Δημοτικές Παρωδίες

QQQ «Ακυβέρνητο καράβι» είναι εδώ και περίπου 10 ημέρες ο Δήμος Αθηναίων, καθώς εν όψει εφαρμογής του νέου εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας υπάρχει αναστολή υπογραφών από την υπηρεσιακή ηγεσία. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν μπορεί να γίνει καμία διοικητική πράξη, ούτε καν εκταμίευση χρημάτων για πληρωμή διαφόρων οφειλών. Στο μεταξύ «σε αναμμένα κάρβουνα» κάθεται το σύνολο των τμηματαρχών, διευθυντών και προϊσταμένων, αφού αναμένονται ίσως και μέσα στην εβδομάδα σαρωτικοί ανασχηματισμοί στις θέσεις ευθύνης.

QQQ Σε μια καλά αμειβόμενη θέση εργασίας εξελίσσεται η εκλογή στο αξίωμα του προέδρου ενός από τα επτά δημοτικά διαμερίσματα της Αθήνας. Σχεδόν 10.000 ευρώ μπορεί να βγάλει κάποιος ετησίως με τον τρόπο αυτό και μάλιστα απολύτως νόμιμα. Η αμοιβή ενός προέδρου για τις υπηρεσίες του έφτασε το 2011 τα 7.340 ευρώ, ενώ άλλα 3.000 μπορεί να εισπράξει ως έξοδα κίνησης, προσκομίζοντας βέβαια τις απαραίτητες αποδείξεις. Συμφέρει…

QQQ Μένεα πνέουν κατά του κ. Καμίνη τα στελέχη της ΝΔ στο 6ο Δημοτικό Διαμέρισμα, γιατί παραχώρησε την αίθουσα του πολιτιστικού κέντρου της οδού Ευελπίδων για τη σημερινή κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του ΛΑΟΣ. Όπως έλεγαν, επανειλημμένως έχουν ζητήσει να τους δοθεί για την πραγματοποίηση διαφόρων εκδηλώσεων η συγκεκριμένη αίθουσα, αλλά το αίτημά τους συνεχώς απορρίπτεται. Παράπονα όμως έχουν από τη συμπεριφορά αυτή Καμίνη και στη Δημοκρατική Συμμαχία, που ήθελε να χρησιμοποιήσει τον χώρο προκειμένου να ψηφίσουν τα μέλη της στις τελευταίες αρχαιρεσίες για την ανάδειξη των οργάνων του κόμματος.

QQQ Ένα νέο σωματείο έχει κάνει δυναμικά την εμφάνισή του στον χώρο των εργατοτεχνιτών και υπαλλήλων του Δήμου Αθηναίων. Πρόκειται για το Ανεξάρτητο Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων του Δήμου Αθηναίων που αριθμεί ήδη 200 μέλη, ενώ οι εγγραφές συνεχίζονται. Στις 25 Ιανουαρίου πραγματοποίησε μάλιστα εσωτερικές εκλογές για την ανάδειξη του προεδρείου του. Πρόεδρος εξελέγη ο Ευθύμιος Ράπτης, αντιπρόεδρος ο Νικόλαος Τζανής, γενικός γραμματέας ο Χρ. Γεωργαλής και αναπληρωτής γραμματέας ο Κυρ. Βασιλόπουλος.

QQQ Την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου στο υπόγειο 2 του κτιρίου της Συγγρού όπου στεγάζεται η ΝΔ κόβει την πρωτοχρονιάτικη πίτα του ο συνδυασμός του υποψήφιου περιφερειάρχη Βασίλη Κικίλια.

QQQ Ανοίγει τον φάκελο του μεταναστευτικού προβλήματος η ΝΔ σε εκδήλωση που διοργανώνει αύριο το απόγευμα στο ξενοδοχείο «Ath’s Imperial» στην Πλατεία Καραϊσκάκη. Τη σχετική πρωτοβουλία πήρε ο αναπληρωτής τομεάρχης Υγείας του κόμματος και υποψήφιος βουλευτής στην Α΄ Αθήνας Μανώλης Αγγελάκας. Ο ίδιος, που πριν ετοιμάσει την ομιλία του συζήτησε επί μακρόν με τους κατοίκους των περιοχών που αντιμετωπίζουν τις συνέπειες της ανεξέλεγκτης λαθρομετανάστευσης, θα αναφερθεί στις συνέπειες που έχουν στην υγεία του γηγενούς πληθυσμού οι επιδημίες από τις οποίες πάσχουν οι αλλοδαποί. Από την πλευρά του, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γεώργιος Παπανικολάου θα αναλύσει τις δυνατότητες αναθεώρησης της συνθήκης Δουβλίνο ΙΙ και η εκπαιδευτικός Ελένη Παπαδοπούλου τις επιπτώσεις της μετανάστευσης στην ελληνική κοινωνία.

