Λουκέτο στον ημερήσιο «Αγγελιοφόρο»

Επιρρίπτει ευθύνες και στους συνδικαλιστές, που έκαναν συνεχείς απεργίες φέρνοντας την εταιρεία στο χείλος της καταστροφής. Βέβαια, έγιναν απολύσεις και απομακρύνσεις συντακτών εδώ και έναν χρόνο. Ο «Αγγελιοφόρος» θα συνεχίσει με την κυριακάτικη έκδοσή του και τα περιοδικά «Close Up», «Sunday Cooking» και «Κατοικία», ενώ ανακοινώθηκε και η ανανέωση της ιστοσελίδας της εφημερίδας.

= Με φοβερές πιέσεις και εκβιασμούς για λουκέτο επιβλήθηκε στη «Ναυτεμπορική» η υπογραφή των ατομικών συμβάσεων, με μείωση των αποδοχών. Στο ιδιωτικό συμφωνητικό που μοιράστηκε στους εργαζομένους η νέα ατομική σύμβαση προβλέπεται να έχει ισχύ έως το 2014, ενώ περιλαμβάνεται ακόμη και η περίπτωση που οι μισθοί θα μειωθούν με νόμο σε μεγαλύτερο ποσοστό από το 15% που κάνει τώρα η επιχείρηση. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο οι μισθοί θα μειωθούν περαιτέρω.

= Καταγγελία εις βάρος του ΔΟΛ (για τις εφημερίδες «ΒΗΜΑ», «ΝΕΑ», τον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM και τις ιστοσελίδες in.gr, vima.gr και nea.gr) κατέθεσε η ΕΠΗΕΑ για τις μειώσεις κατά 20% στις αποδοχές των εργαζομένων.

= Μία εβδομάδα μετά το κόψιμο της πίτας στον «Ελεύθερο Τύπο» άρχισαν να καλούνται οι συντάκτες να υπογράψουν ιδιωτικά συμφωνητικά με μειώσεις στους μισθούς τους. Το κλίμα στην εφημερίδα είναι έκρυθμο, ειδικά μετά τις απολύσεις αλλά και τις δηλώσεις των ιδιοκτητών πως θα γίνουν κι άλλες…

= Η ΕΣΠΗΤ καταγγέλλει τη μονομερή και καταχρηστική μείωση αποδοχών στους εργαζομένους της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης. Η ΕΣΠΗΤ ενημερώθηκε πως η υπηρεσία μείωσε τις αποδοχές των εργαζομένων κατά την εφαρμογή του νόμου της εφεδρείας και διαμαρτύρεται πως έτσι δημιουργούνται «μη αναστρέψιμες καταστάσεις», αφού δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη οι διαδικασίες εφαρμογής του ενιαίου μισθολογίου για τους δημοσιογράφους.

= Απεργία και στην ιστορική εφημερίδα των Πατρών, την «Πελοπόννησο», επειδή προχώρησε σε τέσσερις απολύσεις εργαζομένων και υπάρχει και καθυστέρηση στην εξόφληση δεδουλευμένων.


Σχολιάστε εδώ