άλλες τυπολογίες

kkk Με νέα εμφάνιση το επόμενο διάστημα η «Ελληνοφρένεια» στο διαδίκτυο. Το νέο σάιτ θα είναι πιο δυναμικό, ενώ ήδη υπάρχει συνομιλία με το κοινό της εκπομπής στον Real FM κάθε μεσημέρι, μετά το τέλος του προγράμματος.
kkk Στην εταιρεία Braverant Holdings LTD, με έδρα την Κύπρο, ανήκει κατά 83,3% η Frontstage, ιδιοκτήτρια πλέον του Εν Λευκώ. Το υπόλοιπο 16,67% της Frontstage είναι στον έλεγχο της Αλεξάνδρας Δασκαλοπούλου, κόρης του Δ. Δασκαλόπουλου, προέδρου του ΣΕΒ.
kkk Αρνητικές είναι οι εκτιμήσεις για το ύψος της διαφημιστικής δαπάνης στην τηλεόραση. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρώτο δίμηνο ήταν απογοητευτικό για την τηλεόραση και σύμφωνα με τις προβλέψεις η ονομαστική διαφημιστική δαπάνη θα κινηθεί μεταξύ 250 και 280 εκατ. ευρώ, ποσά που είναι ιδιαίτερα χαμηλά και δεν μπορούν να συντηρήσουν το σύνολο των καναλιών εθνικής εμβέλειας με το –μειωμένο– προσωπικό που έχουν σήμερα.
kkk Σε συζητήσεις για την ανανέωση της συνεργασίας τους αναμένεται να προχωρήσουν το επόμενο διάστημα η ιδιοκτησία του ΑΝΤ1 και ο διευθυντής Προγράμματος Γιάννης Λάτσιος. Το συμβόλαιο του τελευταίου έληξε χωρίς ο Θ. Κυριακού να δείξει τις προθέσεις του, όπως συμβαίνει συνήθως στις διαπραγματεύσεις που γίνονται με τα στελέχη του ΑΝΤ1. Ο Γ. Λάτσιος έκανε χρήση της χειμερινής του άδειας και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η κεντρική συζήτηση, εκτός κι αν υπάρξουν μεγάλες αλλαγές στο Mega…
kkk Γεγονός αποτελεί η νέα διάσπαση της εκδοτικής εταιρείας που εκδίδει τον «Ελεύθερο Τύπο». Η Περιφέρεια ενέκρινε τη διάσπαση της εταιρείας Ελεύθερος Τύπος Εκδοτική ΑΕ και τη σύσταση δύο νέων εταιρειών: της Ελεύθερος Τύπος Εκδοτική ΑΕ και της SABD Εκδοτική. Στη νέα εταιρεία Ελεύθερος Τύπος Εκδοτική ΑΕ θα μεταφερθεί το προσωπικό της παλιάς εταιρείας που εκδίδει την εφημερίδα. Το μετοχικό κεφάλαιο της Ελεύθερος Τύπος Εκδοτική θα ανέρχεται σε 4.573.715 ευρώ, μειωμένο κατά περίπου 5 εκατ. ευρώ από το κεφάλαιο της προηγούμενης εταιρείας που εξέδιδε την εφημερίδα. Στο ΔΣ της Ελεύθερος Τύπος Εκδοτική μετέχουν οι Ευαγγελία Κοπάτου, Αλέξης Σκαναβής, Μαρίνα Μπενέκου και Ελισάβετ Χατζηνικολή. Θυμίζουμε πως ο «Ελεύθερος Τύπος» επί Γιάννας Αγγελοπούλου κυκλοφορούσε από την Ίδρυμα Τύπου ΑΕ. Ο τίτλος πέρασε στη συνέχεια στην εταιρεία DBAS Εκδοτική με μετοχικό κεφάλαιο 60.000 ευρώ, η οποία στη συνέχεια διασπάστηκε στα δύο: στην DBAS Εκδοτική και στην Ελεύθερος Τύπος Εκδοτική, με 9.779.000 ευρώ. Αυτή είναι η εταιρεία που τώρα διασπάται εκ νέου στα δύο.
kkk Η τηλεόραση είναι το μόνο Μέσο που εμφανίζει αύξηση της διαφημιστικής δαπάνης τον Ιανουάριο. Σύμφωνα με τη μέτρηση της Media Services, για το σύνολο των ΜΜΕ η πτώση είναι 23% και τα ονομαστικά έσοδα 84.363.671 ευρώ. Η τηλεόραση εμφανίζεται να έχει διαφημιστική δαπάνη 31.501.288 ευρώ, με αύξηση έναντι του Ιανουαρίου του 2011 κατά 5,67%. Βέβαια, τον Ιανουάριο συνήθως προβάλλονται οι διαφημίσεις από τα πακέτα των επιστροφών. Τα περιοδικά πήραν 33.260.801 ευρώ και η πτώση καταγράφεται στο 31,38%, οι εφημερίδες έχουν πτώση 39,76% και δαπάνη 15.463.134 ευρώ, ενώ το ραδιόφωνο είχε 4.138.508 ευρώ και ποσοστό πτώσης 27,28%.
kkk Το νέο CD του Μιχάλη Τερζή με τον Μ. Μητσιά «Πατρίδα δανεισμένη», σε πρώτη κυκλοφορία, δίνει ως προσφορά σήμερα ο «Ελεύθερος Τύπος».
kkk Νέο διοικητικό σχήμα στον Όμιλο Μέσων Β. Ρέστη (MTV, Nickelodeon, Music 89,2). Μετά τη νέα αναδιοργάνωση επικεφαλής του σχήματος, με καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου, αναλαμβάνει ο Ηλίας Βιτωράκης, με τη Μαρίζα Καρακίτσου διευθύντρια Οικονομικών Υπηρεσιών και τον Γιάννη Λαμπρόπουλο σύμβουλο διοίκησης.

