ΔΙΑΤΙ να το κρύψωμεν άλλωστε

Άνοιξε πανιά…
Από τον «Μπαϊρακτάρη» έκανε ξεκίνημα της προεκλογικής του εκστρατείας ο πρέσβης Ανδρέας Ψυχάρης ο οποίος είναι, ως γνωστόν, διευθυντής του διπλωματικού γραφείου του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά και στις εκλογές θα είναι υποψήφιος στην Α΄ Αθηνών. Ο «Μπαϊρακτάρης» παραπέμπει σε εκείνο το γεύμα που έκανε ο Καραμανλής ως πρωθυπουργός στους βουλευτές του και εκεί είχε πει ότι θα στριμώξει τους «νταβατζήδες», με τον νόμο περί βασικού μετόχου, που όμως δεν ευτύχησε. Την επικοινωνιακή στρατηγική του Ανδρέα Ψυχάρη έχει αναλάβει ο γνωστός πολιτικός συντάκτης του «Βήματος» και διευθυντής του «Βήμα FM» Βασίλης Χιώτης.
ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ βουλευτές ή στελέχη της ΝΔ, που συνομιλούν ή λένε ότι… συνομιλούν με τον Κ. Καραμανλή, επιδίδονται εκ νέου τελευταία στο… γνωστό σπορ της διασποράς φημών. Μεταφέρουν στους συνομιλητές τους, κατά προτίμηση δημοσιογράφους, ότι ο πρώην πρωθυπουργός είναι δυσαρεστημένος με τον τρόπο που λειτουργεί το κόμμα, ότι δεν υπάρχει συντονισμός κ.λπ. Άσχετα ποιος είναι ο στόχος τους, το μόνο που καταφέρνουν είναι να συντηρούν ένα κλίμα καχυποψίας μεταξύ Λ. Συγγρού και Π. Κυριακού. Εκτός κι αν αυτός είναι ο στόχος τους.
ΤΕΤΑΡΤΗ μεσημέρι στην είσοδο της Βουλής είχε στηθεί ένα «πηγαδάκι» βουλευτών από διάφορα κόμματα με επίκεντρο τον Γ. Καρατζαφέρη. Στη διάρκεια της συζήτησης, ένας εκ των βουλευτών τού επισήμανε ότι ο Π. Καμμένος θα φτιάξει κόμμα και θα του «πάρει κόσμο». Ωστόσο, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ δεν έδειξε να προβληματίζεται: «Μην ανησυχείς, τον Πάνο τον ελέγχω»! Δεν διευκρίνισε τι εννοούσε ακριβώς, αλλά ο νους των παρόντων πήγε στις φήμες που θέλουν τον ανεξάρτητο βουλευτή να συνεργάζεται με τον ΛΑΟΣ.
Στο Λονδίνο βρέθηκε πρόσφατα ο πρώην υφυπουργός και βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Ζώης. Και εκεί, όπως έμαθα, είχε πολύωρη συνάντηση με τον καθηγητή Βασίλη Μαρκεζίνη, τον οποίο επισκέφθηκε στο σπίτι του. Να θυμίσω ότι ο κ. Ζώης, συμφωνεί απόλυτα με τις θέσεις και τις προτάσεις του κ. Μαρκεζίνη για τα εθνικά μας θέματα και κυρίως με την ΑΟΖ και τις έρευνες για τα κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου που αδιαμφισβήτητα πλέον υπάρχουν στο Αιγαίο μας.
ΟΤΑΝ προ μηνός υπήρξαν οι πρώτες μαρτυρίες (καταγγελίες) για λιποθυμίες μαθητών δημοτικών σχολείων λόγω ασιτίας, η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου είχε δηλώσει άγνοια. Κι όχι μόνον αυτό, αλλά έσπευσε να κατηγορήσει για «λαϊκισμό» όσους διέδιδαν τις συγκεκριμένες… φήμες. Έναν μήνα μετά, το υπουργείο του οποίου προΐσταται η κ. Διαμαντοπούλου ξεκινάει πρόγραμμα συσσιτίων με μικρογεύματα σε δεκαοκτώ σχολεία. Το μείζον είναι ότι επιβεβαιώθηκαν οι… φήμες. Κι είναι εντελώς έλασσον ότι η υπουργός διαψεύσθηκε με τον πλέον ηχηρό τρόπο. Άλλωστε η αξιοπιστία της έχει πληγεί ανεπανόρθωτα όταν τον Σεπτέμβριο διαβεβαίωνε ότι μέχρι τέλος Οκτωβρίου θα έχουν παραδοθεί όλα τα βιβλία σε όλα τα σχολεία. Εκτός κι αν εννοούσε τον Οκτώβριο του 2012…


Σχολιάστε εδώ