ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ή ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ;

Πρέπει να αγαπάει τον ελληνικό λαό και να συμμερίζεται τα προβλήματά του, και όχι να προσπαθεί να υλοποιήσει μια πολιτική που οδηγεί στην εξαθλίωση του λαού, αλλά συμφέρει τους ξένους τοκογλύφους δανειστές μας. Ξέχασε ο κ. Καρατζαφέρης ότι ο πρωθυπουργός κ. Παπαδήμος, όταν άρχισε η συζήτηση για το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους και υπό την ιδιότητά του ως συμβούλου του τότε πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, είχε διαφωνήσει με τη λύση αυτή, με το αιτιολογικό ότι θα έπρεπε να ήμαστε συνεπείς απέναντι στους δανειστές μας, για να μην κλείσει σε βάρος μας η χρηματοπιστωτική αγορά. Όσον αφορά τον πρόεδρο της ΝΔ κ. Σαμαρά, που ήταν η μοναδική ελπίδα του ελληνικού λαού, αναγκάστηκε κάτω από πιέσεις και, δεν ξέρουμε, ίσως και απειλές, να ευθυγραμμιστεί πλήρως με την πολιτική του Μνημονίου και, για την τιμή των όπλων, κράτησε άμυνα σε μερικές απαιτήσεις της «τρόικας». Έτσι, όμως, το δίλημμα «χρεοκοπία ή εξαθλίωση» δεν μπορεί να εξαλειφθεί. Χρειάζεται λεβεντιά, θάρρος και αποφασιστικότητα για να εφαρμοστεί μια νέα πολιτική, που θα οδηγεί στην ανασύνταξη της ελληνικής οικονομίας και στην ανάπτυξη.

Δυστυχώς, οι τέσσερις σημερινοί πρωταγωνιστές της τωρινής πολιτικής σκηνής (Παπανδρέου – Σαμαράς – Καρατζαφέρης και Παπαδήμος) είναι άνθρωποι που σκύβουν το κεφάλι στις αναιδείς απαιτήσεις της «τρόικας». Και δεν είναι μόνο αναιδείς, αλλά και καταστροφικές για την ελληνική οικονομία και για τον ελληνικό λαό. Είδατε με τι αλαζονεία συμπεριφέρεται προς την κυβέρνηση ο επικεφαλής του κλιμακίου της «τρόικας», εκπρόσωπος του ΔΝΤ, ο επηρμένος Τόμσεν; Και αυτό γιατί οι έλληνες πολιτικοί και ο πρωθυπουργός δέχονται να απολογούνται ενώπιον κατωτέρων υπαλλήλων των δανειστών μας. Γιατί ο κ. Παπαδήμος και ολόκληρη η κυβέρνηση δεν ξεσηκώνονται να ζητήσουν επιμόνως από την «τρόικα» την ανάκληση αυτού του αναιδέστατου κυρίου και να μην τον ξαναδεχτούν για συνεργασία; Αν αυτοί οι νέοι δανειστές μας συμπεριφέρονται σαν κατακτητές, και αυτό είναι αναμφισβήτητο, η δική μας σημερινή κυβέρνηση συμπεριφέρεται σαν υποτελής, δοτή, κατοχική κυβέρνηση! Οι κ. Παπαδήμος και Βενιζέλος, που συνεχώς λαμβάνουν μέρος σε συσκέψεις και συνεδριάσεις των κοινοτικών οργάνων, δεν ακούστηκε να φέρουν αντίρρηση σε καμιά από τις αναιδείς απαιτήσεις της «τρόικας», που καταργούν το δημοκρατικό μας πολίτευμα, ξεχαρβαλώνουν τον κρατικό μηχανισμό και καταδικάζουν στη φτώχεια και στην ανέχεια τον ελληνικό λαό. Τώρα ήρθε η στιγμή μιας γενναίας αντίδρασης εκ μέρους των κομμάτων που στηρίζουν την τωρινή κυβέρνηση, και κυρίως μιας υπερήφανης στάσης του κ. Σαμαρά, γιατί από τους υπόλοιπους δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα απολύτως. Η πολιτική της ευγένειας απέναντι στους δανειστές και στην «τρόικα» μοιάζει πλέον με το σοφό λαϊκό ρητό: «Σφάξε με, αγά μου, ν’ αγιάσω». Οι σημερινοί πολιτικοί μας έχουν δώσει άφεση αμαρτιών σε κάθε παρανομία και αδικία που έγινε εις βάρος της Ελλάδας. Και ορισμένοι από αυτούς συνήργησαν στη διάπραξη αυτών των παρανομιών, ασφαλώς με το αζημίωτο. Έτσι, κανείς δεν τιμωρήθηκε ούτε για τα ελαττωματικά υποβρύχια που μας πάσαραν οι Γερμανοί ούτε για τις υπερτιμολογήσεις της Siemens εις βάρος των προμηθειών του ελληνικού Δημοσίου, του ΟΤΕ και των άλλων ΔΕΚΟ. Για να αναφέρουμε δύο μόνο από τα πολλά σκάνδαλα που ανάγκασαν τη γερμανίδα καγκελάριο κ. Μέρκελ να ομολογήσει ότι η Γερμανία κέρδισε από το ευρώ. Και ασφαλώς υπονοούσε ότι τα κέρδη προήλθαν από τις συναλλαγές των γερμανικών επιχειρήσεων με τις επιχειρήσεις των χωρών του ευρωζωνικού Νότου και τις υπερτιμολογήσεις των εξαχθέντων γερμανικών προϊόντων.

