στα ενδότερα των ομάδων

•Οι πρώτες αποδοκιμασίες εις βάρος του Ερνέστο Βαλβέρδε ακούστηκαν στο Φάληρο και ουσιαστικά έδωσαν το «πράσινο φως» στον Βαγγέλη Μαρινάκη για την αναζήτηση του προπονητή που θα αντικαταστήσει τον ισπανό τεχνικό. Ουσιαστικά, οι οπαδοί διευκόλυναν τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, που εδώ και καιρό είχε στο μυαλό του το διαζύγιο με τον Βαλβέρδε.

•Ο Μαρινάκης έχει εκφράσει πολλές φορές τις ενστάσεις του για κάποιες από τις ενέργειες του ισπανού τεχνικού. Έβαζε, όμως, στη ζυγαριά και την αγάπη του κόσμου αλλά και τη συνολικότερη δουλειά του προπονητή, ο οποίος απέδειξε πως μπορεί να αξιοποιεί τους παίκτες με τους οποίους δουλεύει.

•Με τις αποδοκιμασίες η ζυγαριά έγειρε από την άλλη πλευρά. Τα επιχειρήματα για τη στήριξη του Βαλβέρδε είναι λιγότερα από εκείνα που καθιστούν καλύτερη απόφαση την αντικατάστασή του.

•Φυσικά, ο Μαρινάκης θα περιμένει πριν πάρει τις οριστικές αποφάσεις του. Υπάρχουν, άλλωστε, μπροστά οι αγώνες για το Γιουρόπα Λιγκ, η κούρσα του πρωταθλήματος, με τις όποιες ελπίδες διατηρούν οι «ερυθρόλευκοι», αλλά και το κύπελλο.

•Αν και η κατάκτηση του τελευταίου τροπαίου μοιάζει δεδομένη, αν σκεφτούμε ότι φαβορί για να φτάσει στον τελικό είναι ο Ατρόμητος, από τον οποίο ωστόσο θα λείψουν λόγω συμφωνίας οι Τάτος και Μήτρογλου, ίσως τα μεγαλύτερα ατού της ομάδας του Περιστερίου φέτος.

•Οπότε το κύπελλο θα παίξει τον μικρότερο ρόλο στη σχέση του Βαλβέρδε και του Μαρινάκη. Αν και, όπως γράψαμε πρόσφατα, κάποιοι στο λιμάνι θεωρούν δεδομένο το διαζύγιο.

•Μόνο για τον χρόνο έκδοσης διαφωνούν. Οι μισοί υποστηρίζουν πως θα βγει στο τέλος της περιόδου, με πρωτοβουλία του Μαρινάκη, ενώ οι υπόλοιποι προβλέπουν συντομότερες εξελίξεις.

•Λόξιγκα πρέπει να έχει το τελευταίο διάστημα ο Τάκης Λεμονής. Το όνομά του άρχισε να ακούγεται δεξιά και αριστερά, αν και τη δεδομένη χρονική περίοδο δεν υπάρχει ομάδα που να ψάχνει για προπονητή.

•Ίσως ο Παναιτωλικός και ο ΠΑΣ να ενδιαφέρονται για τον έλληνα τεχνικό, αλλά ούτε στο Αγρίνιο το ‘χουν πάρει απόφαση, ούτε στα Γιάννινα. Ειδικά ο Κωστούλας, που εμφανίζεται συναισθηματικά δεμένος με τον Μπάμπη Τεννέ, επειδή μαζί του πανηγύρισε την άνοδο της ομάδας στη Σούπερ Λίγκα.

•Φυσικά, τα ψωμιά του αθηναίου προπονητή είναι μετρημένα στον Παναιτωλικό, καθώς η κάμψη της ομάδας του μοιάζει σαν εισιτήριο χωρίς επιστροφή. Όμως, με ένα θετικό αποτέλεσμα μπορούν να έρθουν τα πάνω κάτω και έτσι να σώσει ο Τεννές τη δουλειά του.

•Πιο δύσκολα είναι τα πράγματα για τον Αναστασιάδη στον πάγκο του ΠΑΣ. Κυρίως επειδή ο έμπειρος τεχνικός έχει απέναντί του και τον Βαγγέλη Αγγελή, στενό συνεργάτη του προέδρου Γιώργου Χριστοβασίλη.

•Η ρήξη του Αναστασιάδη με τον Αγγελή είναι οριστική και το χάσμα καθημερινά διευρύνεται. Αλλά ακόμα και σε αυτή την περίπτωση, αποκλείονται τα Γιάννινα ως πιθανός προορισμός του Λεμονή.

•Ο πρώην τεχνικός του Πανιωνίου βρισκόταν ψηλά στη λίστα του Χριστοβασίλη και, μάλιστα, υπήρξε μία καταρχήν συμφωνία μεταξύ τους. Αλλά ο πρόεδρος του ΠΑΣ απέτυχε να δώσει στον Λεμονή τις εγγυήσεις που ζητούσε ο τελευταίος και έτσι οι επαφές σταμάτησαν, με συνέπεια να πάρει τη δουλειά ο Αναστασιάδης.

