Γιατί χαίρεται ο κόσμος και χαμογελά, πατέρα;

• Το πρώτο, να συγχαρούμε τον κ. Αβραμόπουλο που έδωσε, επιτέλους, το «εναρκτήριο λάκτισμα». Πρέπει να συνεχίσει, χωρίς καθυστερήσεις…

• Αξίζει, όμως, να κάνουμε ένα ποτ πουρί των λεχθέντων από μέλη της Επιτροπής:

– Ι. Κοραντής (ΛΑΟΣ): Πού είναι η συμπαραγωγή-παραγωγή αυτών των πυρομαχικών από τα ΕΑΣ; (σ.σ.: Έλα μου, ντε; Ποιοι την «έπνιξαν»;) Τι κάνατε τόσα χρόνια; (Σ.σ.: Περίμεναν τον «φίλο» προμηθευτή να ωριμάσει.)

– Θ. Δρίτσας (ΣΥΝ): Δεν έχουμε καμία δημοσιότητα σε όλη αυτή τη σκανδαλώδη πραγματικότητα! (Σ.σ.: ΟMERTA, κ. βουλευτά! Γιατί δεν το κάνετε τώρα, να βγουν στον αφρό κομψευόμενοι υπουργοί και προμηθευτές που, με περίσσιο θράσος, προσπαθούν και σήμερα να σώσουν τη χώρα; Μεταξύ μας, δώσατε αλλού δημοσιότητα; Για κοιτάξτε π.χ. την προμήθεια των ελικοπτέρων NH-90.)

– Γ. Χαραλαμπόπουλος (ΠΑΣΟΚ): Ευτυχώς που δεν είχαμε πόλεμο. (Σ.σ.: Αυτό ακριβώς. Το ότι δε θα έχουμε πόλεμο προδίκαζε ο εκλεκτός των Μεϊμαροβενιζέλων, κ. Βασιλάκος, πρόσωπο παντελώς άσχετο και μοιραίο με τα αμυντικά και δεν ενέκρινε την προμήθεια. Αφού, λοιπόν, δεν θα είχαμε πόλεμο, τι θέλαμε τα άρματα των 2 δισ. ευρώ από την Κ-Μ της Μέρκελ; Φυσικά, όλο το χρήμα δεν πήγε έξω. Έμεινε κι εδώ, για τα «παιδιά του μόχθου».)

– Αντγος Κων. Ζαζιάς (Α/ΓΕΣ) – ο ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ: Το 2003 διαχωρίστηκε η δαπάνη αρμάτων και πυρομαχικών. Εμείς, οι στρατιώτες, δεν γνωρίζουμε για ποιον λόγο… (Σ.σ.: Γνωρίζουμε εμείς, Αρχηγέ, κι αν θέλετε να σας ενημερώσουμε… Λαμογιά – Εξουσία – Βαρόνοι.)

• Το ερώτημα που εξακολουθεί να υπάρχει, κύριοι βουλευτές της Επιτροπής, είναι: Γιατί δεν καλέσατε τους αρμόδιους του ΥΕΘΑ του 2003 να σας ενημερώσουν γιατί διαχώρισαν, σκανδαλωδώς, τη σύμβαση; Ποιος εξυπηρετείτο; Καλέστε, επίσης, τον επί πενταετία γενικό διευθυντή Εξοπλισμών, κ. Βασιλάκο, να σας ενημερώσει γιατί είχε θάψει στα συρτάρια του την υπόθεση. Ποιον περίμενε να του δώσει πράσινο φως; Εσείς, ιδιαίτερα, κ. Δρίτσα, που ομιλείτε για απόκρυψη δημοσιότητας.


Σχολιάστε εδώ