Διά χειρός…

…του διευθυντή της «Καθημερινής» Αλέξη Παπαχελά:

Επιτέλους είδαν φως…

«Θα αποτελεί μέγιστη ειρωνεία αλλά και τραγωδία αν τελικά επιβραβευθούν πολιτικά εκείνοι που μας οδήγησαν στο Μνημόνιο. Τι εννοώ; Είναι προφανές πως τεράστιο μερίδιο ευθύνης έχουν ο κ. Παπανδρέου και το επιτελείο του γιατί (α) κορόιδεψαν τον κόσμο προεκλογικά, (β) ουδέποτε προετοιμάστηκαν για να κυβερνήσουν σε πολύ δύσκολες συνθήκες, (γ) άργησαν απελπιστικά να καταλάβουν πού πήγαινε το πράγμα τους τελευταίους μήνες του 2009 και (δ) το έριξαν στους φόρους και τις οριζόντιες περικοπές αντί να μειώσουν πραγματικά το σπάταλο κράτος. Η ευθύνη για όλα τα παραπάνω θα αποτυπωθεί με σκληρό τρόπο από την Ιστορία».
Μόνο από την Ιστορία; Το σημαντικό είναι ότι το λέει ένας από τους σημαντικούς δημοσιογράφους που στήριξαν όλη αυτήν την ιστορία του Μνημονίου.

****

…του Δρος Θεμιστοκλή Χ. Σμπαρούνη, ο οποίος σχολιάζοντας το άρθρο του Πάγκαλου για την κατάργηση του σταυρού προτίμησης, γράφει σε επιστολή του:

Δεν έχουμε άλλο όπλο για να σας στείλουμε στα σπίτια σας

«Αποφαίνεται ο κ. Πάγκαλος ότι ο λαός δεν είναι σε θέση να διαχειριστεί σωστά την ψήφο του και η μόνη μας ελπίδα είναι ποιος; Η ʽʽπωρωμένη κομματική νομενκλατούραʼʼ (κατά τη δική του ορολογία), που από δω κι εμπρός πρέπει να αποφασίζει μόνη για μένα, καταρτίζοντας λίστες με τους πιο κατάλληλους να με εκπροσωπούν στη Βουλή. Μιλάμε βέβαια για την ίδια “πωρωμένη κομματική νομενκλατούρα” που έβαζε στα ψηφοδέλτια τους ποδοσφαιριστές, ηθοποιούς του ελαφρού θεάτρου και τζιτζιφιόγκους, όπως τους αποκαλεί, αλλά και όλους όσοι μας οδήγησαν στο χάος. Φτάνει πια, κύριε Πάγκαλε. Αφήστε μας, να αποφασίσουμε εμείς ποιους από σας θα στείλουμε στα σπίτια τους. Δεν έχουμε άλλο όπλο, παρά μόνο τον σταυρό προτίμησης».


Σχολιάστε εδώ