Δημοτικές Παρωδίες

*** Τουλάχιστον 16 δημοτικοί σύμβουλοι της πλευράς Καμίνη φέρονται από δυσαρεστημένοι έως εξοργισμένοι με την κατάσταση που επικρατεί στην παράταξη και από τη στάση του δημάρχου απέναντί τους. Πριν από λίγες ημέρες, μάλιστα, έγινε και μία διακομματική σύσκεψη κάποιων από αυτούς σε σπίτι γνωστού στελέχους της παράταξης. Ακούστηκαν πολλά, αλλά το σημαντικότερο ήταν η συμφωνία για δυναμική δράση σε περίπτωση που η κατάσταση φτάσει στο απροχώρητο.

*** Χαμός στην 7η Δημοτική Κοινότητα. Η συμπεριφορά της αντιπροέδρου Δάφνης Γαβρίλη έχει προκαλέσει τόσο έντονες αντιδράσεις, που κατορθώθηκε το ακατόρθωτο. Δημιουργήθηκε υπερκομματική συμμαχία με συμβούλους όλων των παρατάξεων (συμπεριλαμβανομένων και δύο από την παράταξη Καμίνη) που οδήγησε σε πρόταση μομφής. Η εκρηκτική κατάσταση δεν έχει προηγούμενο και δείχνει ότι η Κοινότητα είναι εκτός ελέγχου από την πλειοψηφία.

*** Άνω – κάτω έκανε την παράταξη Καμίνη η απόφαση της προέδρου του ΟΠΑΝΔΑ Παναγιώτας Ψαράκη για άμεση εκκένωση του κλειστού γηπέδου του Ρουφ, με τη βοήθεια της Δημοτικής Αστυνομίας, από τους άστεγους που στεγάζονταν εκεί λόγω καιρικών συνθηκών. Στόχος ήταν η απολύμανση του χώρου για να διεξαχθεί αγώνας μπάσκετ. Το γεγονός προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και άσχημη εντύπωση σε πολλούς δημότες, δημιουργώντας μεγάλα προβλήματα στην εικόνα του δημάρχου, ενώ οι άστεγοι βρέθηκαν μέσα στη βροχή. Η πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ απασχολεί συχνά την επικαιρότητα και με τις συγκρούσεις της με το προσωπικό, οι οποίες συνεχίζονται σχεδόν σε καθημερινή βάση.

*** Μια αξιοσημείωτη πρόταση για τους άστεγους πολίτες της Αθήνας, και ειδικότερα εκείνους που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, έκανε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αθήνα, Πόλη της Ζωής μας», Νικήτας Κακλαμάνης, κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την περασμένη Πέμπτη. Συγκεκριμένα, πρότεινε μέρος από τα περίπου 250.000 ευρώ που εξασφάλισε ο δήμος από την κυβέρνηση για τους άστεγους να δοθούν σε άδεια ξενοδοχεία του κέντρου της Αθήνας για τη στέγασή τους τις ημέρες με άσχημες καιρικές συνθήκες.

*** Ένας 90χρονος παπάς στο Ίλιον «βάζει τα γυαλιά» σε όλα τα συστήματα κοινωνικής πρόνοιας των δήμων και της Πολιτείας! Πρόκειται για τον πατέρα Διονύσιο Καλάργυρο, που εδώ και χρόνια έχει δημιουργήσει ένα ορφανοτροφείο με την επωνυμία «Αγία Τριάδα», στο οποίο έχουν φιλοξενηθεί κατά καιρούς εκατοντάδες παιδιά. Σήμερα φιλοξενούνται 23 (είναι όλα μαθητές του δημοτικού), που έχουν βρει στέγη, τροφή και ιατρική περίθαλψη -όταν χρειάζεται- στη μεγάλη αγκαλιά του πατέρα Διονυσίου. Να σημειώσουμε ότι στο συγκεκριμένο ορφανοτροφείο στέλνει παιδιά ακόμα και η Εισαγγελία, όταν κρίνει ότι το οικογενειακό τους περιβάλλον δεν είναι κατάλληλο για να μεγαλώσουν! Οι ανάγκες των παιδιών αντιμετωπίζονται με εθελοντική εργασία πιστών της περιοχής και με προσφορές φιλανθρώπων και μαγαζιών. Όταν υπάρχουν πραγματική αγάπη και ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπο, όλα μπορούν να γίνουν. Αυτό αποδεικνύει η λειτουργία του ιδρύματος «Αγία Τριάδα» στο Ίλιον.

*** Δωρεάν νοσοκομειακής περίθαλψης τυγχάνουν οι λαθρομετανάστες που βρίσκονται στη χώρα μας, εφόσον παρουσιάσουν αιφνίδια επιδείνωση της υγείας τους, σε βαθμό που η κατάστασή τους χαρακτηρίζεται επείγων περιστατικό. Οι ασθενείς λαθρομετανάστες θα παραμένουν στο νοσοκομείο μέχρι τη σταθεροποίηση της υγείας τους. Επίσης, πλήρη περίθαλψη δικαιούνται και τα ανήλικα παιδιά των λαθρομεταναστών. Αυτό αναφέρει η Γενική Διεύθυνση Υπηρεσιών Υγείας του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με το υπ’ αριθμ. πρωτ. Υ4α/2103/24-1-2012 έγγραφο, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα της 1ης ΥΠΕ.


Σχολιάστε εδώ