Διά χειρός…

…του Γιάννη Μαρίνου από το κυριακάτικο σχόλιό του στο «Βήμα» με τίτλο «Εκλεκτική ευαισθησία»:

Τότε πού ήμασταν;
«Πώς δεν αισθανθήκαμε ταπεινωμένοι που επί τουλάχιστον τρεις δεκαετίες δεχόμαστε να διατρέφουμε κηφήνες σε για αυτούς δημιουργούμενους περιττούς οργανισμούς και θέσεις; Γιατί δεν μας κατέλαβε αίσθημα ντροπής όταν θεσπιζόταν το επίδομα έγκαιρης προσέλευσης στην εργασία, το οποίο παίρνουν όλοι, άρα και οι μη προσερχόμενοι εγκαίρως; Και πώς δεν εξεγέρθηκε η ευαισθησία μας από την κατασπατάληση ή καταλήστευση των κοινοτικών κονδυλίων από χιλιάδες απατεώνες αγρότες ή εκπονούντες δήθεν επιστημονικές μελέτες; Και πώς δεχόμαστε αδιαμαρτύρητα να μην τιμωρείται κανείς (όχι μόνο οι πολιτικοί) και να κυκλοφορούν ελεύθεροι κάθε είδους εγκληματίες και κλέφτες με συνενοχή νομοθετών και κάποιων δικαστών; Και γιατί ανέχονταν οι συνδικαλιστές μας και τα δήθεν φιλολαϊκά αριστερά κόμματα να καταληστεύονται τα ασφαλιστικά ταμεία μας με αδικαιολόγητες παροχές, από εντάξεις σε αυτά προσώπων που δεν πλήρωναν εισφορές, από πρόωρες συνταξιοδοτήσεις και από την υπερχρέωσή τους, ενώ το κράτος λυμαινόταν τα αποθεματικά τους συχνά άτοκα;».

…του πολιτικού αναλυτή Σταύρου Λυγερού, από το άρθρο του στην κυριακάτικη «Καθημερινή», με τίτλο «Η στροφή του Καρατζαφέρη και η αποδόμηση της ΝΔ»:
«Η στροφή του Καρατζαφέρη έχει στόχο να αντιστρέψει την πολιτικοεκλογική φθορά του κόμματός του. Περνώντας στην αντιμνημονιακή όχθη, ελπίζει ότι θα πιέσει τη Χρυσή Αυγή και κυρίως θα πλαγιοκοπήσει πολιτικά και εκλογικά την εκτεθειμένη πια ΝΔ. Τα εμφανή καιροσκοπικά κίνητρα του αρχηγού του ΛΑΟΣ δεν αλλάζουν το γεγονός ότι με τη στροφή του οξύνει την πολιτική αντίφαση της ΝΔ και τη στριμώχνει άσχημα».
«Έτσι όπως διαμορφώνεται το τοπίο, η ΝΔ εισέρχεται σʼ έναν δρόμο, ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα θα την οδηγήσει σε πολιτικοεκλογική αποδόμηση. Είναι ο ίδιος δρόμος που διέρρηξε τη σχέση του ΠΑΣΟΚ με την κοινωνική βάση του, με αποτέλεσμα να εμφανίζει μονοψήφιο εκλογικό ποσοστό στις τελευταίες δημοσκοπήσεις. Η μόνη διαφορά είναι ότι για την αποδόμηση του ΠΑΣΟΚ χρειάστηκαν δύο χρόνια, ενώ για την αποδόμηση της ΝΔ θα πάρει πολύ λιγότερο, επειδή έχει πυκνώσει πολύ ο πολιτικός χρόνος».

****

…του Γιώργου Ρωμαίου από το σχόλιό του στο «Βήμα» με τίτλο «Οι Έλληνες φτωχαίνουν»:
Τα εάν παραμένουν…
«Εάν δεν υπάρξει ταχύρρυθμη ανάπτυξη, και η ύφεση, με ανεργία και φτώχεια, θα βαθαίνει και η χώρα θα βρεθεί στα πρόθυρα νέου μνημονίου και θα πολλαπλασιαστούν οι πολίτες που αγανακτισμένοι θα φωνάζουν: Ας χρεοκοπήσουμε επιτέλους, για να γλιτώσουμε από το μαρτύριο των μνημονίων!»
ΥΓ.: Αυτό ήδη συμβαίνει…


Σχολιάστε εδώ