Φτάνουν τα έσοδα για μισθούς, συντάξεις και κοινωνική πολιτική

Ψεύτες και πολιτικοί τρομοκράτες αποδεικνύονται όλοι αυτοί, πολιτικοί, δημοσιογράφοι, οικονομολόγοι που επισείουν τον κίνδυνο της ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας και της εκδίωξης της Ελλάδας απ’ το ευρώ, αν δεν υποκύψουν οι βουλευτές και αρνηθούν να ψηφίσουν τον νέο εργασιακό μεσαίωνα, που θεσμοθετείται με το νέο Μνημόνιο.

Συγκεκριμένα, για την έξοδο απ’ το ευρώ:

• Η συνθήκη δεν προβλέπει ότι χώρα-μέλος μπορεί να εκδιωχθεί χωρίς τη θέλησή της. Δεν έχει πρόβλεψη για την έξοδο μιας χώρας απ’ την Ευρωζώνη. Για να γίνει αυτό, απαιτείται αλλαγή της συνθήκης. Αλλά αυτό είναι μια διαδικασία μακροχρόνια και αμφίβολης ισχύος. Στις εκτιμήσεις αυτές συμφωνούν όλοι οι νομικοί, ακόμα και αυτοί της ΕΚΤ.

Αλλά η παραπληροφόρησή τους δεν έχει όρια. Ένα άλλο ψέμα που επικαλούνται είναι ότι αν δεν πάρουμε την επόμενη δόση δεν θα έχουμε λεφτά για την πληρωμή μισθών, συντάξεων κλπ., θα κηρυχτεί δηλαδή πτώχευση.

Και αυτό όμως δεν ισχύει. Και δεν ισχύει διότι:

Τα έσοδα του κράτους αρκούν να καλύψουν τις δαπάνες για μισθούς, συντάξεις και κοινωνική πολιτική. Συγκεκριμένα, το πρωτογενές αποτέλεσμα του κράτους το δεύτερο εξάμηνο του 2011 ήταν θετικό, είχαμε πλεόνασμα 831 εκατ. ευρώ! Το ίδιο το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα προβλέπει για το 2012 πρωτογενές έλλειμμα μόλις 624 εκατ. ευρώ, δηλαδή μέγεθος που εύκολα καλύπτεται με μικρή προσπάθεια από τον ελληνικό λαό.

• Σημειώνεται ότι το PSI απλώς μας χρηματοδοτεί να πληρώνουμε τα τοκοχρεολύσια και αυτό πρέπει να γίνει αντιληπτό στον ελληνικό λαό. Δεν θα πληρωθούν δηλαδή μισθοί και συντάξεις απ’ το PSI.

• Στον ισχυρισμό της «τρόικας» ότι δεν έγιναν προσπάθειες από τη δική μας τη μεριά, να σημειωθεί ότι με θυσίες το έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης μειώθηκε από 15,7% (2009) στο 9,3% (2011). Και εάν τα μέτρα δεν επέφεραν την ύφεση, τότε το έλλειμμα, συμπεριλαμβανομένων των χρεολυσίων, θα ήταν 5,3% και όχι 9,3%.


Σχολιάστε εδώ