QQQ Συμπλήρωσε 40 χρόνια ανελλιπούς παρουσίας στα δημοτικά δρώμενα του Αγίου Δημητρίου η εφημερίδα «Το Δημοτικόν Φως». Ο συνάδελφος Γιώργος Μαραφής ξεκίνησε το 1972 το φιλόδοξο -και νεανικό τότε- εγχείρημα για να προσφέρει σωστή και έγκυρη ενημέρωση στους πολίτες του Αγίου Δημητρίου, μέσω μιας τοπικής εφημερίδας. Οι δημότες-αναγνώστες περιμένουν με ενδιαφέρον κάθε πρώτη του μήνα να πάρουν στα χέρια τους την εφημερίδα, ώστε να πληροφορηθούν υπεύθυνα και έγκυρα για το τι συμβαίνει στην πόλη τους. Το να διατηρείται στις ίδιες επάλξεις μια τοπική εφημερίδα επί 40 χρόνια χωρίς να αλλάξει φυσιογνωμία, χωρίς διακοπή στην κυκλοφορία της, χωρίς αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος και στηριζόμενη στις δικές της δυνάμεις χωρίς εξαρτήσεις, αποτελεί επίτευγμα. Ιδιαίτερα αυτές τις εποχές.

QQQ Παραιτήθηκε ο γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου του Αγίου Δημητρίου, ο επιχειρηματίας Σωτήρης Καραχρήστος. Ο παραιτηθείς ανήκε σε ένα από τα πολλά κομμάτια της αντιπολίτευσης και συγκεκριμένα στην παράταξη «ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ» του Νίκου Βρεττού. Τον παραιτηθέντα αντικατέστησε ο Κώστας Σεφερλής, της ίδιας παράταξης, που ήδη ορκίστηκε και ανέλαβε τα καθήκοντά του.

QQQ Ο «βίος και η πολιτεία» του δημάρχου Ιθάκης Γιάννη Κασσιανού έφθασαν και στη Βουλή ύστερα από ερώτηση των βουλευτών της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκου Τσούκαλη και Γρηγόρη Ψαριανού. Οι δύο βουλευτές, αφού αναφέρονται στα όσα καταμαρτυρεί η τοπική κοινωνία κατά του δημάρχου Ιθάκης και τα οποία με συνεχή δημοσιεύματα έχει αποκαλύψει και το «Π», ερωτούν τους υπουργούς Εσωτερικών, Οικονομικών και Δικαιοσύνης, εάν έχει γίνει διοικητικός ή πειθαρχικός έλεγχος για την απόδοση ευθυνών σε όσους εμπλέκονται για την ανακήρυξή του ως υποψήφιου δημάρχου ενώ δεν είχε λευκό ποινικό μητρώο, εάν έχει γίνει έλεγχος στις οικονομικές υπηρεσίες του δήμου από κρατικό φορέα και εάν υπάρχει πρόθεση να διερευνηθεί η νομιμότητα της παραμονής του στο αξίωμα του δημάρχου.

QQQ Φαρμακείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης άρχισε να λειτουργεί από την περασμένη Δευτέρα στον χώρο του Α’ ΚΑΠΗ της Κάτω Ηλιούπολης μετά από πρωτοβουλία του δημάρχου Βαλασόπουλου, του αντιδημάρχου Χ. Γιαννακή και των προέδρων των τοπικών φαρμακευτικών συλλόγων και του φαρμακευτικού συλλόγου Αττικής. Το φαρμακείο θα λειτουργεί κάθε Δευτέρα και Τετάρτη από τις 5.00 έως τις 7.00 το απόγευμα, ενώ φάρμακα θα δικαιούνται να παίρνουν οι άποροι, οι άνεργοι και οι ανασφάλιστοι δημότες που θα διαθέτουν τη σχετική πράσινη κάρτα η οποία εκδίδεται από την κοινωνική υπηρεσία του δήμου.


Σχολιάστε εδώ