Και αυτή η τακτική συνεχίζεται ακόμη και τώρα. Στις έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη για το φαινόμενο της ακρίβειας που παρατηρείται στην ελληνική αγορά διαφαίνεται ξεκάθαρα πλέον ότι η ακρίβεια στην Ελλάδα οφείλεται στην τιμολογιακή πολιτική των πολυεθνικών επιχειρήσεων, που διατηρούν στη χώρα μας θυγατρικές εταιρείες ή υποκαταστήματά τους. Και ασφαλώς οι περισσότερες από αυτές κατοικοεδρεύουν στη Γερμανία. Απόδειξη ότι στην ιταλική αγορά και σε άλλες αγορές της Ευρωζώνης τα προϊόντα πωλούνται 40-60% φθηνότερα από τις τιμές που παρατηρούνται στην ελληνική αγορά.

Γι’ αυτό, όπως γράψαμε και σε άλλη στήλη, πολλοί έμποροι των Ιωαννίνων, της Κέρκυρας και άλλων πόλεων της Ηπείρου πετάγονται μέχρι την Ιταλία και προμηθεύονται προϊόντα σε χονδρική τιμή για μεγάλες ποσότητες. Έτσι επιβεβαιώνεται από πολλές πλευρές η παραπάνω δήλωση της κ. Μέρκελ ότι το ευρώ έγινε χρυσωρυχείο για τη γερμανική οικονομία και τάφος για τις αδύναμες οικονομίες της Ευρωζώνης.

Το παιχνίδι που παίζει σήμερα η «τρόικα», με τις συνεχείς καταστροφικές απαιτήσεις της, ανάγκασε ακόμη και αυτόν τον υπουργό των Οικονομικών κ. Βενιζέλο να την αποκαλέσει «λερναία ύδρα». Τα μέτρα που εισηγούνται οι «τροϊκανοί» θα έχουν αποτέλεσμα:

α) Η Ελλάδα να αποκτήσει κυβέρνηση χωρίς αρμοδιότητες. Όλες οι αρμοδιότητες περιέρχονται, αργά αλλά σταθερά, στους ξένους, και ειδικά στα όργανα της ΕΕ και της Ευρωζώνης.

β) Οικονομία χωρίς ανάπτυξη, που θα φθίνει μέσα σε φαινόμενα στασιμοπληθωρισμού, γιατί προς τα εκεί μας οδηγούν.

γ) Εργαζόμενους χωρίς εργασία. Όλοι στην εφεδρεία και στην ανεργία.

δ) Νοικοκυριά χωρίς εισόδημα ή με ένα χαμηλό εισόδημα, ανίκανο να αντιμετωπίσει τις αυξημένες δαπάνες.

ε) Κοινωνία χωρίς ευημερία και συνοχή. Δηλαδή, μια κοινωνία που ικανοποιεί τις απαιτήσεις μιας ολιγαρχίας και όχι του συνόλου.

