ΞΕΘΑΨΑΝ ΤΑ ΤΣΕΚΟΥΡΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Τα χτυπήματα είναι καθημερινά και σε όλα τα επίπεδα. Όσο μάλιστα περνούν οι μέρες, τόσο θα αυξάνονται οι επιθέσεις των «πρασίνων» στους «ερυθρολεύκους» και αντίστροφα, με παράπλευρες απώλειες και στις δύο ομάδες αλλά και στη διαιτησία. Εκεί, άλλωστε, στοχεύουν τα βασικά όπλα των δύο «αιωνίων», που γνωρίζουν ότι από δω και πέρα κάθε σφύριγμα ή οποιοδήποτε λάθος μπορεί να καθορίσει το μέλλον τους και τη θέση τους στην τελική βαθμολογία.

Στο σημάδι Λέτο
και Τοροσίδης

Οι επιθέσεις στοχεύουν και εναντίον συγκεκριμένων παικτών. Από τον Παναθηναϊκό ανέβηκε το θέμα του Βασίλη Τοροσίδη και όσων είπε στον διαιτητή Κωνσταντινέα και τον βοηθό του κατά τη διάρκεια του αγώνα Ξάνθης – Ολυμπιακού. Η ιστορία βγήκε στο προσκήνιο από ένα βίντεο στο Ίντερνετ και οι «πράσινοι» ασκούν πιέσεις για την τιμωρία του Τοροσίδη. Από την άλλη πλευρά, οι «ερυθρόλευκοι» αναδεικνύουν θέμα Λέτο, με διαρροές ότι ο Αργεντινός απουσιάζει από τα εκτός έδρας ματς επειδή του χρωστούν χρήματα και κυρίως διότι του αρνήθηκαν τη μεταγραφή. Η αλήθεια είναι πως όντως ο Τοροσίδης έβρισε τον βοηθό του Κωνσταντινέα, όταν του αρνήθηκαν το πέναλτι στην Ξάνθη, ενώ και ο Λέτο είχε τάσεις φυγής κατά τη διάρκεια του Ιανουαρίου.

Κόντρα για τη διαιτησία

Φυσικά, εκεί που καταγράφονται οι πιο σκληρές συγκρούσεις είναι στο θέμα της διαιτησίας. Ενδεικτικό του παραλογισμού που επικρατεί και στις δύο ομάδες είναι ότι στον Παναθηναϊκό εκφράζονταν συχνά-πυκνά κατά του Κύρου Βασσάρα. Όταν, όμως, η ΕΠΟ αντικατέστησε τον τελευταίο με τον Γιώργο Δούρο, οι «πράσινοι» πέρασαν στην αντεπίθεση και κατηγόρησαν ευθέως την Ομοσπονδία ότι κάνει ό,τι επιθυμούν στον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» φωνάζουν έπειτα από κάθε ορισμό. Την προηγούμενη εβδομάδα ξεσηκώθηκαν για την παρουσία του Τάσου Κάκου στον αγώνα τους με τον Εργοτέλη. Ακολούθησε την Παρασκευή νέα επίθεση προς την ΚΕΔ, με αφορμή τον ορισμό του Τρύφων στο σημερινό ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Ο χαρτοπόλεμος ανακοινώσεων και οι διαρροές των κύκλων αποτελούν πλέον κομμάτι της καθημερινότητάς μας και η κατάσταση δείχνει να έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Από τις δύο ομάδες, άλλωστε, γίνεται προσπάθεια ακόμα και για ποινικοποίηση των προσωπικών σχέσεων που έχει ένας πολιτικός ή και των τυχαίων συναντήσεων ανάμεσα στον παράγοντα της μιας με σημαντικό στέλεχος της ελληνικής διαιτησίας. Κάπως έτσι έγιναν πρωταγωνιστές των τελευταίων ημερών ο υπουργός για την Προστασία του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής με διαρροές από τον Ολυμπιακό και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αθηναίων Διαιτητών Παναγιώτης Βαρούχας για μια συνάντησή του με τον Βαγγέλη Μαρινάκη.


Σχολιάστε εδώ