Ο Μαρινάκης χρυσώνει τους παίκτες για πρόκριση στους 8 του Γιουρόπα

Όσοι βρίσκονται κοντά στον πρόεδρο των «ερυθρολεύκων» λένε πως ψήθηκε από τον Ερνέστο Βαλβέρδε ότι μπορεί η ομάδα του Πειραιά να πετύχει μια σημαντική διάκριση στην Ευρώπη. Τόσο τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα της Ρωσίας όσο και ο επόμενος αντίπαλος, που θα ‘ναι μία εκ των Σάλτσμπουργκ – Μέταλιστ, αύξησαν γενικά την αισιοδοξία όλων στον Πειραιά. Κυρίως, όμως, του Μαρινάκη, ο οποίος ετοιμάζεται να χρυσώσει τους παίκτες της ομάδας, εάν την οδηγήσουν στους οκτώ της διοργάνωσης. «Μετά είναι θέμα τύχης, και αυτή μας χρωστάει πολλά από την κλήρωση του Τσάμπιονς Λιγκ, που μας έριξε στον πιο δύσκολο όμιλο», λένε στον Πειραιά. Άποψη που εκφράζει απόλυτα και τον πρόεδρο της ΠΑΕ, ο οποίος βλέπει το φετινό Γιουρόπα Λιγκ ως τη μεγάλη ευκαιρία του να γράψει ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Τα τελευταία χρόνια, άλλωστε, οι ελληνικές ομάδες έχουν ξεχάσει πώς είναι να παίζουν στην Ευρώπη την άνοιξη.

Όραμα Βαλβέρδε

Ο πρώτος που οραματίζεται πορεία του Ολυμπιακού έως τα προημιτελικά της διοργάνωσης και -γιατί όχι;- στους τέσσερις είναι ο Βαλβέρδε. Ο ισπανός προπονητής χαρακτηρίζεται ήδη από τους συμπατριώτες του ως «ο πλέον επιτυχημένος εκπρόσωπος της χώρας στο εξωτερικό» χάρη στα δύο πρωταθλήματα και το ένα κύπελλο που κατέκτησε σε δύο χρόνια στον πάγκο των «ερυθρολεύκων». Από τον Βαλβέρδε λείπει μόνο μία ευρωπαϊκή διάκριση, ανάλογη με εκείνη που πέτυχε στα μέσα της προηγούμενης 10ετίας ως προπονητής της Εσπανιόλ, όταν έφτασε στον τελικό του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Στον Πειραιά είναι κοινό μυστικό πως ο προγραμματισμός του ισπανού τεχνικού προέβλεπε το φορμάρισμα της ομάδας του στα τέλη Ιανουαρίου ή στις αρχές Φεβρουαρίου, ώστε να παρουσιαστούν οι Πειραιώτες πανέτοιμοι κόντρα στη Ρούμπιν.

Δένει Τοροσίδη

Πέρα από το πριμ πρόκρισης, ο Μαρινάκης προσανατολίζεται σε άλλη μία σημειολογικής σημασίας κίνηση. Πρόκειται για την κλήση στον Βασίλη Τοροσίδη για την επέκταση του συμβολαίου του, ώστε να δείξει σε κάθε πλευρά πως βρίσκεται στο πλευρό του παίκτη, ο οποίος μπήκε πρόσφατα στο μάτι για τις αντιδράσεις του στο ματς με την Ξάνθη, όταν ο Κωνσταντινέας τού αρνήθηκε πέναλτι σε ανατροπή του από τον Εντιμάρ στις καθυστερήσεις.


Σχολιάστε εδώ