Μικρά & ενοχλητικά

Επιμένει στη σκληρή γραμμή

Επιμένει η Ιερά Σύνοδος στη σκληρή γραμμή απέναντι στους εργαζομένους του ραδιοφωνικού σταθμού της Εκκλησίας. «Για το δικό τους καλό θα πρέπει να δεχτούν μειώσεις, για να γίνει βιώσιμος ο σταθμός. Θέλουμε να τον κρατήσουμε, κι αυτό τους το έχουμε ξεκαθαρίσει. Όμως δεν μπορεί σε αυτούς τους καιρούς να δίνουμε προϋπολογισμό διπλάσιο των άλλων ιδιωτικών σταθμών, που έχουν και διπλάσια ποσοστά ακροαματικότητας», τόνιζε Μητροπολίτης που έχει συζητήσει με τους εργαζομένους. Αν δεν συμφωνήσουν, δεν είναι καθόλου απίθανο μέχρι τα τέλη Μαρτίου να σιγήσει οριστικά το ραδιοφωνικό σήμα της Εκκλησίας της Ελλάδος. Λεπτομέρεια που έχει τη σημασία της: ήδη τρεις επιχειρηματίες (ένας από το εξωτερικό) έχουν δείξει ενδιαφέρον για να αγοράσουν τη συχνότητα.

Είναι δημόσιοι υπάλληλοι, τελικά;

Οι πληροφορίες λένε πως η ΔΙΣ αποδέχτηκε την πρόταση της κυβέρνησης να αξιολογηθούν και οι ιερείς μαζί με όλους τους άλλους δημόσιους υπαλλήλους. Όλοι μισθοδοτούνται από το Δημόσιο, όλοι θα αξιολογηθούν, είναι η λογική που φαίνεται να υιοθετεί και η Ιερά Σύνοδος. Το θέμα θα το συζητήσουν αναλυτικά και στη μεγάλη Σύνοδο της ιεραρχίας. Τα ερωτήματα που μπαίνουν, όμως, είναι πολλά. Ποιος θα κάνει την αξιολόγηση; Με ποια κριτήρια ο ένας ιερέας θα είναι καλός στη δουλειά του και ο άλλος όχι; Και αν κάποιοι κριθούν ακατάλληλοι, θα τους «απολύσει» ο Μητροπολίτης; Νομικοί κύκλοι της Εκκλησίας υποστηρίζουν πως, αν η Σύνοδος αποδεχτεί την πρόταση της κυβέρνησης και αξιολογήσει τους ιερείς της -έστω και με δικά της κριτήρια, αυτομάτως δεν κάνει διάκριση μεταξύ ιερέων και δημοσίων υπαλλήλων, ανοίγοντας τον δρόμο και για μειώσεις των οργανικών θέσεων των ιερέων.

Διαφημίζεται η ελεημοσύνη;

Δεν κρύβουν την πικρία τους πολλοί Μητροπολίτες με διάφορους φορείς και ορθόδοξους του εξωτερικού που «διαφημίζουν» κάθε βοήθεια που στέλνουν στην Ελλάδα, είτε μέσω της Εκκλησίας της Ελλάδος είτε μόνοι τους. «Έχουν καταρρακώσει την υπερηφάνεια μας οι ξένοι, θα την καταρρακώνουν και οι δικοί μας; Πρέπει κάθε… μπριζόλα που μας στέλνουν να τη διαφημίζουν κιόλας; Μα τέτοια εικόνα πρέπει να δίνουν για την Ελλάδα στο εξωτερικό;» έλεγε Μητροπολίτης της Αττικής. Άμα θες να βοηθήσεις, δεν το διαφημίζεις, απλώς το κάνεις. Τα υπόλοιπα είναι εκ του περισσού, λέμε εμείς.


Σχολιάστε εδώ