ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ – ΕΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΕΑ, ΜΕ… ΜΠΑΜΠΟΥΛΑ ΤΗ FIFA

Από τη FIFA, άλλωστε, έγινε σαφές ότι εφόσον υπάρχει κρατική παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, αυτόματα οι κυρώσεις αφορούν στον διεθνή αποκλεισμό κάθε εκπροσώπου της χώρας στην οποία καταγράφονται κινήσεις από το καταστατικό της Ομοσπονδίας.

«Το πρόβλημα δεν είναι ο νόμος, αλλά οι άνθρωποι της ΕΠΟ που θέλουν ανεξέλεγκτο χωράφι το ποδόσφαιρο. Εκείνοι επικοινώνησαν με τη FIFA και μετέφεραν αναληθή πράγματα», σχολίαζαν από το περιβάλλον του Παύλου Γερουλάνου τόσο πριν από τη ληστεία στο Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας, όσο και μετά το τραγικό περιστατικό. Από τη FIFA επιβεβαιώθηκε η επιστολή της ΕΠΟ και, μάλιστα, δρομολογήθηκε η διαδικασία για να έρθει στην Αθήνα εκπρόσωπος της διεθνούς ομοσπονδίας. Πρόκειται για πάγια τακτική της FIFA, όταν υπάρχουν καταγγελίες από μέλη της για κρατικές παρεμβάσεις.

Ο καβγάς για την ΕΕΑ
Πού βρίσκεται το πρόβλημα; Στον ρόλο της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, που είναι πρωταγωνιστικός για την προστασία του ποδοσφαίρου από τη δράση κυκλωμάτων, όπως εκείνα που έστηναν τους αγώνες. Στο άρθρο 19 του νόμου προβλέπονται οι αρμοδιότητες και οι δράσεις της ΕΕΑ, αλλά στην ΕΠΟ ήθελαν τη διάλυση της Επιτροπής, επειδή αντιλαμβάνονται ότι χάνει η Ομοσπονδία τη δυνατότητα να κάνει απόλυτο κουμάντο και να εκδίδει αποφάσεις κατά το δοκούν.

Κατέβασε ρολά η Λίγκα

Η πρώτη αντίδραση από τα ποδοσφαιρικά όργανα ήρθε μέσω της Σούπερ Λίγκας. Αν και με οριακή πλειοψηφία, οι ομάδες αποφάσισαν την αναβολή της 23ης αγωνιστικής ως προειδοποίηση προς την Πολιτεία. Από τη διοργανώτρια αρχή, μάλιστα, εκδόθηκε και ανακοίνωση, με την οποία εξαπολύεται επίθεση στον Παύλο Γερουλάνο και στον γενικό γραμματέα Αθλητισμού Παναγιώτη Μπιτσαξή. Κίνηση που προκάλεσε την έντονη δυσαρέσκεια της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, αλλά και της ΑΕΚ. Οι «πράσινοι» εξέφρασαν ξεκάθαρα τη διαφωνία τους και με την έκδοση της ανακοίνωσης, αλλά και με το περιεχόμενό της.


Σχολιάστε εδώ