Λιποθύμησαν μαθητές από ναρκωτικά στην τάξη!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία της Αστυνομίας, την περασμένη εβδομάδα σ’ ένα από τα μεγαλύτερα σχολεία του Κορυδαλλού δύο μαθητές λιποθύμησαν μέσα στην τάξη από χρήση ναρκωτικών ουσιών (χασίς) που έκαναν στο διάλειμμα! Οι καθηγητές δεν κατάλαβαν αρχικά τι έγινε, όμως, επειδή κι άλλα παιδιά παρουσίασαν συμπτώματα ζάλης, εμβρόντητοι πληροφορήθηκαν από μαθητές ότι οι δύο συμμαθητές τους κάπνιζαν μανιωδώς στο διάλειμμα και είχαν μετατρέψει έναν χώρο του σχολείου σε… τεκέ! Το θέμα πήρε διαστάσεις, κινητοποιήθηκαν οι πάντες, έγιναν συσκέψεις για τη λήψη μέτρων, ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα, ο διευθυντής του σχολείου έτρεξε σε κάθε αρμόδιο φορέα, για να μην πάρει το θέμα διαστάσεις… επιδημίας, οι καθηγητές όμως ήταν απόντες. Η ΕΛΜΕ Πειραιά εξέδωσε την επόμενη μέρα δύο ανακοινώσεις, στις οποίες ούτε λέξη δεν υπήρχε για τα ναρκωτικά. Η μία αφορούσε καταγγελίες κατά ενός διευθυντή που ζήτησε από τους καθηγητές να μην χάνουν διδακτικές ώρες για να κάνουν συμβούλια και η άλλη καταδίκαζε τις συγχωνεύσεις των σχολείων. Το… ωράριο δηλαδή μη θιγεί και τα «εργασιακά δικαιώματα»! Τα παιδιά στον… Καιάδα! Αν σκέφτονται έτσι οι εκπαιδευτικοί, αλίμονό μας!

// Ένα εξαιρετικής αρχιτεκτονικής κτίριο, 400 τ.μ., που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Βούλγαρη και Γεωργίου και ανήκει στον Δήμο Καλαμάτας, θα πάρει ο δήμος με συμβολικό ενοίκιο (600 ευρώ τον μήνα) για 50 χρόνια, προκειμένου να στεγάσει σ’ αυτό ένα ακόμα ΚΑΠΗ που θα δημιουργήσει. Το κτίριο θα ανακαινιστεί ριζικά και θα διαμορφωθεί κατάλληλα, προκειμένου να λειτουργήσει ως ΚΑΠΗ με πόρους που θα εξοικονομηθούν μέσω του ΕΣΠΑ.

// Λύνεται -επιτέλους- το πρόβλημα των κατοίκων του Μικρού Καραβά. Ένα πρόβλημα που χρονολογείται εδώ και πάνω από 60 χρόνια και αφορά κάποια οικόπεδα που είχαν αγοραστεί από τον ΟΣΚ για να γίνουν σχολεία. Όμως, σχολεία δεν έγιναν ποτέ και εδώ και κάποιες δεκαετίες κάποιοι τα καταπάτησαν κι έχτισαν σπίτια για να κατοικούν (τη δεκαετία του ’50). Όλα αυτά τα χρόνια η χρήση γης δεν είχε αλλάξει και οι κάτοικοι ζούσαν με τον φόβο της… μπουλντόζας, αφού κατοικούσαν σε σπίτια που ήταν χτισμένα σε χώρους που είχαν χαρακτηριστεί να γίνουν σχολεία. Τώρα με εισήγηση του δημάρχου Πειραιά και απόφαση του ΔΣ τα οικόπεδα αποχαρακτηρίστηκαν και είναι πλέον θέμα της Πολιτείας να τα χαρακτηρίσει οικοδομικές ζώνες.

// «Γέφυρα με την πατρίδα» φιλοδοξεί να γίνει για τους ομογενείς μας σε όλο τον κόσμο ο δημοτικός ραδιοσταθμός του Πειραιά Κανάλι 1-90,4. Ο πρόεδρος του σταθμού Κυριάκος Μανωλάκος έστειλε επιστολές σε όλα τα ομογενειακά ΜΜΕ, με τις οποίες ζητά από τους επικεφαλής τους να έχουν ανοιχτή γραμμή με το Κανάλι 1 και να στέλνουν τις εικόνες ή τα δημοσιεύματά τους, για να τα αναρτά στην ιστοσελίδα του ο πειραϊκός ραδιοσταθμός. Παράλληλα, τα ομογενειακά ΜΜΕ θα αναρτούν στα δικά τους σάιτ εικόνες που θα παίρνουν από το Κανάλι 1 μέσω web tv, μαζί φυσικά με την ειδησεογραφία που θα επισυνάπτεται. Να σημειώσουμε ότι η ανταπόκριση των ομογενών στην επιστολή Μανωλάκου είναι εντυπωσιακή, αφού μέχρι τώρα πάνω από 32 ομογενειακά ΜΜΕ έχουν απαντήσει θετικά. Μάλιστα, από το Κανάλι 1 ζητούν κυρίως τις μεταδόσεις των αγώνων του Ολυμπιακού καθώς και τις εκπομπές της «Θύρας 7», του μπάσκετ και εκείνες που είναι αφιερωμένες στο λαϊκό τραγούδι και το ρεμπέτικο.

