Οι «κουκουλοφόροι» είχαν καλύτερο σχέδιο από την Αστυνομία…

Η Αστυνομία με τους 6.000 αστυνομικούς που είχε φέρει από την επαρχία στην Αθήνα οχύρωσε τη Βουλή, το Μαξίμου και το Προεδρικό Μέγαρο, τα υπουργεία και τους δημόσιους οργανισμούς και άφησε ελεύθερο το κέντρο της Αθήνας στον μόνιμο αντίπαλό της με την κουκούλα. Και αυτός με την ησυχία του έβαλε φωτιές όπου ήθελε.

Τα ερωτήματα και πάλι τα ίδια. Πώς είναι δυνατόν με τόση ευκολία να δρουν και να μη λειτουργεί κανένας προβλεπόμενος σχεδιασμός;

Δύο κινήσεις αν έκανε η Αστυνομία θα είχαν αποφευχθεί οι καταστροφές και η πυρπόληση του ιστορικού κτιρίου στη Σταδίου, αλλά και άλλων παραδοσιακών κτιρίων στην Αθήνα και την Ερμού. Αν είχε επέμβει στα Προπύλαια, όπου από νωρίς έκαναν επίδειξη δύναμης και στη Νομική που μόλις 30 άτομα ήταν μέσα. Όμως φαίνεται ότι οι εντολές ήταν η οχύρωση της Βουλής.

Ένα άλλο που γνώστες αυτών των καταστάσεων επεσήμαναν ήταν ότι ο «Αίαντας», το όχημα που ρίχνει νερό στους διαδηλωτές, έμεινε αχρησιμοποίητο. Το γιατί θα πρέπει να εξηγήσει ο αρχηγός της Αστυνομίας.

Για άλλη μια φορά κάηκε η Αθήνα, υπήρξαν τεράστιες ζημιές, καταστράφηκαν περιουσίες, έμποροι και καταστηματάρχες έμειναν στον δρόμο.

Άφησαν και πάλι ανοχύρωτη την Αθήνα. Μπράβο τους.


Σχολιάστε εδώ