Να μη μείνει κανένας μέσα στο σπίτι του με δάκρυα στα μάτια, λέει το ΚΚΕ!

Τα στελέχη του Περισσού, που μέσω των οργανώσεων και του μαζικού κινήματος έχουν «πιάσει» το κλίμα που επικρατεί στα λαϊκά στρώματα, που βράζουν, τονίζουν ότι σήμερα ειδικά αναδεικνύεται στην πρώτη γραμμή η ατομική ευθύνη του εργάτη, του υπαλλήλου, είτε ανήκει στον δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα, του ανέργου, του αυτοαπασχολούμενου και του φτωχού αγρότη καθώς και όλων των λαϊκών στρωμάτων. Όλοι αυτοί, λένε, πρέπει να πάψουν να αισθάνονται θύματα και να αποφασίσουν πλέον να γίνουν θύτες, μετατρέποντας σε θύματα τους καπιταλιστές, και να κάνουν το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και τον ΛΑΟΣ, που τους υπηρετούν, να το πληρώσουν ακριβά.

Στο ΚΚΕ, εκτός από τις απεργιακές συγκεντρώσεις, δίνουν μεγάλο βάρος και θα ενισχύσουν τις αντιστάσεις που πρέπει να αναπτυχθούν στους τόπους δουλειάς (παράδειγμα η απεργία στη Χαλυβουργία, που ξεπέρασε σε διάρκεια τις εκατό μέρες).

Η ίδια η Α. Παπαρήγα σε δηλώσεις της την Πέμπτη τόνισε ότι «στον τόπο δουλειάς και στον κάθε κλάδο βρίσκεται ο ταξικός αντίπαλος, που πρέπει με τον ασταμάτητο πολιτικό αγώνα να ηττηθεί» και υπογράμμισε ότι αυτός ο αγώνας «θα είναι συνεχής, με εναλλαγές μορφών πάλης, αλλά θα είναι εργατικός και λαϊκός».

Το ΚΚΕ καλεί με συγκεντρώσεις σε κάθε γειτονιά τους εργαζομένους να βγουν στους δρόμους και να μη μείνει κανένας «μέσα στο σπίτι του με δάκρυα στα μάτια».

Ως άμεσους στόχους θέτει την ανατροπή της κυβέρνησης του «Μαύρου Μετώπου», το να μην ψηφιστεί το νέο Μνημόνιο και το να γίνουν εκλογές, οι οποίες δεν πρέπει να μετατραπούν σε άσφαιρο όπλο, αλλά να οδηγήσουν «σε ρήγμα το πολιτικό σύστημα και τα ταξικά συμφέροντα που υπηρετεί. Αυτό το ρήγμα μπορεί να γίνει μόνο με το ΚΚΕ, καθώς κάθε άλλη εξέλιξη θα μας γυρίσει ακόμα πιο πίσω».

Η Α. Παπαρήγα υπενθύμισε ότι το ΚΚΕ είχε προειδοποιήσει για όσα συμβαίνουν σήμερα και απευθυνόμενη στα λαϊκά στρώματα είπε χαρακτηριστικά: «Αν όλοι εσείς δίνατε βάση στην εκτίμηση του ΚΚΕ ότι θα έρθουν νέα Μνημόνια, ότι σωτηρία δεν υπάρχει για τον λαό παρά μόνο για το κεφάλαιο, τώρα τα πράγματα θα ήταν καλύτερα».

Απαντώντας στο επιχείρημα των κυβερνητικών εταίρων ότι ο ρεαλισμός επιτάσσει την αποδοχή των βάρβαρων μέτρων που προωθούνται, το ΚΚΕ τονίζει ότι ρεαλισμός και ρεαλιστικό είναι αυτό «που συμφέρει τον λαό, ρεαλισμός είναι να έχεις σταθερή δουλειά, μισθό και σύνταξη, για να ζεις με βάση τις σύγχρονες ανάγκες».

Ευτυχώς, είπε χαρακτηριστικά η Α. Παπαρήγα, που ο Κολοκοτρώνης και οι άλλοι, ευτυχώς που το ΕΑΜ και ο ΕΛΑΣ, ευτυχώς που το ΚΚΕ δεν υιοθέτησε τον ρεαλισμό του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, των βιομηχάνων και άλλων, γιατί «πού θα ήμασταν, αν οι λαοί σε κρίσιμες στιγμές άκουγαν τον “ρεαλισμό” των επάνω»;

Στο ΚΚΕ είναι ξεκάθαροι για όσα έγιναν μέσα στην εβδομάδα και κάνουν λόγο για «αισχρή κοροϊδία» που οργανώνουν τα κόμματα της τρικομματικής συγκυβέρνησης ισχυριζόμενα ότι έσωσαν έπειτα από «σκληρές διαπραγματεύσεις» τη χώρα από τη χρεοκοπία και από τα χειρότερα. Στην πραγματικότητα, λένε, τα έδωσαν όλα στους καπιταλιστές με μισθούς πείνας των 400 ευρώ και ενώ τα λεφτά του νέου δανείου, που θα δίνεται ευρώ ευρώ, θα χρησιμοποιηθούν για να εκβιάζουν συνεχώς για νέα μέτρα. Το ΚΚΕ έχει ξεκαθαρίσει ότι θα χρησιμοποιήσει κάθε πρόσφορο μέσο για την αποτροπή των βάρβαρων μέτρων και ήδη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος έχει προαναγγείλει ότι, όποτε κι αν έρθει στη Βουλή και με όποια μορφή το νέο Μνημόνιο, θα προκαλέσει ονομαστική ψηφοφορία, προκειμένου ο κάθε βουλευτής να αναλάβει προσωπικά μπροστά στον λαό την ευθύνη του με την ψήφο που θα δώσει.


Σχολιάστε εδώ