Ιερώνυμος: Τράβηξε το αυτί στους τραπεζίτες

Μετά τον Παπαδήμο, ο Αρχιεπίσκοπος τα έψαλε στους τραπεζίτες. Σε εκδήλωση για την οικονομία που έγινε στην Αρχαιολογική Εταιρεία ο Αρχιεπίσκοπος έκανε έκκληση στον Γ. Προβόπουλο να παρέμβει στις τράπεζες για να απαλλαγούν από το άγος των χρεών χιλιάδες δανειολήπτες.

Ο κόσμος δεν αντέχει, πρέπει να επιμηκυνθούν τα δάνεια χωρίς παραπάνω τόκους, για να μπορεί ο κόσμος να τα αποπληρώσει, είπε. «Οι μισθοί κόβονται, τα χρέη όμως του κόσμου δεν “κουρεύονται“», διευκρίνισε ο Αρχιεπίσκοπος.

Συγκεκριμένα, απευθύνθηκε στον οικονομολόγο της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Κατηφόρη ζητώντας ενεργότερες πολιτικές κοινωνικού χαρακτήρα. «Διαμηνύστε στον διοικητή σας και τους άλλους τραπεζίτες που εποπτεύει η κορυφαία τράπεζα ότι τα πράγματα έχουν φτάσει στο μη περαιτέρω».

Ο Αρχιεπίσκοπος είπε πως έχει προσωπική γνώση πολλών καταστάσεων και ζήτησε να στηριχτούν τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις, «για να ξαναζωντανέψει ο τόπος» και να διαφυλαχτούν η περιουσία και το εισόδημα των Ελλήνων και το κράτος πρόνοιας.

Το έχει πιάσει το νόημα ο Αρχιεπίσκοπος. Καλό είναι να τα έχεις καλά με τους πολιτικούς, αλλά ακόμη καλύτερο να είσαι κοντά στον λαό.

Και τώρα τελευταία ο Ιερώνυμος δείχνει πως κάτι κινείται. Δεν χαϊδεύει τα αυτιά του κόσμου. Απλώς λέει το δίκαιο και πιάνει τον παλμό του. Δεν ήταν τυχαίο το χειροκρότημα του κόσμου στην εκδήλωση…


Σχολιάστε εδώ