Κάτω στον Πειραιά

Και δικαιολογημένα ήταν χαρούμενος ο πρόεδρος του Συλλόγου Κυριάκος Φραγκάκος. Στη σύντομη ομιλία του ο δήμαρχος Β. Μιχαλολιάκος εξήρε την προσπάθεια και τη φιλοτιμία κυρίως των εργατών καθαριότητας, οι οποίοι διατηρούν καθαρό τον Πειραιά, αν και έχει μειωθεί ο αριθμός τους κατά 50%! Την πίτα έκοψε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πειραιά κ. Σεραφείμ, που ευχήθηκε καλή χρονιά, ενώ τιμήθηκε ο παλαίμαχος εργαζόμενος Θ. Γεωργιάκος. Το φλουρί της πίτας βρέθηκε στο κομμάτι της Πασχαλίνας Καλαγιά, η οποία, όπως είναι γνωστό, μόλις «βγήκε» από μια μεγάλη περιπέτεια που είχε με την υγεία της. Να σημειώσουμε ότι η Π. Καλαγιά, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, θα είναι στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ της Α’ Πειραιά στις βουλευτικές εκλογές.

// Πολλοί Πειραιώτες τίμησαν τον ήρωα Παναγιώτη Βλαχάκο την περασμένη Κυριακή στο μνημόσυνο που έγινε μπροστά στον ανδριάντα του που έχει στηθεί στην πλατεία Καραμανλή (πρώην Τερψιθέας). Ο δήμαρχος υπογράμμισε ότι του χρόνου στην εκδήλωση αυτή θα πρέπει να παρίσταται και ο πρωθυπουργός της χώρας, μια και η Ελλάδα πρέπει να τιμά τους ήρωες νεκρούς της με κάθε τρόπο. Μίλησε και ο αδελφός του, Νίκος, ο οποίος τόνισε ότι, επειδή κάποιοι διαδίδουν πως καπηλεύεται τη θυσία του αδελφού του για να προωθηθεί σε πολιτικά αξιώματα, δεν θα συμμετάσχει στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές, αλλά θα παραμείνει δημοτικός σύμβουλος στο πλευρό του Β. Μιχαλολιάκου! Από τη στιγμή όμως που είναι ανεξάρτητος, πώς θα είναι στο πλευρό του Μιχαλολιάκου; Μήπως… ψήνεται καμιά… μεταγραφή;

// Γενική συνέλευση πραγματοποίησαν την περασμένη Πέμπτη οι εργαζόμενοι στο Κανάλι 1 μετά τις φήμες ότι πρόθεση της δημοτικής αρχής είναι να γίνουν οριζόντιες περικοπές μισθών. Όλοι αναγνώρισαν ότι ο δήμαρχος τους έχει φερθεί καλύτερα από τον καθένα, αφού τους έχει εξοφλήσει όλα τα δεδουλευμένα, τόνισαν όμως ότι η μείωση μισθών προσκρούει στις συλλογικές συμβάσεις της ΕΣΗΕΑ και της ΕΤΕΡ. Τόσο η γενική γραμματέας της ΕΣΗΕΑ πάντως, Μαρία Αντωνιάδου, που παραβρέθηκε, όσο και οι εκπρόσωποι της ΕΤΕΡ δήλωσαν ότι μειώσεις μπορούν να γίνουν σε εκείνους που παίρνουν μισθό που υπερβαίνει τις συλλογικές συμβάσεις. Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης, ο δημοτικός σύμβουλος του Μαντούβαλου, Φίλιππος Καμπούρης, τόνισε ότι σε πρόσφατη διακομματική σύσκεψη που έγινε για το μέλλον του καναλιού, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας ζήτησε να κλείσει το Κανάλι 1. Η στήλη επικοινώνησε με τον κ. Μίχα, ο οποίος χαρακτήρισε αθλιότητες τα όσα ακούστηκαν στη γενική συνέλευση και τόνισε ότι ουδέποτε ζήτησε να κλείσει ο δημοτικός ραδιοσταθμός. Το αντίθετο μάλιστα, αφού στη διακομματική επέμεινε να διασφαλιστεί η λειτουργία του και να μη γίνουν απολύσεις. Όπως διευκρίνισε, ζήτησε να γίνουν κάποιες μειώσεις μισθών, αλλά σε ποσά που ξεπερνούν τις 2.500 ευρώ τον μήνα, κι αυτό για να διευκολυνθεί η λειτουργία του σταθμού. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, υπάρχει από τον δήμαρχο Β. Μιχαλολιάκο σχέδιο για τη διασφάλιση της λειτουργίας του Καναλιού 1 – 90,4, ενώ ο πρόεδρος της ΔΗΡΑΠ Κυριάκος Μανωλάκος ετοιμάζει «κίνηση ματ» που θα το… απογειώσει.

