ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΩΔΙΕΣ

QQQ Τον… πόνο τους έβγαλαν την περασμένη Πέμπτη στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ οι δήμαρχοι, αφού, όπως τόνισαν, με το νέο Μνημόνιο και την αναμόρφωση του προϋπολογισμού του 2012 οι ήδη μειωμένοι πόροι της ΤΑ μειώνονται ακόμη περισσότερο. Όπως τονίστηκε χαρακτηριστικά, η ΣΑΤΑ, ο βασικός αναπτυξιακός πόρος των δήμων, από 608 εκατ. ευρώ που ήταν πήγε στα 477 εκατ. ευρώ και τώρα έπεσε στα 338 εκατ. ευρώ! Για τον λόγο αυτό αποφασίστηκε αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ να επισκεφθεί τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους των κομμάτων στη Βουλή και να τους πει ξεκάθαρα ότι έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα ο δήμοι είναι αδύνατο να λειτουργήσουν.

QQQ Στην κατάμεστη από δημότες αίθουσα του πολιτιστικού κέντρου «Γιάννης Ρίτσος», στο Αιγάλεω, έκοψε την πίτα του ο συνδυασμός του πρώην δημάρχου της πόλης, Δημήτρη Καλογερόπουλου. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Καλογερόπουλος αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει τόσο η χώρα μας, ασκώντας δριμεία κριτική κατά της κεντρικής διοίκησης, όσο και η πόλη του. Υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι στόχος του δεν είναι να προβεί σε στείρα κριτική προς τη νέα δημοτική αρχή, αλλά να τη στηρίξει, όπου είναι απαραίτητο, και να την κρίνει, όπου προβαίνει σε λάθη εις βάρος των πολιτών και της πόλης. Επίσης, δήλωσε απερίφραστα ότι δεν πάει για βουλευτής, προσθέτοντας ότι όλα τα στελέχη που απαρτίζουν τον δημοτικό του συνδυασμό είναι ικανά να ηγηθούν της παράταξής του. Όσο για το αν θα ξανακατέβει ως υποψήφιος δήμαρχος στο Αιγάλεω, σημείωσε ότι οι εκλογές είναι σε δύο χρόνια. Αναφερόμενος στο Αιγάλεω και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, άσκησε σκληρή κριτική στη σημερινή δημοτική αρχή, κατηγορώντας την για εικόνες μιζέριας στην πόλη, τονίζοντας: «Το Αιγάλεω είναι το σπίτι μας. Το μέλλον μας. Εδώ ζούμε. Και το πώς θα ζήσουμε αφορά εμάς και τη δημοτική αρχή. Η Αυτοδιοίκηση, άλλωστε, είναι ο πιο ανθρωποκεντρικός θεσμός της Πολιτείας μας και αυτόν τον θεσμό κατάφερε να αποδιοργανώσει ο Καλλικράτης. Οι εικόνες από το σημερινό Αιγάλεω είναι εικόνες μιζέριας. Εμείς είμαστε εδώ. Πάντα στο πλευρό του λαού του Αιγάλεω. Για να δίνουμε καθημερινά τη μάχη, από όποιο μετερίζι κι αν βρισκόμαστε».

QQQ Ποινική δίωξη κατά του δημάρχου Ιθάκης Γ. Κασσιανού έχει ασκηθεί από την Εισαγγελία Κεφαλληνίας και η δικογραφία βρίσκεται στον πταισματοδίκη Ιθάκης για τη λήψη απολογίας του κατηγορουμένου. Παράλληλα, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Δυτικής Ελλάδος – Ιονίου απεστάλη αντίγραφο του ποινικού μητρώου του δημάρχου, ώστε να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες όσον αφορά τα διοικητικά – πειθαρχικά μέτρα. Αυτό αναφέρει σε απάντηση σχετικής ερώτησης των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Τσούκαλη και Γ. Ψαριανού ο υπουργός Δικαιοσύνης Μ. Παπαϊωάννου, στην οποία επίσης τονίζεται ότι στον πταισματοδίκη Αργοστολίου έχουν σταλεί για διερεύνηση διάφορες καταγγελίες που έχουν γίνει κατά του Γ. Κασσιανού, οι οποίες αφορούν ατασθαλίες στην άσκηση των καθηκόντων του.

QQQ Άνοιγαν σαμπάνιες τα στελέχη του ΠΕΣΥΔΑΠ. Έπειτα από 3 χρόνια αγώνα με τη γραφειοκρατία, την άγνοια και την αδιαφορία της κεντρικής και της περιφερειακής διοίκησης κατάφεραν να πάρουν την άδεια λειτουργίας του αποτεφρωτήρα μικρών ζώων συντροφιάς. Για πρώτη φορά η αυτοδιοίκηση θα μπορεί να διαχειρίζεται με περιβαλλοντικούς όρους τα σώματα των νεκρών ζώων. Μέχρι τώρα ήταν κοινό μυστικό, ειδικά για τα μεγάλα αστικά κέντρα, ότι τα νεκρά ζώα κατέληγαν στους κάδους απορριμμάτων ή σε πρόχειρους τάφους στα περιαστικά δάση, σε κήπους ή αλλού. Και οι δύο περιπτώσεις απαγορεύονται αυστηρά από τη νομοθεσία, αλλά έχει υπάρξει και μεγάλη αντίδραση των εργαζομένων στο ΧΥΤΑ Λιοσίων και στο ΣΜΑ Σχιστού αλλά και των εργαζομένων στην καθαριότητα των δήμων, οι οποίοι συχνά, όταν αδειάζουν τα απορριμματοφόρα, βλέπουν μπροστά τους σώματα νεκρών ζώων σε απαράδεκτη κατάσταση. Εικόνες αθλιότητας και ανευθυνότητας, που δεν ταιριάζουν στον πολιτισμό μας. Όμως, τα πράγματα πλέον έχουν αλλάξει, αφού με τον καινούργιο νόμο οι δήμοι έχουν υποχρέωση να διαχειρίζονται τα νεκρά ζώα, διαφορετικά εκτός των άλλων θα αντιμετωπίζουν και τον Εισαγγελέα. Όσον αφορά τους δήμους-μέλη του ΠΕΣΥΔΑΠ, είναι οι μόνοι που δεν ανησυχούν αφού είναι απόλυτα καλυμμένοι από το Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων. Με την ευκαιρία, ρωτάμε τον δήμαρχο Αθήνας με ποιον τρόπο ο δήμος του και η εταιρεία με την οποία συνεργάζεται αντιμετωπίζει το πρόβλημα. Αποτέφρωση δεν γίνεται, αφού τώρα θα δουλέψει ο πρώτος αποτεφρωτήρας. Άρα πρέπει να γίνεται υγειονομική ταφή σε αδειοδοτημένο περιβαλλοντικά χώρο. Πού άραγε υπάρχει τέτοιος χώρος; Περιμένουμε απάντηση…


Σχολιάστε εδώ