ΑΛΛΟΠΡΟΣΑΛΛΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ!

Με τον νόμο αυτό καθιερώθηκε με το άρθρο 1 αφορολόγητο όριο 12.000 ευρώ, αυξανόμενο κατά 1.500 ευρώ, εάν ο φορολογούμενος έχει ένα προστατευόμενο τέκνο, κατά 3.000 ευρώ εάν έχει δύο, κατά 11.500 ευρώ εάν έχει τρία και κατά 2.000 ευρώ για κάθε τέκνο πάνω από τα τρία. Συνέδεε, δε, το αφορολόγητο αυτό και με την προσκόμιση συγκεκριμένου ποσού αποδείξεων. Δηλαδή, ο πολύτεκνος με τέσσερα προστατευόμενα τέκνα είχε 25.500 ευρώ αφορολόγητο όριο. Δεν πρόλαβε, όμως, να εφαρμοστεί ο νόμος αυτός και η κυβέρνηση ψηφίζει τον νέο Ν. 3986/1-7-2011, με τον οποίο καθιερώνει νέο αφορολόγητο όριο το ποσό των 8.000 ευρώ, αυξανόμενο κατά 2.000 ευρώ εάν ο φορολογούμενος έχει ένα προστατευόμενο τέκνο, κατά 4.000 ευρώ εάν έχει δύο, κατά 12.500 ευρώ εάν έχει τρία και κατά 2.500 ευρώ για κάθε τέκνο πάνω από τα τρία. Δηλαδή, ο πολύτεκνος με τέσσερα προστατευόμενα τέκνα είχε 23.000 ευρώ αφορολόγητο όριο. Δεν πρόλαβε να αποκατασταθεί η «φορολογική δικαιοσύνη» με τον πρώτο νόμο και καθιερώθηκε νέα αποκατάσταση, και μάλιστα για τους πολύτεκνους με τη μείωση του αφορολογήτου από τα 25.500 στα 23.000 ευρώ!

Έχει και συνέχεια η αποκατάσταση της φορολογικής δικαιοσύνης. Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι του Εθνικού Τυπογραφείου και ψηφίζεται, πριν καν παρέλθουν τέσσερις μήνες, ο νέος Ν. 4024, με τον οποίο αλλάζουν όλα τα παραπάνω και καθιερώνεται αφορολόγητο όριο το ποσό των 5.000 ευρώ (!), αυξανόμενο κατά 2.000 ευρώ εάν ο φορολογούμενος έχει ένα προστατευόμενο τέκνο, κατά 4.000 ευρώ εάν έχει δύο, κατά 3.000 ευρώ επιπλέον για καθένα από το τρίτο και πλέον τέκνα. Δηλαδή, ο πολύτεκνος με τέσσερα προστατευόμενα τέκνα έχει πλέον 15.000 ευρώ αφορολόγητο όριο! Με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση νομίζει ότι αποκατέστησε πλήρως τη φορολογική δικαιοσύνη, αφού μέσα σε διάστημα μόλις 18 μηνών άλλαξε τρεις φορές τα αφορολόγητα όρια και ήδη αναγράφεται στον Τύπο ότι θα υπάρξει και νέα τροποποίηση με νέα αφορολόγητα! Τέτοιου είδους αλλοπρόσαλλη και χωρίς στόχους φορολογική πολιτική δεν έχει προηγούμενο.

Οι του υπουργείου Οικονομικών πολιτεύονται και νομοθετούν ως μαθητευόμενοι μάγοι. Ουδείς βεβαίως έδωσε λογαριασμό για τη δήθεν αποκατάσταση της φορολογικής δικαιοσύνης και τη δήθεν αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής!

Εν τω μεταξύ η κοινοβουλευτική συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, αφού επισημαίνει ότι «οι πολιτικές για να βελτιώσουν το “ανθρώπινο κεφάλαιο” στην Ευρώπη πρέπει να συμπληρωθούν με τις κατάλληλες οικογενειακές πολιτικές, οι οποίες παρέχουν στα άτομα και τις οικογένειες ένα περιβάλλον όπου μπορούν ελεύθερα να οργανώσουν τις ζωές τους και να αποφασίσουν σχετικά με τον αριθμό των παιδιών που θα επιθυμούσαν να έχουν», στη συνέχεια με το ψήφισμα της 1864/29-1-2012 καλεί τα κράτη-μέλη «να ενθαρρύνουν τη δημογραφική ανανέωση, αναπτύσσοντας τις πολιτικές που βοηθούν τους γονείς να αναθρέψουν τα παιδιά τους, συμπεριλαμβανομένων των οικονομικών και φορολογικών μέτρων».

Οι κατέχοντες, βέβαια, την εξουσία το μόνο που πράττουν είναι να επιβάλλουν συνεχώς νέους φόρους, εξουθενώνοντας τους Έλληνες και οδηγώντας τους στην εξαθλίωση. Είναι παντελώς αδιάφοροι για το γεγονός ότι η Ελλάδα μεταβάλλεται σʼ ένα απέραντο γηροκομείο, ενώ δεν ενδιαφέρονται για την πάταξη της φοροδιαφυγής και τον περιορισμό της κρατικής σπατάλης και της διασπάθισης του δημόσιου χρήματος. Το μόνο ενδιαφέρον τους είναι η απόλαυση της εξουσίας, χωρίς να βλέπουν ότι η ώρα του λογαριασμού πλησιάζει. Η ώρα της μεγάλης ανατροπής δεν θα αργήσει.


Σχολιάστε εδώ