•Αν προσθέσουμε και το γεγονός ότι ο Άρης έχει νέο προπονητή, τον Μανουέλ Μασάδο, και ότι στον Ατρόμητο ο Γιώργος Δώνης είναι ισχυρότερος από ποτέ, οι πιθανοί προορισμοί του Λεμονή μοιάζουν περιορισμένοι. Γι’ αυτό και χαρακτηρίζονται «περίεργες» οι ολοένα και περισσότερες αναφορές στο όνομά του.

•Πιο ισχυρός από ποτέ επέστρεψε στον Άρη ο Γιάννης Κόντης, έστω κι αν τα οικονομικά δεδομένα των «κίτρινων» τον εμποδίζουν να προωθήσει τον μεταγραφικό σχεδιασμό που έχει στο μυαλό του και βρίσκει σύμφωνο τον Μανουέλ Μασάδο.

•Ο πορτογάλος τεχνικός, πάντως, δηλώνει ενθουσιασμένος από την ποιότητα των παικτών που βρίσκονται στα τμήματα υποδομής του Άρη. Μετά τον Κατίδη και τον Γιαννιώτα, μάλιστα, σκέφτεται να προωθήσει και άλλους νεαρούς, με στόχο να δημιουργήσει μια ομάδα από την αρχή και σε υγιείς βάσεις.

•Ενδεχόμενη έξοδος του Ατρόμητου στο Γιουρόπα Λιγκ θα αποτελέσει την πλέον τονωτική ένεση για τον Γιώργο Σπανό και θα απομακρύνει κάθε σκέψη του περί αποχώρησης από την περιστεριώτικη ομάδα και το ποδόσφαιρο γενικώς. Κι αυτό γιατί το τελευταίο διάστημα ο νεαρός παράγοντας σκέφτηκε αρκετές φορές το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από τα ποδοσφαιρικά δρώμενα.

•Ο Σπανός έχει προβληματιστεί από την περιορισμένη προσέλευση του κόσμου στο γήπεδο. Ουσιαστικά, ο Ατρόμητος διαφέρει ελάχιστα από τη Χαλκηδόνα, με την οποία συγχωνεύτηκε επειδή ο νεαρός παράγοντας προσδοκούσε σε αύξηση των εισιτηρίων και σε διαφορετική δυναμική της ομάδας την οποία διοικούσε.

•Αν εξαιρέσει κάποιος την πρώτη σεζόν, σε γενικές γραμμές ο Ατρόμητος κόβει λίγα εισιτήρια σε σύγκριση με το ποδόσφαιρο που παίζει αλλά και την… υγεία που εμφανίζει. Ουσιαστικά τον Σπανό έχει κρατήσει έως τώρα στον Ατρόμητο ο δήμαρχος Περιστερίου Κώστας Παχατουρίδης, ο οποίος βρίσκεται κοντά στην ομάδα.

•Τρελάθηκαν στον Πειραιά από την απόφαση του Γιώργου Δούρου να ορίσει τον Τάσο Κάκο διαιτητή στον αγώνα του Ολυμπιακού με τον Εργοτέλη στο Φάληρο. Ο Κερκυραίος είχε χαρακτηριστεί «ανεπιθύμητος» από τον Βαγγέλη Μαρινάκη μετά το περσινό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

•Ο Δούρος, πάντως, φέρεται να υποσχέθηκε στον πρόεδρο των «ερυθρολεύκων» το 50-50 μέχρι τη λήξη της σεζόν. Αρκετοί συνεργάτες του Μαρινάκη, πάντως, εμφανίζονται δύσπιστοι και περιμένουν να δουν τα σφυρίγματα των διαιτητών στους αγώνες του Ολυμπιακού αλλά και του Παναθηναϊκού.

•Η καρατόμηση του Κύρου Βασσάρα, πάντως, επιβεβαίωσε πλήρως το ρεπορτάζ του πλαϊνού, που έγραφε εδώ και καιρό για τη σύγκρουση του Ολυμπιακού με την ΕΠΟ και την ΚΕΔ. Οι Πειραιώτες, όμως, έχουν βάλει στο στόχαστρο και τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Σοφοκλή Πιλάβιο.

•Ο Σάββας Θεοδωρίδης είναι αυτός που σέρνει τον χορό των επιθέσεων στον Πιλάβιο, καθώς, εκτός των άλλων, του χρεώνει και κάποιες διαρροές περί επικείμενης αντικατάστασής του το καλοκαίρι.

Η αλήθεια είναι πως ο Μαρινάκης θα προχωρήσει σε σημαντικές αλλαγές στο διοικητικό οργανόγραμμα του Ολυμπιακού.


Σχολιάστε εδώ