στα ενδότερα των ομάδων

=Αγωνιώδεις προσπάθειες καταβάλλουν ΕΠΟ και Ολυμπιακός για να αποκτήσουν τη στήριξη του ΠΑΟΚ στην προσπάθειά τους να μπλοκάρουν την εφαρμογή του νέου αθλητικού νόμου. Από την Ομοσπονδία κάλεσαν και τη διοίκηση του «Δικέφαλου του Βορρά» στη συνάντηση με τον απεσταλμένο τής FIFA, ενώ από τους «ερυθρόλευκους» χτίζεται κανάλι επικοινωνίας για προσωρινή συμμαχία με την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

=Η προοπτική να προκριθεί ο ΠΑΟΚ στους 16 του Europa League, μετά την ισοπαλία που απέσπασε στην Ιταλία από την Ουντινέζε, έχει εκτοξεύσει τον ενθουσιασμό των οπαδών του. Στον Πειραιά θεωρούν πώς είναι η κατάλληλη ευκαιρία για τη σύμπραξη με τον Ζήση Βρύζα.

=Το επιχείρημα που ρίχνουν στο τραπέζι είναι η απειλή αποκλεισμού από τις διεθνείς διοργανώσεις. Με γαρνιτούρα την προσπάθεια που έκανε η ομάδα της Θεσσαλονίκης για να πείσει την Πειθαρχική Επιτροπή της ΟΥΕΦΑ να τη διατηρήσει στο Europa League.

=«Εσείς θυσιάσατε τον Βιεϊρίνια και τον Κοντρέρας για να παραμείνετε στην Ευρώπη και κάποιοι θέλουν να σας αποκλείσουν για να κάνουν τα δικά τους παιχνίδια», λένε όσοι έχουν αναλάβει ρόλο συνδετικού κρίκου ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό. Από την ΕΠΟ υπήρχε, ούτως ή άλλως, ανοικτή γραμμή με την Τούμπα.

=Επί της ουσίας, βέβαια, οι δύο ομάδες δεν διατρέχουν τον παραμικρό κίνδυνο από τον αθλητικό νόμο. Αλλού βρίσκεται το πρόβλημα για την Ομοσπονδία και τους Πειραιώτες, καθώς από τον «Δικέφαλο του Βορρά» τηρούσαν σιγή ιχθύος έως και 24 ώρες μετά την ψήφιση του νόμου.

=Οι «ερυθρόλευκοι» επιδίωκαν να μπλοκάρουν την απελευθέρωση της συμμετοχής ξένων επιχειρηματιών στις ελληνικές ομάδες. Οι πληροφορίες που έχουν συλλέξει τους οδήγησαν στο συμπέρασμα πως όντως υπάρχει ενδιαφερόμενος για την απόκτηση των μετοχών στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

=Πιθανή επιβεβαίωση των πληροφοριών θα καταστήσει τους «πράσινους» ισότιμους ανταγωνιστές και ουσιαστικά θα βάλει σε κίνδυνο το πλάνο που έχουν φτιάξει στον Ολυμπιακό για κατάκτηση του πρωταθλήματος σε βάθος πενταετίας, ώστε τα έσοδα από τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ να συντηρούν την ομάδα.

=Με δεδομένη τη μείωση των εισιτηρίων, το ψαλίδι στα χορηγικά έσοδα και ενδεχομένως στα τηλεοπτικά δικαιώματα, οι «ερυθρόλευκοι», όπως και κάθε μεγάλη ομάδα, έχουν ανάγκη τα έσοδα από την κορυφαία διεθνή διοργάνωση. Με ενισχυμένο τον Παναθηναϊκό, η διατήρηση των σκήπτρων στο πρωτάθλημα θα τεθεί σε αμφισβήτηση.

=Εκεί βρίσκεται το μυστικό για τον Ολυμπιακό. Με τη σημερινή τάξη πραγμάτων στον Παναθηναϊκό, η ομάδα του Πειραιά παίζει μόνη της στην κούρσα για τον τίτλο και έτσι θέλουν να διατηρήσουν το σκηνικό οι «ερυθρόλευκοι».

=Το κίνητρο στην ΕΠΟ είναι διαφορετικό. Η διατήρηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού περιορίζει τις δυνατότητες της Ομοσπονδίας να χαράζει πολιτική, να διατηρεί ισορροπίες ανάμεσα στις ομάδες και γενικώς μετατρέπει τους παράγοντές της σε κομπάρσους από απόλυτους πρωταγωνιστές.

=Η ιστορία θα έχει ακόμα πολλά επεισόδια. Ειδικά από τον Ολυμπιακό, στον οποίο επιμένουν να πάνε σε ανοικτή σύγκρουση με την Πολιτεία, παρά το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα εξαπέλυαν πυρά και κατά του προέδρου της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιου για θέματα διαιτησίας. Αλλά έπειτα από την ψήφιση του αθλητικού νόμου τους έπιασαν οι αγάπες, λόγω και της γιορτής των ερωτευμένων.

