ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ

Όπως δήλωσε σε πολλά ΜΜΕ, ο Κωνσταντινέας δεν είχε εχθρούς στην προσωπική του ζωή ούτε είχε δημιουργήσει εντάσεις στο επαγγελματικό περιβάλλον του. Ουσιαστικά, δηλαδή, άφησε να εννοηθεί ότι το περιστατικό είχε σχέση με τη δράση του ως διαιτητή.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός προκάλεσε ζημιές και σε άλλα κτίρια της περιοχής αλλά και σε αρκετά σταθμευμένα αυτοκίνητα. Από την πρώτη στιγμή, όμως, οι αστυνομικοί ανέδειξαν ως θύμα της βομβιστικής επίθεσης τον Κωνσταντινέα. Είχαν, άλλωστε, προηγηθεί άλλα δύο περιστατικά που στόχευαν στον διεθνή ρέφερι. Πριν από περίπου έναν χρόνο άγνωστοι έγραψαν υβριστικά συνθήματα έξω από τον φούρνο, ενώ πριν από περίπου είκοσι μέρες κάποιοι διέλυσαν την τζαμαρία της επιχείρησης με πέτρες και ξύλα.

Παρά τις τεράστιες υλικές ζημιές και τον φόβο που τον κυρίευσε, ο Κωνσταντινέας εξέφρασε την επιθυμία να παραμείνει στη διαιτησία. Κυρίως επειδή έχει καθαρή τη συνείδησή του, όπως είπε σε όλους τους δημοσιογράφους που επικοινώνησαν μαζί του.

Τρέμουν στην ΚΕΔ

Πιο φοβισμένα, πάντως, εμφανίζονται τα μέλη της ΚΕΔ, καθώς και οι περισσότεροι διαιτητές της Σούπερ Λίγκας. Ακόμα κι αν η βομβιστική επίθεση είναι άσχετη με το ποδόσφαιρο, το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια έχουμε σε ετήσια βάση δύο ή και τρία ανάλογα περιστατικά έκανε πολλούς να αναζητήσουν τρόπους αυτοπροστασίας. Τα κρούσματα βίας με στόχο διαιτητές έχουν αυξηθεί σημαντικά. Έτσι, φτάσαμε στην αύξηση των αιτημάτων για άδεια οπλοφορίας. Στην ΕΠΟ, βέβαια, τάσσονται κατά της συγκεκριμένης επιλογής, αλλά, όπως λένε, «δεν μπορούμε να επιβάλουμε στους διαιτητές πώς θα προστατέψουν τους εαυτούς τους και τις οικογένειές τους στις ιδιωτικές τους στιγμές».

Από την ΚΕΔ το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να δώσουν συμβουλές στους διαιτητές να είναι πιο προσεκτικοί αλλά και να ζητήσουν στήριξη από τα ΜΜΕ διότι, όπως έλεγε έμπειρος παράγοντας της διαιτησίας, «κάποια στιγμή μπορεί να θρηνήσουμε θύματα».

Θυμίζει… 2000

Κάποιοι παλιοί στη διαιτητική πιάτσα, πάντως, έλεγαν την Πέμπτη και την Παρασκευή πως η ατμόσφαιρα στην πιάτσα θυμίζει έντονα τη σεζόν 1999-2000, όταν καταγράφηκε ο εμπρησμός μιας επιχείρησης στην Πελοπόννησο, έκρηξη σε ένα αυτοκίνητο στην Κρήτη και τρεις επιθέσεις σε διαιτητές. Φοβούνται, λοιπόν, μήπως υπάρξει ανάλογη συνέχεια και φέτος, καθώς θεωρούν ότι «η βομβιστική επίθεση στον Κωνσταντινέα, ακόμα κι αν είναι άσχετη με το ποδόσφαιρο, θα αυξήσει την πίεση στους διαιτητές. Και η πίεση οδηγεί σε λάθη, οπότε πάμε σε νέο κύκλο εντάσεων».


Σχολιάστε εδώ