ξΣυνάντηση προ ημερών του Δ. Κοντομηνά με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Alpha, Κρίστοφερ Μάινους, για τη χάραξη της πορείας του τηλεοπτικού σταθμού το επόμενο διάστημα. Το κύριο χαρακτηριστικό θα είναι η λιτότητα.

****

RΗ μάχη της εφεδρείας και του ενιαίου μισθολογίου για τους δημοσιογράφους στα δημόσια ΜΜΕ συνεχίζεται με ανταλλαγή επιστολών και νομικές γνωμοδοτήσεις. Η Υπουργική Απόφαση που θα εξειδικεύει τους όρους για το ενιαίο μισθολόγιο, με βάση την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, και την εξαίρεση των δημόσιων ΜΜΕ από αυτό οδεύει προς υπογραφή από τους Ευ. Βενιζέλο και Π. Καψή. Μείζον ζήτημα φαίνεται, ωστόσο, να προκύπτει από την προσπάθεια καθιέρωσης «αποκλειστικότητας» τόσο για την ΕΡΤ όσο και για τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και το ΑΠΕ – ΜΠΕ. Ήδη, κατά πληροφορίες μας, το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ με επιστολή του στον υπουργό Οικονομικών και τον υπουργό Επικρατείας ζητάει επειγόντως συνάντηση μαζί τους γιατί, όπως σημειώνει, προωθείται εγκύκλιος από το Γενικό Λογιστήριο του κράτους με την οποία προβλέπεται ο ορισμός των μισθολογίων, χωρίς να έχει προηγηθεί διαβούλευση με τις δημοσιογραφικές Ενώσεις.

****

ξΔύο από τους βασικούς μετόχους αμφισβητούν τις επιλογές του Ηλία Τσίγκα και ορισμένοι θα ήθελαν να δουν στέλεχος της Άνωσης, της εταιρείας τηλεοπτικών προγραμμάτων του Mega, στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου. Ενδεχόμενη απομάκρυνση του Ηλ. Τσίγκα, ειδικά αυτήν την εποχή, θεωρείται από τους άλλους μετόχους πως θα ήταν ολέθρια για το κανάλι.

****

ξΤο ενδεχόμενο να καταθέσει αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα εξετάζει μεγάλος οργανισμός ΜΜΕ της χώρας.

****

RΔεν έγινε δεκτή από το ΔΣ της ΕΡΤ η παραίτηση του Βασίλη Μπίτση από τη θέση του γενικού διευθυντή Ενημέρωσης.
sΑντίθετη είναι η Νομική Υπηρεσία της ΕΡΤ, σύμφωνα με πληροφορίες, στη διοχέτευση 30 εκατ. ευρώ από το ανταποδοτικό τέλος στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας. Το ΔΣ της ΕΡΤ δεν έχει ακόμη τοποθετηθεί στην πρόβλεψη που υπάρχει, ενώ προϋπόθεση για την καταβολή του ποσού είναι η έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης.
sΈνταση στις σχέσεις Ραδιομεγάρου και Αγγελάκη (Θεσσαλονίκη) για το ανταποδοτικό τέλος; Αυτό προκύπτει από δημοσίευμα στη «Μακεδονία» της περασμένης Κυριακής, στο οποίο έρχεται στη δημοσιότητα έγγραφο της διοίκησης της ΕΡΤ3 προς την κεντρική υπηρεσία της ΕΡΤ στην Αθήνα. Στο έγγραφο επισημαίνεται πως η ΕΡΤ παρακρατεί παράτυπα το 1% από το μερίδιο του ανταποδοτικού τέλους (ποσοστό 10%) που πρέπει να αποδίδεται στο τρίτο κρατικό κανάλι. Η κόντρα, όπως προκύπτει από την αλληλογραφία, υπάρχει από την άνοιξη του 2011, όταν η ΕΡΤ παραδέχθηκε κατά τη διάρκεια ελέγχων πως αποδίδει στην ΕΡΤ3 χρήματα σε ποσοστό από 8,65% μέχρι και 9,33% το ανώτερο.
RΚλείνουν το Ραδιομέγαρο με φράκτη για λόγους ασφαλείας. Όπως προκύπτει από την απόφαση του Τμήματος Προμηθειών, η ΕΡΤ ενέκρινε δαπάνη ύψους 1.353 ευρώ για να ενισχύσει και να επισκευάσει το τείχος στην οδό Μανδηλαρά.

