ΟΙ 199 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΦΡΑΓΙΣΑΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Είναι πασίδηλο πλέον ότι αποφασιστική στήριξη στο νέο Μνημόνιο, που είναι επαχθέστερο των προηγουμένων, έδωσε η προσχώρηση του προέδρου της ΝΔ Α. Σαμαρά στο μέτωπο των θαυμαστών και υπερασπιστών των Μνημονίων της «τρόικας».

Ο κ. Σαμαράς φέρει τη μεγαλύτερη ευθύνη για την κατάσταση στην οποία θα βρεθεί ο ελληνικός λαός με τα συνεχή Μνημόνια. Ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μας έλεγε μέχρι τώρα ότι η συνταγή της «τρόικας» είναι λάθος, και ότι θα οδηγήσει την Ελλάδα στην εξαθλίωση. Ξαφνικά έπαθε μετάλλαξη και έφθασε στο σημείο να απειλεί τους βουλευτές της ΝΔ με διαγραφή από το κόμμα, σε περίπτωση που θα ψήφιζαν εναντίον του νέου Μνημονίου. Έγινε υπερασπιστής του λάθους και της εξοντωτικής πολιτικής, που καθόρισε και εφάρμοσε η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου και την εξακολούθησε με φανατισμό η τωρινή κυβέρνηση του κ. Παπαδήμου, με την ενίσχυση και τη στήριξη της ΝΔ και του ΛΑΟΣ. Θρίαμβος λοιπόν και του ΠΑΣΟΚ και των δανειστών μας, παλαιών και νέων, και κυρίως θρίαμβος των αντιλαϊκών συνταγών, που εφάρμοζε στο παρελθόν και εφαρμόζει και τώρα το ΔΝΤ.

Πιθανόν οι 199 βουλευτές-θαυμαστές των Μνημονίων να φοβήθηκαν από την τρομοκρατική πολιτική που ακολούθησε εδώ και 2,5 χρόνια ο κ. Παπανδρέου και τη συνέχισαν τώρα, σ’ αυτήν την κρίσιμη φάση, οι κ. Παπαδήμος, Σαμαράς και Βενιζέλος. Στο πλαίσιο της κατατρομοκράτησης του λαού, είδαμε να παρελαύνουν από τα κανάλια σωρεία πανεπιστημιακών καθηγητών, που προσπαθούσαν με γελοία επιχειρήματα να στηρίξουν την εξοντωτική πολιτική και τη λάθος συνταγή της «τρόικας». Και δεν ήταν μόνο οι «καθηγητάδες» αυτοί. Ήταν και δημοσιογράφοι και άλλοι παράγοντες, που ίσως ασυνείδητα έπαιζαν το παιχνίδι των δανειστών μας, αδιαφορώντας για τις συνέπειες. Και το πλέον αποτελεσματικό όπλο τους ήταν ότι, στην περίπτωση κατά την οποία δεν θα εφαρμοζόταν το νέο επαχθέστερο Μνημόνιο της εξαθλίωσης, η Ελλάδα θα κατέληγε σε μια άτακτη ασυντόνιστη χρεοκοπία. Και καλούσαν τον λαό να επιλέξει τη χρεοκοπία ή την εξαθλίωση. Αντί να δίνουν εναλλακτικές λύσεις προς όφελος του ελληνικού λαού, παρουσίαζαν τη μετατροπή της Ελλάδος σε μια πάφτωχη χώρα ως μονόδρομο. Και η δική μας απορία είναι γιατί θα έπρεπε υποχρεωτικά να βαδίσουμε σε μια άτακτη χρεοκοπία; Άραγε για να μην τιμωρηθούν οι κλέφτες και οι καταχραστές του δημόσιου χρήματος, οι μεγάλοι φοροφυγάδες και προπαντός οι δωσίλογοι πολιτικοί που οδήγησαν τη χώρα μας στη σημερινή κατάσταση; Όλοι αυτοί οι υπόλογοι ζουν πλουσιοπάροχα μέσα και έξω από την Ελλάδα, έχουν δημιουργήσει μεγάλες περιουσίες σε κινητά και ακίνητα στο εξωτερικό και η δική μας κυβέρνηση προσπαθεί να εξοντώσει τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους για να μπορέσει να καλύψει τα ελλείμματα του προϋπολογισμού, για τα οποία αποκλειστικά υπεύθυνη είναι η κυβέρνηση. Αυτή τη στιγμή ο λαός αισθάνεται αβοήθητος και βλέπει τον συνασπισμό των Μνημονιακών δυνάμεων να θριαμβεύει.

