Πού είναι ο Πρόεδρος;

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Παπούλιας έχει χαθεί… Τον βλέπεις μόνο όταν ζητάει να τον δει κάποιος πολιτικός αρχηγός. Από κει και πέρα σιωπητήριο έχει σημάνει το Προεδρικό Μέγαρο. Την ώρα που οι εταίροι μας, με πρώτους τους γνωστούς από παλιά Γερμανούς, δεν περνάει ώρα που να μην εξευτελίζουν διεθνώς την πατρίδα μας, κύριε Πρόεδρε. Πού είναι ο ρόλος σας; Γιατί δεν έχετε πάρει ακόμη, κ. Παπούλια, το αεροπλάνο και να πάτε και στις 26 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να υπερασπιστείτε το έθνος που ηγείστε, να πείτε ότι δεν είναι η Ελλάδα ο λεπρός της Γης… Ότι δεν μετριούνται όλα με χρήματα. Ότι υπάρχουν αξίες και Ιστορία που δεν αγοράζονται… Και δεν παράγονται με μηχανές ή με όπλα. Αλλά ότι μας χρωστάνε… Χρωστάνε πολλά σε τούτη τη γη…

Δυόμισι χρόνια, με όλο τον σεβασμό που έχουμε στο πρόσωπό σας, δεν κάνατε ούτε ένα ταξίδι σε Ανατολή ή Δύση, Βορρά ή Νότο, κύριε Πρόεδρε.

Σας τίμησε η χώρα, έχετε υποχρεώσεις σ’ αυτήν. Δεν μπορείτε να μένετε κλεισμένος στα Ανάκτορα. Βγείτε να φωνάξετε. Υπερασπιστείτε τον κόσμο. Γίνετε ασπίδα του. Περπατήστε στους δρόμους. Δείτε τα κλειστά μαγαζιά. Πηγαίνετε στις λαϊκές. Εκεί θα πάρετε πικρή γεύση για το τι συμβαίνει στο κάθε σπίτι, στις γειτονιές.

Θα έπρεπε ΗΔΗ να είχατε πάει με τους αρχηγούς των δύο μεγάλων κομμάτων, στη Μέρκελ και στον Σαρκοζί, που έχουν γίνει οι «νταβατζήδες» της ΕΕ. Να τους πείτε ωμά: «Πού το πάτε; Τι θέλετε; Πόλεμο, αίμα, ανθρώπινα ερείπια; Χιλιάδες Καλάσνικοφ στους δρόμους;».

Πρόεδρε, είναι η μεγάλη ώρα σας… Άλλο δευτερόλεπτο δεν πρέπει να χαθεί. Το ξέρετε καλύτερα από τον καθένα, ότι τα στερνά τιμούν τα πρώτα…


Σχολιάστε εδώ