Πισθάγκωνα δεμένοι επαίρονται οι άθλιοι

Ο κ. Παπαδήμος και τα δύο κόμματα που μετέχουν στην κυβέρνησή του και τη στηρίζουν, ομού με τα εξωνημένα ΜΜΕ της καταστροφής, πανηγυρίζουν για την ΑΠΟΙΚΙΟΠΟΙΗΣΗ της χώρας μας και τη με μαθηματική βεβαιότητα ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ της εξαθλίωσης του λαού μας. Ο πρώτος μάλιστα, ως ΠΡΩΤΟΜΑΣΤΟΡΑΣ ΤΗΣ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΕΝΤΟΛΕΙΣ ΤΟΥ, είχε την ουρανομήκη ΘΡΑΣΥΤΗΤΑ να δηλώσει ότι η επαίσχυντη συμφωνία των Βρυξελλών υπήρξε «ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ»! («Επιτυχία» που τη συμμερίστηκε και ο κ. Παπούλιας!)

Ο εν λόγω κύριος, αφού εξετέλεσε υποδειγματικά το… καθήκον του, δεν ενδιαφέρεται πλέον ΠΟΝΗΡΟΤΑΤΑ για τη χρονική επιμήκυνση της εξουσίας του. Αντιθέτως, ευνοεί την όσο το δυνατόν συντομότερη διεξαγωγή των εκλογών. Γιατί άραγε; Απάντηση: Για να εκραγεί ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΑ η ωρολογιακή βόμβα που έθεσε στα θεμέλια της χώρας ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΛΛΩΝ. Ή, στην εσχάτη των περιπτώσεων, αν δεν εκραγεί η ωρολογιακή αυτή βόμβα ακόμα, να υφίστανται τις συνέπειες οι ΠΙΣΘΑΓΚΩΝΑ ΔΕΜΕΝΟΙ αρχηγοί του καταρρέοντος δικομματισμού, μαζί με την ακατανίκητη οργή της επικείμενης μαχητικής εξέγερσης της μεγάλης πλειονότητας των Ελλήνων. Μαχητικής εξέγερσης που θα είναι αναπόφευκτη μετά τα επώδυνα νέα μέτρα, τα οποία τα γνωρίζουμε ήδη σήμερα, αλλά θα τα υποστούμε στο πετσί μας μετά τον Ιούνιο. Διότι άλλο πράγμα είναι να τα γνωρίζει κανείς και άλλο, ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΛΛΟ, να τα υφίσταται.

Ο Γιωργάκης έφερε την καταστροφή ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΩΣ. Και ο αντιμνημονιακός Σαμαράς… απλώς την επικύρωσε εκ των υστέρων! Θα είναι άξιος της τύχης του. Πολύ περισσότερο αφού διέγραψε το ένα τέταρτο και πλέον των βουλευτών του, επειδή, εθισμένοι από τη στάση του αρχηγού τους, ΨΗΦΙΣΑΝ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ως αντιπρόσωποι του ΕΘΝΟΥΣ και όχι μόνο της περιφέρειάς τους, αρνούμενοι τη θηλιά του Μνημονίου 2 με την οποία τύλιξαν μέχρις ασφυξίας τον λαιμό του ελληνικού λαού οι κερδοσκοπικώ και τοκογλυφικώ τω τρόπω ξένοι ΔΥΝΑΣΤΕΣ μας και ουδόλως… σωτήρες της χώρας μας.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, καλεί τώρα τους ΤΙΜΙΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας να επανέλθουν, παρότι διαγραφέντες, στη ΝΔ, υπερψηφίζοντας τους απείρως στραγγαλιστικότερους από το Μνημόνιο 2 εφαρμοστικούς νόμους! Τους καλεί δηλαδή ΝΑ ΑΥΤΟΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΟΥΝ! Πόσοι άραγε εξ αυτών θα αποδεχτούν μια τέτοια ΟΔΥΝΗΡΟΤΑΤΗ ταπείνωση της προσωπικότητάς τους;

