Σε ιδιώτες «εκχωρούν» υπηρεσίες του Πολεμικού Ναυτικού;

Αυτό καταγγέλλει ο Σύνδεσμος Ιδιωτικού Προσωπικού του Ναυστάθμου και τονίζει ότι έχουν ήδη ιδιωτικοποιηθεί άλλες υπηρεσίες του Πολεμικού Ναυτικού, που παλαιότερα τις λειτουργούσε αποκλειστικά το ίδιο, όπως η λειτουργία των ακάτων μεταφοράς προσωπικού (τα γνωστά ΒΒ), των ρυμουλκών κ.λπ.

Παράλληλα, όπως καταγγέλλει ο Σύνδεσμος, ετοιμάζονται να κάνουν δώρο τα μοναδικά «φιλέτα» που έχουν απομείνει στο ΠΝ και συγκεκριμένα στον Ναύσταθμο, που δεν είναι άλλα από τα Τμήματα Παροχής Ηλεκτρικής Ενέργειας μέσω 25 υποσταθμών τάσης 20.000 KW που λειτουργούν με αρκετά ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη. Με ένα απλό σήμα, ο υπαρχηγός ΓΕΝ, όπως καταγγέλλεται, στερεί από τους ιδιώτες εργαζόμενους την αρμοδιότητα επισκευής και συντήρησης των σταθμών αυτών, με προφανή σκοπό να κάνει τις εργασίες αυτές το προσωπικό του νέου κατόχου τους, που μάλλον θα είναι ιδιώτης!

Επειδή οι καταγγελίες αυτές είναι πολύ σημαντικές και δρομολογούν καταστάσεις που ίσως δεν έχει ξαναζήσει το Ναυτικό –με προφανείς αρνητικές και επικίνδυνες συνέπειες–, θα πρέπει ο αρχηγός ΓΕΝ ή ο υπουργός Άμυνας να πάρουν άμεσα θέση.


Σχολιάστε εδώ