// Η Σαρακοστή στον Πειραιά μπαίνει από… τη Φρεαττύδα. Στη γραφική πλαζ, που το όνομά της έχει συνδεθεί τα τελευταία χρόνια με το πέταγμα των χαρταετών, τις εκδηλώσεις και τα σαρακοστιανά εδέσματα της Καθαρής Δευτέρας, ο δήμος διοργανώνει και φέτος μια σειρά από χάπενινγκ και επίκαιρες δράσεις, για να μπορέσουν οι Πειραιώτες να χαρούν λίγο (έστω και για μία μέρα) και να ξεφύγουν από τη μιζέρια και την κατήφεια που τους προκαλούν τα μέτρα. Να σημειώσουμε ότι και την περασμένη Κυριακή, που πραγματικά «μύρισε άνοιξη» στον Πειραιά, έγιναν αποκριάτικες εκδηλώσεις σ’ όλα τα διαμερίσματα και ομολογουμένως τα παιδιά που ξεχύθηκαν -βοηθούσης και της λιακάδας- στις πλατείες τις κατευχαριστήθηκαν. Κάτι παρόμοιο αναμένεται να γίνει και αύριο στη Φρεαττύδα, όπου όμως, εκτός από τις πολλές εκδηλώσεις, θα υπάρχουν και τα κλασικά σαρακοστιανά εδέσματα, όπως φασολάδα, ταραμάς, λαγάνες, χαλβάς κ.λπ. Όσοι πιστοί προσέλθετε, λοιπόν!

// Μια ρηξικέλευθη πρόταση έκανε ο δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού του Π. Μαντούβαλου, Γιάννης Μαστρονικόλας. Συγκεκριμένα, ζήτησε να ακολουθήσουν και οι αιρετοί άρχοντες του Δήμου Πειραιά το παράδειγμα του Προέδρου της Δημοκρατίας και να διαθέσουν την αποζημίωσή τους υπέρ του κράτους. Η Ελπίδα Παντελάκη αντέδρασε, λέγοντας ότι με τα χρήματα αυτά οι σύμβουλοι του συνδυασμού που πρόσκειται στο ΚΚΕ εξασφαλίζουν τα έξοδα για τις δράσεις που αναλαμβάνουν υπέρ των εργαζομένων, αλλά και οι σύμβουλοι των υπόλοιπων συνδυασμών δεν έδειξαν να… ενθουσιάζονται με την ιδέα. Το θέμα, πάντως, δεν μπήκε σε ψηφοφορία, μια και δεν το στήριξε ο απαιτούμενος αριθμός συμβούλων.

// Ασπίδα προστασίας της υγείας (σωματικής και ψυχικής) των αστέγων, των περιθωριακών, των εξαρτημένων από ουσίες, των εκδιδομένων και γενικά των κατοίκων της πόλης που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου δημιούργησε ο Δήμος Πειραιά σε συνεργασία με το ΚΕΕΛΠΝΟ. Έτσι, κινητή μονάδα του Κέντρου βρίσκεται ήδη στην πλατεία Οδησσού και παρέχει ιατρικές και διαγνωστικές υπηρεσίες σε όσους κατοίκους ανήκουν στις ομάδες αυτές και έχουν ανάγκη. Γίνονται δωρεάν εργαστηριακές εξετάσεις, εργαστηριακές έρευνες για ανίχνευση νοσημάτων, διάγνωση, εκτίμηση ευρημάτων, ενώ δίδεται, όπου χρειάζεται, και θεραπεία. Η κινητή μονάδα του ΚΕΕΛΠΝΟ λειτουργεί κάθε απόγευμα, ενώ το Σάββατο λειτουργεί και το πρωί.