Από την πλευρά μας εκφράζουμε την απορία, γιατί άραγε υποχρεωτικά να οδηγηθούμε σε άτακτη χρεοκοπία, ενώ μπορούμε να βαδίσουμε τον δρόμο της συντονισμένης νομισματικής μεταρρύθμισης, με όρους που να εξυπηρετούν και την ανάπτυξη, έπειτα βέβαια από μια σύντομη περίοδο δυσκολιών. Το θέμα δεν είναι η χρεοκοπία. Το θέμα είναι πώς θα χειριστούν οι κυβερνώντες όρους της νομισματικής μεταρρύθμισης, ώστε να προστατευτεί ο λαός από ατυχείς επιλογές με καταστροφικά αποτελέσματα. Η διάσωση της Ελλάδος είναι κυρίως θέμα πολιτικό και δευτερευόντως οικονομικό. Η πορεία τής Ελλάδος μέσα στο πλαίσιο των Μνημονίων είναι προδιαγεγραμμένη. Η πορεία της χώρας μας, με την εφαρμογή του δεύτερου Μνημονίου και των άλλων που θα ακολουθήσουν για τη συμπλήρωσή του, θα οδηγήσει στην υπερχρέωσή μας και στην εξαθλίωση του λαού, παρόλο το κούρεμα. Καθώς η ελληνική οικονομία έχει περιπέσει πλέον στον καταστροφικό κύκλο της συνεχούς βαθιάς ύφεσης, όποια κυβέρνηση αναλάβει την εξουσία μετά τις εκλογές, όποτε και αν γίνουν, θα είναι υπόδουλη σε μια προαποφασισμένη οικονομική πολιτική. Και αυτά που ισχυρίζεται ο κ. Σαμαράς, ότι τάχα ψήφισε το Μνημόνιο για να απομακρύνει την Ελλάδα από τον γκρεμό, στον οποίο την είχε οδηγήσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, και ότι τον Απρίλιο θα διεξαχθούν βουλευτικές εκλογές ώστε να αποκτήσουμε κυβέρνηση σύμφωνα με τη βούληση του ελληνικού λαού, δεν είναι τίποτε άλλο από παραμύθια. Για να δικαιολογήσει απλώς τη μεγάλη μετάλλαξη που παρουσίασε τις μέρες αυτές και που έφτασε να είναι ο φανατικότερος υποστηρικτής του νέου Μνημονίου. Έχουμε την υποψία ότι όλο το παιχνίδι του προέδρου της ΝΔ είναι για να ισχυρίζεται, αν ποτέ γίνει κυβέρνηση, ότι η Ελλάδα, και συνεπώς η τότε κυβέρνηση, είναι υποχρεωμένη να σέβεται τις διεθνείς δεσμεύσεις που ανέλαβε απέναντι στην «τρόικα». Πάντως η «τρόικα» του εσωτερικού (Παπαδήμος – Παπανδρέου – Σαμαράς) οφείλει να βγει και να πει στον λαό όλη την αλήθεια: γιατί κατάντησαν να είναι υποχείριο των αποφάσεων των δανειστών μας; Αιχμές άφησε ο κ. Παπαδήμος κατά τη συνομιλία του με τη Βάσω Παπανδρέου μετά την ψηφοφορία της Βουλής, ότι «εάν γνώριζες αυτά που γνωρίζω εγώ θα ψήφιζες υπέρ του Μνημονίου». Αλήθεια ποια είναι αυτά που γνωρίζει ο πρωθυπουργός και τα αποκρύπτει από τον λαό; Και που θα πρέπει να είναι σοβαρότατα. Ο λαός έχει δικαίωμα να ξέρει την αλήθεια καθόσον αφορά την πορεία της χώρας του, γιατί είναι ο μόνος στους ώμους του οποίου έχουν πέσει όλες οι συνέπειες τής σημερινής κατάστασης, ενώ οι δημιουργοί της απολαμβάνουν των ωφελημάτων. Ο λαός έχει απαίτηση να ζήσει σ’ αυτήν τη χώρα με συνθήκες ανθρώπινες και όχι να καταστεί μετανάστης εξοντωμένος σε μια ξένη χώρα.

