στα ενδότερα των ομάδων

• Τις γνωριμίες του στην Ελβετία επιχειρεί να αξιοποιήσει ο Γιάννης Κόντης για να αντλήσει κεφάλαια που θα περιορίσουν την «τρύπα» στην ΠΑΕ Άρης. Αν και οι πρώτες πόρτες που χτύπησε ο έμπειρος παράγοντας ήταν κλειστές. Αλλά συνεχίζει την προσπάθειά του.

• Ο Κόντης εμφανίζεται ως ο μόνος άνθρωπος που μπορεί να σώσει τους «κίτρινους», που ταλαιπωρούνται από σημαντικά οικονομικά προβλήματα. Η διήμερη αποχή των παικτών από τις προπονήσεις αποτελεί την κορυφή του παγόβουνου.

• Μην ξεχνάμε ότι ο Άρης έμεινε χωρίς ασφαλιστική ενημερότητα και άρα δίχως μεταγραφές τον Ιανουάριο. Επίσης τίθεται σε αμφιβολία ακόμα και η συμμετοχή του στις ελληνικές και διεθνείς διοργανώσεις για την επόμενη σεζόν.

• Λύσεις στο σοβαρό οικονομικό πρόβλημα του Άρη αναζητάει ο Θανάσης Αθανασιάδης, αλλά ουσιαστικά γνωρίζει πώς μόνο η αγωνιστική ανάκαμψη μπορεί να διατηρήσει τους «κίτρινους» στη ζωή, έστω και με μηχανική υποστήριξη. Με στόχο, βέβαια, την έξοδο στην Ευρώπη.

• Αρκεί να εξασφαλίσει ο Άρης την απαιτούμενη άδεια από την ΟΥΕΦΑ. Διότι, όπως προαναφέραμε, έτσι όπως έχουν σήμερα τα πράγματα, δύσκολα θα πάρει η ομάδα της Θεσσαλονίκης το απαιτούμενο πιστοποιητικό.

• Ο Αθανασιάδης περιμένει τις εξελίξεις στις επαφές του Κόντη για να καθορίσει τις επόμενες δράσεις του. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ σκέφτεται σοβαρά ως ύστατη λύση να ακολουθήσει το μοντέλο του ΠΑΟΚ, με την πώληση όλων των αξιόλογων παικτών που έχει η ομάδα.

• Πάνω στον Χαβιέ Ούμπιντες θέλει να χτίσει τον Άρη ο Μανουέλ Μασάδο. Ο Αργεντινός έχει κλέψει την καρδιά του πορτογάλου τεχνικού, ενώ και οι διοικούντες την ΠΑΕ τον θεωρούν ως τον καταλληλότερο για ηγέτη, καθώς θα αποχωρήσουν αρκετοί παίκτες το καλοκαίρι.

• Τη μισή υφήλιο έχει γυρίσει τους τελευταίους μήνες ο Σέρχιο Κόκε, αλλά, είτε βρισκόταν στην Ισπανία είτε στην Πολωνία ή την Ισπανία, το μυαλό του παρέμενε στη Θεσσαλονίκη. Το απέδειξε και με την έκκληση που απηύθυνε μέσω του facebook για βοήθεια στη 13χρονη Δέσποινα, η οποία χρειαζόταν αίμα και, μάλιστα, από το σπάνιο.

• Μπορεί να έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν ο Λάμπρος Σκόρδας από κορυφαία στελέχη της Λέσχης Φίλων Άρη, αλλά είναι από τους λίγους Αρειανούς που εξακολουθούν να πιστεύουν στον θεσμό. «Αρκεί να αλλάξει τακτική και να λειτουργήσει σύμφωνα με το καταστατικό», είναι η γνώμη του.

• Οι προσδοκίες του γίνονται αντιληπτές από τις πιέσεις που ασκεί για να πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση του φορέα, ώστε να αναζητηθεί μια λύση στο οικονομικό πρόβλημα «μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες και όχι με διάφορα τεχνάσματα σαν κι αυτά που επικράτησαν σε προηγούμενες συνελεύσεις». Το ατού του Σκόρδα είναι ότι αρχίζει και αντιλαμβάνεται η πλειοψηφία των οπαδών του Άρη ότι ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα οι κατά καιρούς καταγγελίες του.

• Έσκασε ο Πάμπλο Γκαρσία για την ήττα του ΠΑΟΚ από τον Ολυμπιακό και γι’ αυτό βγήκε έπειτα από τη λήξη του ματς και ανέλαβε την ευθύνη. Πέρα όμως από τις δημόσιες τοποθετήσεις του, ο ουρουγουανός μέσος συζήτησε και με οπαδούς, στους οποίους υποσχέθηκε μια μεγάλη νίκη για να μετριαστεί η πίκρα από την ήττα της περασμένης Κυριακής.

