Δημοτικές Παρωδίες

QQQ Σειρά μέτρων για την ανακούφιση των επαγγελματιών του κέντρου της πόλης, που είδαν τις επιχειρήσεις τους να μετατρέπονται σε αποκαΐδια, ανακοίνωσε ο Δήμος Αθηναίων. Μεταξύ άλλων, προβλέπεται η απαλλαγή για ένα έτος από την υποχρέωση να καταβάλλουν δημοτικά τέλη οι ιδιοκτήτες. Επιπλέον αποφασίστηκε η μείωση κατά 50% των ισχυόντων τελών κατάληψης πεζοδρομίων για σκαλωσιές, οικοδομικά υλικά κ.λπ. κατά το διάστημα εκτέλεσης έργων αποκατάστασης των ζημιών. Τέλος, μειώνονται στο ήμισυ τα δημοτικά τέλη που βαρύνουν όλα τα ακίνητα που βρίσκονται επί των οδών Πανεπιστημίου, Σταδίου, Εμμανουήλ Μπενάκη (από Σταδίου ως Ακαδημίας), Πλ. Κοραή, Αθηνάς (από Μοναστηράκι ως Βύσσης και Ερμού).

QQQ Ένα παλιό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Αθηναίων, ο Αντώνης Κουτέντος, ανέλαβε τη Διεύθυνση Προσόδων του δήμου, μετακινούμενος από τη Διεύθυνση Διαμερισμάτων όπου υπηρετούσε μέχρι πρόσφατα. Ο διορισμός του στη συγκεκριμένη θέση έχει να κάνει, όπως λένε κύκλοι του δήμου, με τη σκλήρυνση της στάσης του δήμου στο θέμα της είσπραξης των οφειλών από ιδιώτες και επαγγελματίες. Σε απλά ελληνικά προβλέπεται άγριο φοροκυνηγητό των πάσης φύσεως οφειλετών του δήμου.

QQQ Βουίζει ο χώρος της παιδείας στον Δήμο Αθηναίων μετά την ανακοίνωση ότι θα δοθούν 200.000 ευρώ για έργα αποκατάστασης του κτιρίου του 8ου Γυμνασίου στον Άγιο Νικόλαο Αχαρνών. Όπως έλεγαν κύκλοι της αντιπολίτευσης, το συγκεκριμένο έργο θα το αναλάβει τεχνική εταιρεία που συνδέεται άμεσα με συμβούλους της παράταξης Καμίνη. Να σημειωθεί ότι το κτίριο κάηκε στις 9 Ιανουαρίου από ομάδες αλλοδαπών μαθητών που ήθελαν να «εξαφανίσουν» τα βαθμολόγια και τα απουσιολόγια, και τελικά το κατάφεραν.

QQQ Να απομακρυνθούν αμέσως οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας που βρίσκονται απέναντι από σχολεία της περιοχής ζητούν οι κάτοικοι της πλατείας Αμερικής. Πρόκειται για τρεις κεραίες που έχουν εγκατασταθεί στην ταράτσα του γκαράζ «Αφοί Δρύλια», επί της συμβολής των οδών Λευκωσίας και Νεμέσεως. Οι κάτοικοι ζητούν από τους ιδιοκτήτες του γκαράζ να συμμορφωθούν με σχετική απόφαση του διαμερισματικού συμβουλίου της 6ης Δημοτικής Ενότητας.

QQQ Από 2.200 ευρώ τον χρόνο θα τσεπώσουν οι 101 διαμερισματικοί σύμβουλοι των επτά δημοτικών ενοτήτων της Αθήνας. Η ταρίφα είναι 60 ευρώ η συνεδρίαση, γι’ αυτό και ελάχιστοι απουσιάζουν, μια και οι καιροί είναι δύσκολοι οικονομικά.

QQQ Βρέθηκαν τελικά τα χρήματα για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών των 325 δήμων της χώρας, που σε διαφορετική περίπτωση θα προχωρούσαν σε στάση πληρωμών προς τους προμηθευτές τους και το προσωπικό τους. Με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Τάσου Γιαννίτση θα διατεθεί το ποσό των 213.875.000 ευρώ. Όπως σημειώνεται στη σχετική απόφαση, το συγκεκριμένο ποσό αποτελεί το 100% της τέταρτης δόσης από τις οκτώ ετήσιες δόσεις που προβλέπεται να αποδοθούν στους ΟΤΑ μέσω ΚΑΠ.


Σχολιάστε εδώ