Στα χνάρια της «Αραβικής Άνοιξης» οι Ανεξάρτητοι Έλληνες

Η ίδρυση του νέου κόμματος ανακοινώθηκε την Παρασκευή μέσω των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης (facebook και twitter), κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στα εγχώρια πολιτικά χρονικά. Χωρίς να αποκλείεται οι εμπνευστές της ιδέας να είχαν κατά νου την εξέγερση των λαών της Β. Αφρικής, που ξεκίνησε και διογκώθηκε μέσω του διαδικτύου, και να προσδοκούν ότι θα καταφέρουν να δημιουργήσουν τη δική τους «Αραβική Άνοιξη»! Όπως σαφώς προκύπτει από την ιδρυτική διακήρυξη, το Κίνημα θα έχει εθνικά, πατριωτικά χαρακτηριστικά, με αναφορές στην Ορθοδοξία, ενώ θα είναι ευθέως κατά της πολιτικής του Μνημονίου.

«Δεν υπόσχομαι στους πολίτες ότι με την πρωτοβουλία αυτή θα φέρουμε άσπρη εικόνα, θα φέρουμε όμως χαμόγελα», σημείωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής, επισημαίνοντας ότι η ιδρυτική διακήρυξη προέκυψε μέσα από μια διαδικασία στην οποία μετείχαν 200.000 πολίτες. Παράλληλα, δεσμεύτηκε ότι η επιλογή των υποψήφιων βουλευτών του Κινήματος θα γίνει μέσω διαδικτύου, με ψηφοφορία στην οποία θα πάρουν μέρος όσοι πολίτες το επιθυμούν, αλλά και ότι η οικονομική διαχείριση θα είναι ανοιχτή, καθώς όλα τα στοιχεία θα αναρτώνται στο διαδίκτυο. «Το δικό μας Κίνημα προέρχεται από τον λαό», ανέφερε ο… συνοδοιπόρος του (και τέως βουλευτής της ΝΔ) Γ. Μανώλης, προσθέτοντας ότι ως εκ τούτου δεν έχει σχέση με κόμματα που δημιουργούνται από προσωπικές φιλοδοξίες, κατονομάζοντας τη Δημοκρατική Συμμαχία της Ντ. Μπακογιάννη. Στην ιδρυτική διακήρυξή τους οι Ανεξάρτητοι Έλληνες χαρακτηρίζουν αδιαπραγμάτευτες τις αρχές της εθνικής ανεξαρτησίας, της περηφάνιας και της λαϊκής κυριαρχίας, ενώ απαιτούν «την κατάργηση του Μνημονίου» και δεν αποδέχονται «το επαχθές, παράνομο χρέος, που διαμορφώθηκε με τοκογλυφικά επιτόκια». Απορρίπτουν την εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας και παράλληλα ζητούν να καταργηθεί κάθε είδους ασυλία για αξιωματούχους, βουλευτές και υπουργούς για «εγκλήματα» που διέπραξαν κατά του ελληνικού λαού και επίσης να τιμωρηθούν όσοι καταχράστηκαν δημόσιο χρήμα.

Στη διακήρυξη γίνεται ειδική αναφορά στον καθορισμό των ελληνικών ΑΟΖ και στη διεκδίκηση από τη Γερμανία των αποζημιώσεων και των κατοχικών δανείων. Άμεσος στόχος του κ. Καμμένου είναι η δημιουργία ενός αντιμνημονιακού μετώπου, θεωρεί δε ότι αυτό υπό τις παρούσες συνθήκες είναι εφικτό, καθώς οι ψηφοφόροι εγκαταλείπουν τα δύο μεγάλα κόμματα που υπερψήφισαν το νέο Μνημόνιο και στηρίζουν μια άκρως αντιλαϊκή, αντικοινωνική πολιτική. Για τον σκοπό αυτό βρίσκεται σε επαφές και συζητήσεις με διαγραμμένους βουλευτές αλλά και στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που αποστασιοποιούνται από την τακτική που ακολουθούν οι ηγεσίες τους. Μεταξύ αυτών φημολογείται ότι είναι και η βουλευτής της Α΄ Αθηνών Έλ. Κουντουρά αλλά και συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ που έχουν διαχωρίσει τη θέση τους και βάλλουν προσωπικά κατά του κ. Σαμαρά.


Σχολιάστε εδώ