Τους… έγραψε τους άστεγους ο Καμίνης

Στο αίτημα των αστέγων η πρόεδρος της κοινότητας και η πλειοψηφία της παράταξης του δημάρχου Γιώργου Καμίνη -με άνωθεν εντολή, όπως φάνηκε από τα τηλεφωνήματα, που πήραν «φωτιά»- όχι μόνο αρνήθηκαν να συζητηθεί το ψήφισμα, αλλά, αφού διέκοψαν τη συνεδρίαση, όταν οι τόνοι ανέβηκαν, στη συνέχεια αποχώρησαν επιδεικτικά. Οι άστεγοι, μαζί με την ομάδα αλληλέγγυων, παρέμειναν, μαζί με τους συμβούλους των υπόλοιπων παρατάξεων, περίπου δύο ώρες και το τι ακούστηκε για τον δήμαρχο της Αθήνας δεν περιγράφεται.

«Ο δήμαρχος και ο πρόεδρος του ΚΥΑΔΑ βγαίνουν για το θεαθήναι στα μέσα ενημέρωσης και μιλούν για τις ενέργειες που κάνουν για εμάς, αλλά δεν έχουμε δει καμία ουσιαστική βοήθεια. Ούτε τα τηλέφωνα επικοινωνίας που μας έχουν δώσει δεν σηκώνουν», ανέφεραν χαρακτηριστικά. Να σημειωθεί ότι η 1η Δημοτική Κοινότητα περιλαμβάνει περιοχές (Ομόνοια, Πλ. Βάθης, Εξάρχεια) όπου οι άστεγοι αυξάνονται καθημερινά με ανησυχητικούς ρυθμούς.

Το «παγοδρόμιο» του Ρουφ

Λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών το τελευταίο διάστημα, οι άποροι κλήθηκαν απ’ τον δήμο να κοιμούνται τα βράδια στο κλειστό γήπεδο του Ρουφ. Εκείνο, όμως, που ξέχασαν να τους πουν οι αρμόδιοι του Δήμου Αθηναίων ήταν ότι στο Ρουφ δεν υπάρχει πετρέλαιο για το καλοριφέρ… και έτσι, το κρύο εντός του κλειστού γυμναστηρίου είναι αφόρητο.


Σχολιάστε εδώ