Θα ενταθούν οι πιέσεις και οι εκβιασμοί όσο πλησιάζουμε στις εκλογές, εκτιμά το ΚΚΕ

Το ΚΚΕ κινητοποιεί όλες του τις δυνάμεις όχι μόνο στις κεντρικές απεργιακές συγκεντρώσεις, αλλά και στις γειτονιές και τις συνοικίες, καλώντας τους πολίτες να βάλουν τέρμα «στην τρομοκρατία και την εξαθλίωση, με ευρώ ή χωρίς ευρώ».

Στον Περισσό καταγγέλλουν ότι η συγκυβέρνηση λειτουργεί ως ωμός εκβιαστής των εργαζομένων, αφού μετά την αναβολή της απόφασης για την έγκριση του νέου δανείου της «τρόικας» εντείνει την τρομοκρατία, λέγοντας ότι το δίλημμα είναι «θυσίες και περικοπές ή εθνική καταστροφή».

Μετά τα σενάρια που θέλουν την «τρόικα» να εκταμιεύει το δάνειο με δόσεις και μετά τις εκλογές στο ΚΚΕ περιμένουν να επικρατήσουν προεκλογικά τρομοκρατικά διλήμματα που θα λένε στον λαό «ή ψηφίζετε τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση και το Μνημόνιο ή αλλιώς δεν εγκρίνεται το δάνειο». Η τρομοκρατία, τονίζουν, δεν ασκείται μόνο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και από την ίδια την κυβέρνηση, όπως φάνηκε όλο το προηγούμενο διάστημα, με την κινδυνολογία ότι, εάν δεν εγκριθούν τα μέτρα, η χώρα θα μείνει χωρίς φάρμακα, χωρίς γάλα, ακόμα και χωρίς κρέας!

Όλα τα παραπάνω, λένε, θα ενταθούν στην πορεία για τις εκλογές -όποτε αυτές γίνουν-, με στόχο να αφοπλίσουν τον ελληνικό λαό για να αποδεχτεί τα συνεχιζόμενα βάρβαρα μέτρα και ως εκ τούτου το ΚΚΕ κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του προκειμένου ο λαός να μη φοβηθεί και να μην υποκύψει για μια ακόμα φορά μπροστά στις κάλπες. Στο ΚΚΕ είναι σίγουροι ότι, παρά τα όσα θα λεχθούν προεκλογικά, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ θα συγκυβερνήσουν και μετά τις εκλογές, αφού η μαγιά για μια τέτοια εξέλιξη υπάρχει από τη σημερινή συγκατοίκηση των δύο κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου. Δεν αποκλείουν, δε, να υπάρξουν και δυνάμεις από τον ευρύτερο χώρο της Αριστεράς που θα σπεύσουν να παίξουν ρόλο σε ένα μετεκλογικό κυβερνητικό σχήμα, αφού η Α. Παπαρήγα σε συνέντευξή της στον Realfm εκτίμησε ότι «επιδίωξη του Φ. Κουβέλη και του ΣΥΡΙΖΑ είναι μια συνεργασία είτε με το κλασικό ΠΑΣΟΚ είτε με το “νέο” ΠΑΣΟΚ που ενδεχομένως προκύψει».

Το ΚΚΕ σταθερά απορρίπτει τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων δυνάμεων για τη συγκρότηση ενός μεγάλου αντιμνημονιακού μετώπου, αφού εκτιμά ότι κάτι τέτοιο περιορίζει το βάθος της αντιπαράθεσης απλώς σε μια αντίθεση στο Μνημόνιο προκειμένου να συγκεραστούν πολύ διαφορετικές δυνάμεις.

Το αντιμνημονιακό μέτωπο, λένε, είναι το πιο ρηχό μέτωπο που υπάρχει όταν το λένε τα κόμματα, δεν είναι καθόλου ρηχό, όμως, όταν λέει ο λαός ότι είναι κατά του Μνημονίου. Στην ουσία, τονίζουν, όταν κόμματα λένε για αντιμνημονιακό μέτωπο, στην ουσία εννοούν μια άλλη μορφή διαχείρισης του υπάρχοντος συστήματος. Εξίσου αρνητικό είναι το ΚΚΕ και στη θέση που εκφράζουν πολλοί ψηφοφόροι -όπως προκύπτει και από τις δημοσκοπήσεις- για να βρεθεί επιτέλους ένας κοινός τόπος και ένας κοινός δρόμος δράσης της Αριστεράς.

Τέτοια αιτήματα, δήλωσε χαρακτηριστικά η Α. Παπαρήγα, υπήρχαν και στο παρελθόν, για παράδειγμα την περίοδο του 1981 και μετά, όταν υπήρχε η άποψη το ΚΚΕ να στηρίξει το ΠΑΣΟΚ, που τότε είχε προωθημένα αριστερά συνθήματα και δεν είχε δοκιμαστεί στην πράξη. Εάν, είπε, είχαμε μια τέτοια λογική, θα προσχωρούσαμε ακόμα και στο σύνθημα «Καραμανλής ή τανκς» που ακουγόταν το 1974.


Σχολιάστε εδώ