στ) Αγορές χωρίς καταναλωτές, λόγω του συνεχούς «κουρέματος» όλων των εισοδημάτων, που θα συνεχιστεί για χρόνια.

ζ) Κράτος χωρίς πρόνοια για τους αδύναμους πολίτες, χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και με τμηματική κατάργηση των προνοιακών επιδομάτων, και

η) Πολιτικούς χωρίς πολιτική. Οι βλέψεις της «τρόικας» είναι να βάλει στο τσουβάλι όλους τους πολιτικούς, για να εξασφαλιστούν έτσι τα συμφέροντα των δανειστών μας, αδιαφορώντας για το ότι το γεγονός αυτό καταλύει κάθε έννοια του δημοκρατικού μας πολιτεύματος.

Το θλιβερό τρίο των πολιτικών αρχηγών, μαζί με τον ευπειθέστατο κ. Παπαδήμο, συνέρχεται συνεχώς και συζητά για τις απαιτήσεις της «τρόικας» και το πώς θα περισώσει ορισμένα ψίχουλα για να δείξει ότι κάτι μπόρεσε να πετύχει. Ενώ θα έπρεπε στις συσκέψεις τους αυτές να δούνε την τελική κατάληξη των μέτρων που εισηγείται η «τρόικα» και να αποφασίσουν τι συμφέρει τη χώρα. Να καταλήξουμε στην εξαθλίωση της οικονομίας, της κοινωνίας και του κράτους ή να επανέλθουμε στη δραχμή, αποχωρώντας από το ευρώ, κάτι που θα τιμωρήσει τους αναιδείς δανειστές μας, που μας οδηγούν στη διάλυση; Και να μας πούνε οι πολιτικοί αρχηγοί με πείθοντα στοιχεία και όχι με αστήριχτες κορόνες τι συμφέρει τη χώρα. Αλλά, δυστυχώς, διαπιστώνεται ότι οι πολιτικοί που στηρίζουν την κυβέρνηση δείχνουν εκμηδενισμένοι παντελώς απέναντι στις αναιδείς απαιτήσεις της «τρόικας» και συνεπώς ανίκανοι να πάρουν γενναίες αποφάσεις για να σώσουν τη χώρα από τη διάλυση. Και η κυβέρνηση αποφάσισε να περάσει τα νέα μέτρα με ένα άρθρο που θα περιέχει όλες τις απαιτήσεις της «τρόικας» και θα δεσμεύει και τις επόμενες κυβερνήσεις στην τυφλή υπακοή στα κελεύσματα των δανειστών μας. Μια Βουλή που εισπράττει συνεχώς μούντζες από τον λαό και το βασικό κόμμα που στηρίζει την κυβέρνηση, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ, που αποτελεί πλέον απόκομμα της πολιτικής σκηνής, καλούνται να αποφασίσουν για μια μελλοντική πολιτική την οποία αγνοούν. Όσον αφορά το δεύτερο κόμμα, δηλαδή τη ΝΔ, που κάποτε ανθούσε ως αξιωματική αντιπολίτευση, η αντίστασή της κατέρρευσε παταγωδώς, και μαζί με αυτήν και οι ελπίδες του λαού. Η τωρινή Βουλή δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι αντιπροσωπεύει τον λαό. Ούτε νομιμοποιείται να δεσμεύει το μέλλον της χώρας.

Η συνθηκολόγηση του Σαμαρά για αναβολή των εκλογών επέφερε και τη σχεδόν διάλυση του δημοκρατικού μας πολιτεύματος, με την ανοχή φυσικά του Προέδρου της Δημοκρατίας. Η μόνη λύση που έχει απομείνει είναι η πτώση της σημερινής κυβέρνησης και η άμεση προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία, ώστε να αναδειχθεί κυβέρνηση με νωπή τη λαϊκή εντολή και αντιπροσωπευτική της λαϊκής βούλησης. Η σημερινή ψευδοβουλή δεν είναι δυνατόν να επιβιώσει πλέον και να στηρίζει μια αντιδραστική κυβέρνηση. Ας το αντιληφθούν ο κ. Σαμαράς και τα στελέχη της ΝΔ.


Σχολιάστε εδώ