=Στο Αγρίνιο ο έρωτας έχει χαθεί προ πολλού, καθώς το εξαιρετικό ξεκίνημα του Παναιτωλικού ακολούθησαν απανωτά αρνητικά αποτελέσματα. Με συνέπεια να βρεθούν οι νεοφώτιστοι κάτω τη γραμμή της επιβίωσης και ο Μπάμπης Τεννές στο ταμείο ανεργίας.

=Ούτε, όμως, η έλευση του Τάκη Λεμονή άλλαξε τα πράγματα. Με τον πρώην τεχνικό του Ολυμπιακού στον πάγκο του, ο Παναιτωλικός γνώρισε δύο ήττες, μία από τη Δόξα και μία από τον Λεβαδειακό.

=Το σημερινό ματς με τους Βοιωτούς αποτελεί ουσιαστικά το τελευταίο χαρτί για την ομάδα του Αγρινίου. Σε κάθε άλλο αποτέλεσμα πλην της νίκης, ο Παναιτωλικός θα βρεθεί φάτσα με τη Football League, από την οποία κέρδισε πέρσι το εισιτήριο της ανόδου.

=Για τον Παναιτωλικό, πάντως, τα σοβαρά προβλήματα αφορούν τις συνέπειες όσων συνέβησαν από την αρχή της σεζόν. Οι δηλώσεις του Άγγελου Χαριστέα για την έλλειψη κουλτούρας στο Αγρίνιο ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων σε όλη την Αιτωλοακαρνανία.

=Κυρίως, όμως, μείωσε αισθητά την εμπιστοσύνη του κόσμου στο πρόσωπο του Φώτη Κωστούλα, παρά την τεράστια συμβολή του τελευταίου στο νοικοκύρεμα του Παναιτωλικού και στην κατάκτηση της ανόδου. Οι Αγρινιώτες χρεώνουν στον πρόεδρο της ΠΑΕ την περιορισμένη γνώση του αντικειμένου, που τον οδηγεί σε λανθασμένες επιλογές.

=Ο Κωστούλας, απ’ τη μεριά του, παρουσιάζει δείγματα απογοήτευσης, καθώς διαπιστώνει ότι εμπιστεύθηκε λάθος ανθρώπους σε καίριες θέσεις. Συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις οι παράγοντες οδηγούνται αργά ή γρήγορα σε αποχώρηση, αλλά είναι δώρο για τον Παναιτωλικό και το ελληνικό ποδόσφαιρο που διαθέτει έναν παράγοντα, ο οποίος μένει μακριά από το παρασκήνιο και διατηρεί την ομάδα του νοικοκυρεμένη.

=Έπαθαν πλάκα οι οπαδοί του Άρη που πήγαν τις προάλλες στο προπονητικό της ομάδας με πρόθεση να ζητήσουν εξηγήσεις από τους παίκτες για την αποχή τους από τις προπονήσεις. Όταν άκουσαν την πλειονότητα των «κίτρινων» να τους λέει ότι ουσιαστικά παραμένουν απλήρωτοι για 10 έως 12 μήνες έπεσαν από τα σύννεφα.

=Με πρόσβαση στη διοίκηση της ΠΑΕ, οι συγκεκριμένοι οπαδοί δέχονταν τους ισχυρισμούς παραγόντων και υπαλλήλων του Άρη που υποστήριζαν ότι διαρροές περί απλήρωτων παικτών αποτελούσαν σενάρια των εφημερίδων. Φυσικά ο Θανάσης Αθανασιάδης και οι συνεργάτες του παραδέχονταν πως αντιμετώπιζε η ομάδα πρόβλημα ρευστότητας, αλλά τους μιλούσαν για τρίμηνες και τετράμηνες καθυστερήσεις.

=Η διαπίστωση του πραγματικού προβλήματος απειλεί άμεσα τη συνοχή του βασικού συνδέσμου οπαδών, του Σούπερ 3, καθώς εκείνοι που επισκέφθηκαν το Ρύσιο ζήτησαν εξηγήσεις από τους επικεφαλής για την απόκρυψη της αλήθειας. Γνώστες της κατάστασης υποστήριζαν πως η κόντρα ανάμεσα στις δύο τάσεις που επικρατούν στον συγκεκριμένο σύνδεσμο μπορεί να προκαλέσει ακόμα και πρόβλημα επιβίωσής του στο μέλλον.

=Τον Σουμπίνιο έβαλε στο μάτι ο Ατρόμητος, για αντικαταστάτη του Τάτου, που θα πάει το καλοκαίρι στον Ολυμπιακό. Μόνο που ο Βραζιλιάνος έχει κερδίσει πόντους και στην εκτίμηση του Ερνέστο Βαλβέρδε και έτσι τα πράγματα μπερδεύονται για τον νυν παίκτη του Λεβαδειακού που ανήκει στην ομάδα του Πειραιά.


Σχολιάστε εδώ