«Χαμός» στο δημοτικό συμβούλιο για τις πλαζ!

Επιτέθηκαν φραστικά με απίστευτες ύβρεις στον δήμαρχο και στους συμβούλους της πλειοψηφίας. Τρεις συνδυασμοί της μειοψηφίας (του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ και του Μαντούβαλου) ζήτησαν να γίνει ονομαστική ψηφοφορία για το θέμα κι όταν το αίτημά τους δεν προχώρησε, αποχώρησαν καταγγέλλοντας τον δήμαρχο και την πλειοψηφία ότι εξυπηρετούν συμφέροντα. Η πρόταση της πλειοψηφίας ήταν να προκηρυχθούν διαγωνισμοί για να νοικιαστούν για κάποια χρόνια οι δύο πλαζ σε ιδιώτες, οι οποίοι θα ήταν υποχρεωμένοι να τις καθαρίσουν, να τις διαμορφώσουν και να τις εξωραΐσουν και να εγκαταστήσουν ομπρέλες και ξαπλώστρες όχι σε όλο το μήκος, για να υπάρχει επαρκής χώρος για όσους λουόμενους θέλουν να κάνουν το μπάνιο τους χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να πάρουν ομπρέλα ή ξαπλώστρα. Η είσοδος στις δύο πλαζ θα είναι ελεύθερη. Ο σύμβουλος του συνδυασμού Πειραιάς-Πόλη Θρύλος, Γιάννης Μαστρονικόλας, τόνισε ότι δημιουργεί απορία η πρεμούρα της δημοτικής αρχής να «περάσει» από το Β΄Διαμέρισμα άρον άρον το θέμα και στη συνέχεια εσπευσμένα από την Οικονομική Επιτροπή, και υποστηρίζει πως ό,τι και να κάνει ο δήμος, θα… κολλήσει στις υγειονομικές διαδικασίες. Κάποια δημότισσα από το θεωρείο, η κ. Θεοδοσίου, που της δόθηκε ο λόγος, είπε ότι σ’ όλον τον Πειραιά έχουν κλείσει οι κινηματογράφοι, είναι δυνατόν ν’ ανοίξουν στην πλαζ; Η σύμβουλος του συνδυασμού που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ Μ. Σταθάκη είπε πως ο δήμαρχος γυαλίζει τα ασημικά της πόλης (Φρεαττύδα, Βοτσαλάκια, ΧΡΩΠΕΙ) για να τα πουλήσει!

Ο δήμαρχος Β. Μιχαλολιάκος πήρε τον λόγο και είπε ότι επιθυμία της δημοτικής αρχής είναι να αξιοποιηθούν οι δύο πλαζ και να «βγουν» από την εικόνα και τη λογική της εγκατάλειψης που κάποιοι την εκμεταλλεύονται για να θησαυρίζουν σε βάρος του δήμου. Κάποιοι, τόνισε ο Β. Μιχαλολιάκος, θέλουν να μη θίξουν τα κακώς κείμενα. Άλλοι εκτιμούν τη μάχη της οπισθοφυλακής. Εμείς επιλέγουμε τη σύγκρουση, για τον Πειραιά που μας αξίζει. Οι τελευταίες φράσεις του δημάρχου καλύφθηκαν από τις φωνές εκείνων που βρίσκονταν στο θεωρείο και η αντιπολίτευση αποχώρησε, γιατί ο πρόεδρος του Σώματος Π. Κουβάτσος δεν δέχθηκε ονομαστική ψηφοφορία. Η επικεφαλής του συνδυασμού του ΚΚΕ Ελπίδα Παντελάκη δήλωσε ότι ο συνδυασμός της αποχωρεί διαμαρτυρόμενος για τη συμπεριφορά του δημάρχου.

// Την ώρα των επεισοδίων ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Τάσος Κάρλες είπε χαριτολογώντας: «Έπρεπε το δημοτικό συμβούλιο να γίνεται στην Αγία Βαρβάρα ή στο Χαϊδάρι. Για να είναι δίπλα στο Δρομοκαΐτειο ή στο Δαφνί…»


Σχολιάστε εδώ