****

RΑναβρασμός επικρατεί στον κλάδο για την τύχη των αποθεματικών του ΕΤΑΠ – ΜΜΕ και του ΕΔΟΕΑΠ που δόθηκαν στην Τράπεζα της Ελλάδος και τοποθετήθηκαν σε ομόλογα, τα οποία τώρα θα «κουρευτούν». Οι συνδικαλιστικές ενώσεις, που έχουν ταχθεί κατά της ανταλλαγής των ομολόγων των Ταμείων στη διαδικασία του PSI, εξετάζουν την προσφυγή στη Δικαιοσύνη κατά του ελληνικού Δημοσίου. Δεν αποκλείεται το επόμενο διάστημα να ανατεθεί η υπόθεση σε εξειδικευμένο νομικό γραφείο, καθώς το «κούρεμα» των κρατικών ομολόγων θα φέρει ζημία στο ΕΤΑΠ – ΜΜΕ ενός δισ. ευρώ. Χρήματα που ανήκουν αποκλειστικά στους ασφαλισμένους του κλάδου των ΜΜΕ, στην ασφάλιση των οποίων το ελληνικό Δημόσιο δεν είχε καμία απολύτως συμμετοχή.
sΜεγάλο το ενδιαφέρον της διαφημιστικής αγοράς για τον διαγωνισμό του ΟΠΑΠ, καθώς συνολικά δεκατρείς εταιρείες ή κοινοπραξίες κατέθεσαν προτάσεις για το διαφημιστικό του πρόγραμμα. Ο διαγωνισμός για το δημιουργικό έχει σπάσει σε δύο κομμάτια, ένα για τα παιχνίδια και ένα για την εταιρική εικόνα, ενώ ο λογαριασμός για τα media θα δοθεί σε μία εταιρεία.
R Εκτός του RTL Group βρέθηκε ο διευθύνων σύμβουλος Γκέρχαρντ Τσάιλερ, ο οποίος παραιτήθηκε, και τη θέση του θα αναλάβουν δύο προβεβλημένα στελέχη του ομίλου, ο Γκίλιαμ ντε Πος και η Άνκε Σέφερκορντ, που θα διατηρήσουν παράλληλα και τις άλλες θέσεις τους στον όμιλο. Είναι, πάντως, χαρακτηριστικό ότι ο Γκ. Τσάιλερ φεύγει από το RTL αμέσως μετά την επιστροφή του Alpha στον παλιό του μέτοχο και την εγκατάλειψη της ελληνικής αγοράς από το RTL.

****

RΣε Κέντρα Εκπαίδευσης Καταρτιζόμενων θα αναθέσει τελικά η ΕΣΗΕΑ την υλοποίηση του έργου εκπαίδευσης για άνεργους δημοσιογράφους τα έτη 2012 έως 2014. Για το ζήτημα έχει δημιουργηθεί επιτροπή αξιολόγησης προσφορών. Έχουν επίσης οριστεί επιτροπές επιλογής των υποψηφίων, παρακολούθησης του έργου, αξιολόγησης των εκπαιδευόμενων και αξιολόγησης προγράμματος. Με την τελική έγκριση του έργου από το υπουργείο η ΕΣΗΕΑ θα πρέπει να ανακοινώσει την πρόσκληση ενδιαφέροντος για τους άνεργους δημοσιογράφους.

****

R Πρόσβαση σε αποκλειστικό τηλεοπτικό περιεχόμενο αποκτούν το RTL Group και η εταιρεία Mediengruppe μετά τη συμφωνία τους με τη Walt Disney Company. Η εταιρεία αποκτά τα δικαιώματα για τις νέες υπερπαραγωγές της Disney, της Pixar, της Marvel και της DreamWorks, καθώς και το αρχείο ταινιών των παραπάνω αμερικανικών στούντιο.


Σχολιάστε εδώ