• Στο μυαλό του Γκαρσία βρίσκονται οι δύο αγώνες με την Ουντινέζε, καθώς είναι ένας από τους λίγους παίκτες του «Δικέφαλου του Βορρά» που θεωρεί ότι οι πιθανότητες πρόκρισης στους 16 του Γιουρόπα Λιγκ είναι μοιρασμένες. Έτσι, θέλει την πρόκριση ως ανταπόδοση στον κόσμο για τη στήριξή του στην ομάδα.

• Τα δύο γκολ του Ντιμίτρι Πόποβιτς στο ντέρμπι του Πρωταθλήματος Νέων έκανε τον πιτσιρικά του ΠΑΟΚ θέμα συζήτησης στον Ολυμπιακό, ενώ ενημερώθηκε και ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Αλλά για τον πιτσιρικά του «Δικέφαλου του Βορρά» υπάρχει έντονη δραστηριότητα και από ιταλικούς συλλόγους, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται η Γιουβέντους, η Φιορεντίνα και κυρίως η Ρόμα.

• Οι περισσότερες εφημερίδες το προσπέρασαν με μια τυπική αναφορά, αλλά αξίζει να το αναδείξουμε, διότι τέτοια περιστατικά μπορούν να περιορίσουν τη βία στα γήπεδα. Στο ετήσιο μνημόσυνο για τα 21 θύματα της θύρας 7 έστειλε στεφάνι ο Σύνδεσμος Φίλων ΠΑΟΚ Κορδελιού.

• Ένας σύνδεσμος που γνωρίζει τι σημαίνει πόνος, καθώς θρήνησε θύματα στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών πριν από περίπου 13 χρόνια. Έτσι, οι φίλοι του ΠΑΟΚ από το Κορδελιό απέδειξαν πώς σέβονται τον πόνο των άλλων οπαδών και τιμούν όσους πλήρωσαν με τη ζωή τους την αγάπη τους για το ποδόσφαιρο.

• Οι ΠΑΟΚτζήδες έδειξαν τον δρόμο και τα μέλη του Σούπερ 3, μέσω ανακοίνωσης, τους ακολούθησαν! Ας τους μιμηθούν και από τις άλλες ομάδες για να μπορέσουν κάποτε οι φίλοι όλων των ομάδων να βρεθούν στο ίδιο γήπεδο όπως τα παλιά καλά χρόνια.

• Το μοναδικό κέρδος του ΠΑΟΚ από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ήταν η αναγνώριση από τον κόσμο της προσπάθειας που κατέβαλε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης. Οι σχέσεις του διεθνή φορ με τους οπαδούς έχουν αποκατασταθεί πλήρως και μόνο ωφελημένος μπορεί να βγει ο «Δικέφαλος του Βορρά» από τη συγκεκριμένη εξέλιξη.

• Τάσεις… τραυματισμού παρουσίαζαν κάποιοι παίκτες της ΑΕΚ τις προηγούμενες ημέρες από τον φόβο να βιώσουν την επανάληψη του εφιάλτη που έζησαν πέρσι στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Ο Νίκος Κωστένογλου τους πήρε χαμπάρι και φρόντισε να τους στείλει το μήνυμα πως οι φυγόπονοι δεν έχουν θέση στην Ένωση.

• Δύσκολες ώρες πέρασε τις προηγούμενες ημέρες ο Μπάμπης Τεννές εξαιτίας της κόντρας του με τον Άγγελο Χαριστέα και τον Γιώργο Θεοδωρίδη. Οι κουμπάροι τον έβαλαν στο σημάδι και του άσκησαν κριτική για την αγωνιστική εικόνα του Παναιτωλικού, ενώ τον άδειασαν για τα παράπονα που έκανε για τη διαιτησία στον αγώνα με τον Ατρόμητο.

• Το μπέρδεμα με τον Νάτσο Γκαρσία έχει αφήσει εκτεθειμένους πολλούς στη διοίκηση της ΠΑΕ. Χρεώνεται, βέβαια, η γκέλα στον Ελευθερούδη, αλλά ο κόσμος εκτιμά πως απλώς κάποιοι βρήκαν παπά και είπαν να θάψουν πέντε – έξι. Όχι πως ο Ελευθερούδης έχει συμπάθειες στους οπαδούς του Άρη, αλλά όπως λένε κάποιοι «δεν μπορεί να φταίει για όλα ο ίδιος».

• Θα εξαντλήσει τον χρόνο του συμβολαίου του ο Καρίμ Σολτάνι, αν και ο Μανέλ Μασάδο φρόντισε να του δείξει πως δεν τον υπολογίζει. Σύμφωνα με τον πορτογάλο τεχνικό, ο Αλγερινός καθυστερεί την ανάπτυξη της ομάδας επειδή νοιάζεται περισσότερο για τον εαυτό του και βάζει σε δεύτερη μοίρα το συμφέρον του συνόλου.


Σχολιάστε εδώ