Έπειτα από λίγα χρόνια εφαρμογής του Μνημονίου η Ελλάδα θα είναι υπερχρεωμένη. Και αυτό επιδιώκουν οι δανειστές μας, για να καταφτάσουν εδώ και να κατασπαράξουν ό,τι έχει απομείνει. Εκείνον τον καιρό ο κρατικός μηχανισμός θα έχει πλέον διαλυθεί, η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία θα έχει πλέον εξαθλιωθεί από τη βαριά φορολογία και οι επιχειρήσεις, κυρίως οι μικρομεσαίες, ή θα έχουν εξαφανιστεί ή θα φυτωζωούν. Γι’ αυτό και το έλλειμμα και το χρέος θα έχουν πάρει τον ανήφορο. Ο κ. Σαμαράς, αιτιολογώντας τη θετική του ψήφο για το νέο Μνημόνιο, μας είπε ότι με την επιλογή αυτή έσωσε την Ελλάδα από τον γκρεμό, στο χείλος του οποίου είχε οδηγήσει τη χώρα μας η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Έτσι όπως βαδίζουν οι εξελίξεις στην Ελλάδα (οι πολιτικές και οικονομικές), είναι γεγονός ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μας οδήγησε στον γκρεμό. Και η «τρόικα» εσωτερικού, μαζί με την «τρόικα» εξωτερικού, μας σπρώχνουν τώρα στον γκρεμό. Οι δανειστές μας, παλιοί και νέοι, θα ικανοποιηθούν έτσι κι αλλιώς. Και με τη χορήγηση του β’ δανείου των 130 δισ. ευρώ και με την εκποίηση ολόκληρης της κρατικής περιουσίας. Όμως η Ελλάδα θα έχει στερέψει πλέον από πηγές εσόδων, ώστε να κρατηθεί ο κρατικός προϋπολογισμός και να παρουσιάσει κρατικά έσοδα που να καλύπτουν τουλάχιστον τις πρωτογενείς δαπάνες. Και τότε θα έρθει η ώρα μιας άτακτης χρεοκοπίας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον ελληνικό λαό. Έτσι το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι οι 199 βουλευτές που ψήφισαν υπέρ της νέας δανειακής σύμβασης και του Μνημονίου της, απλώς ανέβαλαν την εκδήλωση της βαριάς κρίσης στη χώρα μας για πολύ λίγα χρόνια.

Οι κ. Παπαδήμος και Σαμαράς ανήγγειλαν προ ημερών ότι στις αρχές Απριλίου θα διεξαχθούν βουλευτικές εκλογές. Ας ελπίσουμε ότι μέχρι τότε ο λαός θα σκεφτεί ώριμα και θα δείξει την εμπιστοσύνη του στα κόμματα εκείνα που θα στελεχώνονται με πρόσωπα που θα αγαπούν την Ελλάδα και τον λαό της. Και έτσι η εξέλιξη που παρουσιάζουμε παραπάνω, με το μαύρο σενάριο, να ανατραπεί, ώστε να φανεί κάποιο φως στο τούνελ.

Όμως ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Β. Σόιμπλε ευθέως δήλωσε την αντίθεσή του με τη διεξαγωγή εκλογών. Φοβάται η «τρόικα» του εξωτερικού τη διεξαγωγή εκλογών για πολλούς και διάφορους λόγους, και θα ευχόταν τη μακροημέρευση της σημερινής κυβέρνησης που αποτελείται από υμνητές τού Μνημονίου. Αλλά τις εκλογές φοβάται και η «τρόικα» του εσωτερικού, γιατί είναι ηγέτες που δεν έχουν επεξεργαστεί εναλλακτικές λύσεις. Το ΠΑΣΟΚ ξέρει ότι οι εκλογές θα το διαλύσουν, ο Σαμαράς έχει, δυστυχώς, εγκλωβιστεί στην πολιτική του Μνημονίου και στις έγγραφες δεσμεύσεις που ανέλαβε. Και διαισθάνεται ότι, αν ποτέ γίνει πρωθυπουργός, δεν θα μπορέσει να ακολουθήσει άλλη πολιτική. Είναι πλέον όμηρος των πρόσφατων επιλογών του. Καθόσον αφορά τον πρωθυπουργό Λ. Παπα-δήμιο, η αναβολή των εκλογών τού προσφέρει περισσότερο χρόνο απόλαυσης των προνομίων του.


Σχολιάστε εδώ