Αλλά και κάτι άλλο: Είναι ανθρώπινο να επιδιώκει κανείς το συμφέρον του, ακόμα και το κακώς εννοούμενο και καταδικαστικό για τον ίδιο. Ο ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΣ θριάμβευσε μέχρι τούδε με άρρητα όπλα και αφανείς σημαίες τον λαϊκισμό και τον παλαιοκομματισμό. Όπλα που εξακολουθούν να υφίστανται και σήμερα, ανεπιτυχώς βέβαια. Έτσι, η επιστροφή των… άπιστων στο μαντρί της ΝΔ έχει προκαλέσει την μήνιν στους πιστούς της μεταστροφής του αρχηγού. Διότι φοβούνται, εάν υπάρξει επιστροφή, έστω και ελάχιστων εκ των… απολωλότων προβάτων, ότι στις εκλογές θα προτιμηθούν από τους ψηφοφόρους των περιφερειών τους. Ζητούν, επομένως, επιτακτικά να αποκλειστούν ως υποψήφιοι βουλευτές του κόμματος. Πράγμα που, σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, θα επισυμβεί. Και ερωτώ: Ποιος εν ενεργεία βουλευτής της ΝΔ που καταψήφισε ΟΡΘΟΤΑΤΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ 2 θα υποστεί τον απαιτούμενο από τον αρχηγό συντριπτικό ΑΥΤΟΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟ ΤΟΥ προκειμένου να επιστρέψει στην κομματική στρούγκα ΧΩΡΙΣ να περιλαμβάνεται στη λίστα των υποψήφιων βουλευτών; Κανένας! Φαύλος κύκλος, δηλαδή, σε ένα κόμμα που έχει χάσει εντελώς τη φυσιογνωμία του, χώρια οι μετά βαΐων και κλάδων προσχωρήσεις των ακροδεξιών Βορίδη και Γεωργιάδη…

Πριν από αρκετούς μήνες, σε ανύποπτο δηλαδή χρόνο, είχα δημοσιεύσει στη στήλη αυτή μια «Ανοικτή επιστολή στον Αντώνη Σαμαρά». Στην εν λόγω επιστολή μιλούσα, μεταξύ πολλών άλλων, για τα περιλάλητα «βαρίδια» του κόμματός του, πιστεύοντας ΑΦΕΛΩΣ ότι παρέμενε αντιμνημονιακός. Είχα συγκρίνει, μάλιστα, τον Σπηλιωτόπουλο με τον Καμμένο, επικρίνοντας τον πρώτο και επαινώντας θερμά τον δεύτερο. Ζούσα, φαίνεται, σε άλλη χώρα τότε ή είχα περιπέσει σε χειμερία νάρκη. Ο φίλος μου ο Αντώνης είχε κάνει προ πολλού τις επιλογές του. Επιλογές που θα αποδειχτούν μοιραίες όχι μόνο για τον ίδιο, αλλά –δυστυχώς, δυστυχέστατα- τόσο για την πατρίδα μας όσο και για τον λαό μας. Και αυτά με κακώς εικαζόμενη τη… βοήθεια του 4ου Ράιχ, όταν γνωρίζει άριστα ότι η Πηνελόπη Δέλτα αυτοκτόνησε την ώρα που έμπαιναν στην Αθήνα οι ορδές του 3ου Ράιχ. Εγώ πάντως, ως ΠΡΩΗΝ γκαρδιακός φίλος του, του εύχομαι να υλοποιήσει το όνειρό του και να γίνει πρωθυπουργός σε μια χώρα που την έχει καταστρέψει ΚΑΙ ο ίδιος. Μια χώρα που ο καταδυναστευόμενος λαός της είναι σε τεράστιο ποσοστό αδιάλλακτα αντιμνημονιακός.

Το Kontra έχει γίνει ένα περιζήτητο κανάλι. Ένα κανάλι λελογισμένα αντιμνημονιακό, το οποίο προβάλλει όμως όλες τις απόψεις και δεν κρύβει απολύτως καμία είδηση. Με τον Τέρενς Κουίκ να επιδίδεται στην ανάδειξη της μεγάλης δυστυχίας που έχουν προκαλέσει στους πλείστους Έλληνες το ΔΝΤ και οι σημερινοί αναξιόπιστοι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ιδιαίτερα η βραδινή εκπομπή «Επί του Πιεστηρίου» χαλάει κόσμο, μεταδιδόμενη ταυτοχρόνως και στην Κύπρο. Την Τετάρτη το βράδυ ο Μενέλαος Γκίβαλος, πολυμαθέστατος και βαθυστόχαστος καθηγητής της Κοινωνιολογίας –μʼ αυτόν θα κλείσω– είπε μια παραστατικότατη φράση που τσακίζει κόκαλα, αναφερόμενος στη δανειακή σύμβαση. Την εξής: «Σου κόβουνε και τα δύο πόδια και σου λένε μετά περπάτα!».


Σχολιάστε εδώ