτε, τόσο πολλοί «παίζουν» με βάση δείκτες; Καλή ερώτηση… Πάντα για τον τίτλο του ΟΤΕ, έχουμε και την Goldman Sachs, που στην τελευταία έκθεσή της για τον Οργανισμό τονίζει πως παραμένουν αδύναμες οι προοπτικές ανάπτυξής του.

Συνεχίζεται μια κάποια κινητικότητα των τελευταίων ημερών σε μετοχές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, αλλά το τελευταίο διάστημα βλέπουμε να υπερισχύουν οι πωλητές σε τίτλους που μέχρι πρότινος έδωσαν μια καλή ανοδική κίνηση. Συγκεκριμένα, ο λόγος για τις μετοχές της ΓΕΚ Τέρνα, για τα Σωληνουργεία Κορίνθου, τη Σελόντα αλλά και τον ίδιο τον τίτλο της ΕΧΑΕ.

Στο «ντέρμπι» Motor Oil – Ελληνικά Πετρέλαια αρκετοί ξένοι οίκοι ποντάρουν… διπλό! Προσέξτε: Σε μικρή έστω μείωση της τιμής-στόχου και των εκτιμήσεών τους για τα κέρδη και την πορεία των Ελληνικών Πετρελαίων προχώρησαν οι αναλυτές της UBS (με νέα τιμή-στόχο στα 7,5 από τα 7,7 ευρώ), της Societe Generale (με νέα τιμή-στόχο στα 6,1 από τα 6,4 ευρώ) και της Merrill Lynch (στα 6 ευρώ η τιμή). Αιτία, οι φόβοι των αναλυτών για πιθανή αρνητική επίπτωση στα περιθώρια διύλισης της εταιρείας από το σταμάτημα των εισαγωγών ιρανικού πετρελαίου. Η διοίκηση των ΕΛΠΕ μιλάει για πλήρη αντικατάσταση και αισιοδοξεί, οι αναλυτές περιμένουν πρώτα να δουν…


Σχολιάστε εδώ