// Έναν νέο, σύγχρονο χώρο άθλησης δημιούργησε ο Δήμος Κορυδαλλού στο ιδιόκτητο δημοτικό κτίριο επί της οδού Κουντουριώτου 25. Το 2ο Γυμναστήριο του δήμου, που λειτουργεί στο ισόγειο, έχει εμβαδόν πάνω από 150 τ.μ., διαθέτει τα πλέον σύγχρονα μηχανήματα και εξοπλισμό άθλησης και φιλοξενεί αθλητικά προγράμματα για όλες τις ηλικίες.

// Ο ΠΕΣΥΔΑΠ θα συμμετάσχει στο ερευνητικό πρόγραμμα Spinner2013, το οποίο αποτελεί πρωτοβουλία της Εμιλίας-Ρομάνα και εδρεύει στην Μπολόνια. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας μέσω νέων καινοτόμων ιδεών στον τομέα «Ορθολογική Διαχείριση των στερεών αποβλήτων – επικίνδυνων και μη επικίνδυνων». Όπως είναι γνωστό, ο σύνδεσμος έπειτα από τρία χρόνια προσπάθειας αποκατέστησε την πιο επικίνδυνη χωματερή στη χώρα, στο όρος Αιγάλεω, που περιείχε 10.000.000 τόνους αποβλήτων με υψηλή ραδιενέργεια. Όπως εξήγησε ο Γρ. Γουρδομιχάλης, πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ, οι τεχνολογίες που θα χρησιμοποιηθούν συνεισφέρουν στον σχεδιασμό εξυγίανσης μολυσμένων ή ύποπτων εκτάσεων καθώς επίσης και στον αποτελεσματικό έλεγχο της ορθολογικής αποκατάστασης των ΧΥΤΑ. Γενικότερα, δε, ως χώρος μελέτης θα μπορούσε να χαρακτηριστεί κάποια τοποθεσία ενδιαφέροντος του ΟΤΑ στην οποία θα υλοποιηθεί το μελετητικό έργο.

// Μπαίνει τάξη και στην Ακτή Δηλαβέρη. Το δημοτικό συμβούλιο στην τελευταία συνεδρίασή του αποφάσισε να εγκρίνει τις τροποποιήσεις της Διεύθυνσης Πολεοδομίας που χωροθετούν τις προεκτάσεις των καταστημάτων, με σκοπό τη διασφάλιση των κοινόχρηστων χώρων. Με βάση την πρόταση της Διεύθυνσης Πολεοδομίας του δήμου, η αποκατάσταση της νομιμότητας λειτουργίας των καταστημάτων θα συνδυαστεί με την ανάπλαση της περιοχής με την ένταξη στο σχέδιο πόλης δύο τμημάτων συνολικής έκτασης 5 στρεμμάτων, με τη δημιουργία περιπατητικών και άλλων κοινωφελών χώρων. Στο πλαίσιο αυτό θα περιοριστούν στα νόμιμα όρια οι πέργκολες των καταστημάτων. Για τον σκοπό αυτό δόθηκε εξάμηνη παράταση λειτουργίας των καταστημάτων, ώστε να επεξεργαστεί ο δήμος ολοκληρωμένα την πρότασή του για την περιοχή και για να προετοιμαστούν κατάλληλα και οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων. Μετά την παρέλευση του εξαμήνου, σε όποιον δεν συμμορφώνεται με τις προδιαγραφές που θα έχουν τεθεί θα του αφαιρείται η άδεια.

// Περίεργα πράγματα ακούστηκαν στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου κατά τη διάρκεια της τελευταίας του συνεδρίασης. Κάποιος σύμβουλος της μειοψηφίας είπε για τους άστεγους που φιλοξενούνται στο ισόγειο του Πύργου του Πειραιά, στο λιμάνι, ότι οι συνθήκες φιλοξενίας τους δεν είναι οι ιδανικές, γιατί τα κρεβάτια δεν είναι σε καλή κατάσταση, δεν υπάρχει μπάνιο για να πλυθούν κ.λπ. Βέβαια, όλοι οι σύμβουλοι είπαν ότι, έστω και με αυτές τις ελλείψεις, δεν υπάρχουν πλέον στον Πειραιά άστεγοι «πεταμένοι» στα πεζοδρόμια και στους κήπους μέσα στο κρύο ή τη βροχή. Μπορεί να ζουν 28 άτομα σ’ έναν χώρο, και αυτό να μην είναι το ιδανικότερο, αλλά ο χώρος αυτός έχει έκταση 800 τετραγωνικών μέτρων, είναι καθαρός, τους έχουν δοθεί καθαρά ρούχα και σκεπάσματα και, φυσικά, τους διανέμονται και τρόφιμα.