// Σωτήρια παρέμβαση της Δημοτικής Αστυνομίας Κορυδαλλού για τη ζωή άστεγου. Τις ημέρες της βαρυχειμωνιάς η Δημοτική Αστυνομία έλαβε εντολή για λειτουργία σε συνεχή 24ωρη βάση με νυχτερινή βάρδια. Σύμφωνα με τις οδηγίες του πολιτικά υπεύθυνου, έπρεπε το περιπολικό να κινείται τη νύκτα συνεχώς στο δύσκολο κομμάτι του άξονα Ποταμού-Δερβανακίων, το οποίο βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Αιγάλεω, έχει μεγάλη κλίση και είναι το πρώτο που αποκλείεται σε περίπτωση χιονιού ή παγετού. Ταυτόχρονα η Δημοτική Αστυνομία είχε εντολή να ελέγχει όλες τις πλατείες για εντοπισμό αστέγων, να τους μεταφέρει στον ειδικό χώρο που διέθετε ο Δήμος Κορυδαλλού ή, σε περίπτωση άρνησής τους, να τους προσφέρει κουβέρτες. Στο πλαίσιο αυτό αργά τη νύχτα εντοπίσθηκε άστεγος να κοιμάται σε παγκάκι της πλατείας Ελευθερίας με πολύ ελαφρά ρούχα και να είναι μισοπαγωμένος. Μετά την άρνησή του να μεταφερθεί στον θερμαινόμενο χώρο ή να δεχτεί κουβέρτες, διαπιστώθηκε ότι ήταν τρόφιμος του Δρομοκαΐτειου, όπου και τελικά μεταφέρθηκε.

// Κλιμακώνει την κόντρα του με τον ΟΛΠ ο δήμαρχος Πειραιά. Μετά το monorail, που έχει δηλώσει κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει να γίνει, στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο τόνισε ότι δεν θα επιτρέψει να γίνει η «Παγόδα» (σ.σ.: το κτίριο απέναντι από τον Άγιο Νικόλαο) ξενοδοχείο, όπως θέλει η διοίκηση του ΟΛΠ ΑΕ. Να ξεκινήσουν αμέσως τα έργα για να ανακατασκευαστεί και να επεκταθεί η «Παγόδα», προκειμένου το 2014 να μπορεί να φιλοξενήσει τα «Ποσειδώνια», τόνισε. Η έκθεση αυτή, συνέχισε, είναι ταυτισμένη με τον Πειραιά και πρέπει να ξαναγυρίσει σ’ αυτόν.

// Παρ’ όλο το δριμύτατο ψύχος που επικρατούσε την περασμένη Κυριακή στον Πειραιά, οι δημοτικοί αστυνομικοί, με επικεφαλής τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Γιώργο Δαβάκη, από τις 5 το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα έκαναν περιπολίες γύρω από τον χώρο του παζαριού, ελέγχοντας τον χώρο για παράνομους μικροπωλητές. Οι συνεχείς περιπολίες που γίνονται στην περιοχή έχουν λειτουργήσει αποτρεπτικά στους λαθρέμπορους. Να σημειώσουμε ότι τις μέρες της παγωνιάς είχαν ανοίξει επί 24ωρης βάσης 5 ΚΑΠΗ (ένα σε κάθε διαμέρισμα) προκειμένου να πηγαίνουν να κάθονται και να παίρνουν και ζεστό ρόφημα όσοι δημότες δεν είχαν επαρκή θέρμανση στα σπίτια τους. Μόνο την Τρίτη και την Τετάρτη στον χώρο του πρώην Κορασίδη φιλοξενήθηκαν 48 άτομα!

