«Μαϊμούδες» στα οικονομικά της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει η ΚΕΔ

«Στη συνεδρίαση του ΔΣ, σε μια θυελλώδη συζήτηση, εγκρίθηκε τελικά με οριακή πλειοψηφία αλλά και επιφυλάξεις ακόμη και απ’ όσους ψήφισαν, πρόταση Δ. Τρίμη για χρηματοδότηση με 10.000 ευρώ εταιρικής συντακτικής έκδοσης από εργαζόμενους στην ”Ελευθεροτυπία”, ως δήθεν απεργιακού φύλλου.

Πρόκειται στην ουσία, λόγω και του αριθμού των σελίδων (56 ή 64 κατά την εισήγηση) για επαγγελματική έκδοση και όχι για φύλλο απεργιακής διαμαρτυρίας. Μια επαγγελματική έκδοση βεβαίως μπορεί να πραγματοποιηθεί, αλλά όχι με χορηγία από το απεργιακό ταμείο ή άλλους λογαριασμούς της Ένωσης.

Είναι αδιανόητο να υλοποιηθεί τέτοια απόφαση όταν, εκτός των άλλων, η πλειοψηφία του προέδρου και ο εκπρόσωπος των εργαζομένων γνωρίζουν, αλλά κρύβουν τα γεγονότα, τις πραγματικές προθέσεις του εγχειρήματος, τη διαδικασία, τους τελικούς αποδέκτες των χρημάτων, όπως και τη φορολογική πατέντα που έχουν επιλέξει για το συγκεκριμένο εγχείρημά τους».

«Σε κάθε περίπτωση», καταλήγουν οι εκπρόσωποι της ΚΕΔ, «δεν καλύπτουμε παρανομίες και δεν εγκρίνουμε επιχορηγήσεις εκδοτικών εφαρμογών με χρήματα του αγγελιοσήμου και των απεργιακών λογαριασμών ούτε βέβαια “μαϊμούδες” στις εκταμιεύσεις χρημάτων».


Σχολιάστε εδώ