// Στο μεταξύ, ο δήμαρχος αποφάσισε να διοργανώσει άμεσα ένα ακόμη διήμερο προσφορών υπέρ των απόρων, ενώ, για να ανταποκριθεί στην επιθυμία των πολιτών για διαρκή βοήθεια, ανακοίνωσε ότι στην πλατεία Κοραή θα δημιουργηθεί ειδικό περίπτερο, όπου ο καθένας θα μπορεί να αφήνει ό,τι θέλει (τρόφιμα, ρούχα ή χρήματα) για να βοηθηθούν οι άνθρωποι που έχουν ανάγκη.

// Ανθρωπιστική εκδήλωση θα κάνει την προσεχή Τετάρτη και ο Όμιλος UNESCO Πειραιά και Νήσων, σε συνεργασία με την ομάδα «Κρίκος Ζωής». Συγκεκριμένα, θα μοιράσουν από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 3 το απόγευμα τρόφιμα σε όσους έχουν ανάγκη από τα γραφεία του Ομίλου στη Νίκαια. Σε κοινή τους δήλωση ο πρόεδρος του Ομίλου UNESCO Νομού Πειραιώς και Νήσων, Ιωάννης Μαρωνίτης, και η πρόεδρος του «Κρίκου Ζωής», Μαίρη Σταθάκη, υπογράμμισαν πως προσπαθούν με κάθε τρόπο να στηρίξουν τους απλούς, καθημερινούς ανθρώπους που υποφέρουν από την τεράστια οικονομική κρίση.

// Εξώδικο έστειλε ο Δήμος Πειραιά, με εντολή του δημάρχου στην εταιρεία που είχε αναλάβει την κατασκευή του Γυμνασίου – Λυκείου της Ραλλείου Σχολής στον Πειραιά. Η εταιρεία που είχε αναλάβει το έργο και κηρύχθηκε έκπτωτη έχει αφήσει μέσα στο οικόπεδο αδρανή υλικά, ξύλα, σίδερα και άλλα οικοδομικά υλικά, που έχουν δημιουργήσει εστίες μόλυνσης και εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους πυρκαγιάς. Ο δήμος καλεί την εταιρεία να προχωρήσει άμεσα στην απομάκρυνση όλων των υλικών και επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμη ενέργεια.

// Η Δημοτική Αστυνομία του Πειραιά είχε μια νέα επιτυχία την εβδομάδα που μας πέρασε. Συγκεκριμένα, ομάδα δημοτικών αστυνομικών, με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο Γ. Δαβάκη, εντόπισε κι άλλη αποθήκη λαθραίων τσιγάρων στην Ομηρίδου Σκυλίτση και Πύλης και κατέσχεσε 264 κούτες τσιγάρα, που θα διετίθεντο στην αγορά από τους αλλοδαπούς παράνομους μικροπωλητές.

// «Έκλεισε» η υποψηφιότητα του Μιχάλη Νικητάκη στη Β΄ Πειραιά με τη Δημοκρατική Αριστερά. Τις τελευταίες μέρες είχε ενταθεί η φημολογία ότι η ΔΗΜΑΡ είχε αποφασίσει να υποδείξει δέκα υποψήφιους δικούς της στη Β΄ Πειραιά και έναν από τους «Ελεύθερους Πολίτες». Όμως, οι «Ελεύθεροι Πολίτες» είχαν ανακοινώσει ότι θα «κατεβάσουν» τον Μ. Νικητάκη και τον Ν. Γαλανό στις εκλογές ως υποψήφιους δικούς τους στη Β΄ Πειραιά. Το πρωί της Παρασκευής ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης δήλωσε στη στήλη ότι και οι δύο υποψήφιοι που υπέδειξαν οι «Ελεύθεροι Πολίτες» θα συμπεριληφθούν στο ψηφοδέλτιο του κόμματος στη συγκεκριμένη περιφέρεια και μάλιστα υποστήριξε ότι άνθρωποι σαν τον Μιχάλη Νικητάκη χρειάζονται στη Δημοκρατική Αριστερά, γιατί έχουν πολλές συμπάθειες και θα βοηθήσουν σημαντικά στην προσπάθεια για την ενδυνάμωσή της και την εκλογική της διάκριση. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, όνομα-έκπληξη θα κατεβάσει η ΔΗΜΑΡ και στην Α΄ Πειραιά, με σκοπό να κερδίσει έδρα και σ’ αυτή την περιφέρεια. Πρόκειται για άτομο που προέρχεται από μεγάλη οικογένεια, με πολλές περγαμηνές, πολύ γνωστό και ευρύτερα αποδεκτό, αφού με τις επιδόσεις του έχει δοξάσει πολλές φορές τη χώρα και τον Πειραιά.


Σχολιάστε εδώ