// Ενώ στη Β΄ Πειραιά οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν μπορούν τα τελευταία δύο χρόνια να… ξεμυτίσουν, γιατί ο κόσμος που τους ψήφισε θεωρεί ότι τον πρόδωσαν κι όπου τους βρει τους προπηλακίζει (πρόσφατο το συμβάν με τον Χρυσοχοΐδη), οι υποψήφιοι της Δημοκρατικής Αριστεράς, τα στελέχη του κόμματος και όσοι προσχωρούν σ’ αυτό περνάνε τις… ωραιότερες στιγμές της ζωής τους, καθώς όπου βρίσκονται αντιμετωπίζονται με ιδιαίτερη θερμότητα από τον κόσμο, ο οποίος βλέπει σ’ αυτούς και το κόμμα που εκπροσωπούν την ελπίδα που τους στέρησε το ΠΑΣΟΚ. Ενδεικτικό της στροφής του κόσμου του ευρύτερου δημοκρατικού χώρου προς το κόμμα του Φ. Κουβέλη είναι το γεγονός ότι ο μοναδικός υποψήφιος βουλευτής του στη Β΄ Πειραιά που έχει γίνει γνωστός, ο Μιχάλης Νικητάκης, σ’ όποιο σημείο της περιοχής βρεθεί δέχεται μηνύματα συμπαράστασης και αγάπης από ανθρώπους που δεν ξέρει, αλλά φαίνεται ότι τον γνωρίζουν πολύ καλά εκείνοι και περιμένουν να του το αποδείξουν στις εκλογές…

// Εγκαινιάστηκε, πριν από λίγες μέρες, η συνεργασία του Ομίλου UNESCO Νομού Πειραιώς και Νήσων με τον Φοιτητικό Οργανισμό AIESEC Πειραιά. Η συνεργασία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των πολιτιστικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Ομίλου UNESCO Πειραιά και υλοποιείται με την παροχή εθελοντικής εργασίας φοιτητών και μελών της AIESEC στα νέα γραφεία του Ομίλου UNESCO Νομού Πειραιώς και Νήσων στη διεύθυνση Π. Ράλλη 210 και Θησέως 1, στη Νίκαια (Περιβολάκι). Πρόκειται για μία ακόμα πρωτοβουλία του προέδρου της UNESCO Πειραιά και Νήσων Γιάννη Μαρωνίτη που ξαφνιάζει πάντα ευχάριστα τον κόσμο με τις επιλογές του.

// Αναβαθμίστηκε ο μέχρι τώρα εντεταλμένος σύμβουλος για την Πολιτική Προστασία Στάθης Κωνσταντούλας. Με απόφασή του ο δήμαρχος Πειραιά τον όρισε αντιδήμαρχο, προϊστάμενο στα τμήματα Κυκλοφορίας και Οδικής Σήμανσης, Συνεργείων Γενικών Αναγκών των Διευθύνσεων Οδοποιίας, Αποχέτευσης Σχολικών Κτιρίων και Αρχιτεκτονικού και φυσικά Πολιτικής Προστασίας. Μετά τον ορισμό του Στ. Κωνσταντόπουλου καταργήθηκε η αντιδημαρχία Πληροφορικής και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και, ως εκ τούτου, ο μέχρι τώρα αντιδήμαρχος Σαράντης Ευσταθόπουλος χάνει τη θέση του.

// Δεν ξέρω τι λέτε εσείς, αλλά οι υποψήφιοι της ΝΔ στην Α΄ Πειραιά «βλέπουν» σύντομα εκλογές. Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός ότι δεν περνάει μέρα χωρίς να πάνε σε κάποια συγκέντρωση, να περπατήσουν σε κάποια γειτονιά, να παραστούν στις εκδηλώσεις για τις πίτες. Στην Ύδρα ήταν την περασμένη Κυριακή ο Κ. Αρβανιτόπουλος, στο κέντρο του Πειραιά ο Μελάς και ο Κατσαφάδος, στα Μανιάτικα ο Βουτσινάς και σε κάποιες άλλες γειτονιές ο Σπυρίδων. Οργανώνονται όμως και τα άλλα κόμματα που προέρχονται από τη ΝΔ και φιλοδοξούν να κάνουν… ζημιά στη ΝΔ. Ήδη η Ντόρα θα κατεβάσει στην Α΄ Πειραιά τον τ. βουλευτή Γ. Καλό και την κόρη τού επί σειρά ετών δημάρχου Ύδρας Κ. Αναστόπουλου, ενώ πίνακα υποψηφίων συγκροτεί και ο Π. Καμμένος.


Σχολιάστε εδώ