Στα χέρια λίγο έλειψε…

Στα χέρια λίγο έλειψε να έρθουν ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτης Μπέης την περασμένη Πέμπτη, κατά τη συνεδρίαση του συνδυασμού της πλειοψηφίας.

Αντήλλαξαν βαριές εκφράσεις, επιβεβαιώνοντας το χάσμα που υπάρχει μεταξύ τους, εξαιτίας των διαφορετικών θέσεων που έχουν για τη λειτουργία και τη διοίκηση του δήμου.
Όλα ξεκίνησαν όταν ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου μιλούσε για το θέμα του κτιρίου που εκχώρησε για μια δωδεκαετία στον Δήμο Αθηναίων το Μπάγκειο Ίδρυμα, με την υποχρέωση όμως να επισκευαστεί, ώστε να χρησιμεύσει ως χώρος περίθαλψης αστέγων.
Πριν καλά καλά ολοκληρώσει την πρώτη φράση του τον διέκοψε ο Καμίνης, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του Μπέη, που άρχιζε να φωνάζει: «Ποιος είσαι, ρε, που με διακόπτεις;». Πρόκειται για την πιο κόσμια έκφραση που χρησιμοποιήθηκε στον μεταξύ τους διάλογο που εξελίχθηκε σε άγριο καβγά. Στην ίδια συνεδρίαση δεν έλειψαν και τα νεύρα μεταξύ του πρώην αντιδημάρχου Γιώργου Αναγνωστόπουλου και των νυν αντιδημάρχων Νέλη, Παπαχελά και Ανδρέα Βαρελά με αφορμή έναν διαγωνισμό αγοράς κάδων απορριμμάτων που είχε γίνει επί δημαρχίας Κακλαμάνη.

Το βέβαιο είναι ότι το κλίμα στον συνδυασμό Καμίνη είναι πλέον εκρηκτικό και κανείς δεν αποκλείει ακόμη και τη διάσπασή του. Αν παραμένει ενωμένος, αυτό οφείλεται στη νομή της εξουσίας.


Σχολιάστε εδώ