Πρόταση επαναλειτουργίας του Alter και διατήρησης 385 θέσεων εργασίας

Ο Νίκος Χατζηνικολάου κάλεσε όλους τους εργαζομένους να διαβάσουν και να συζητήσουν την πρόταση και στη συνέχεια να καταθέσουν τη δική τους. Αν υπάρξουν περισσότερες προτάσεις, πρότεινε να τεθούν σε ψηφοφορία, που θα γίνει με κάλπη στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν δύο γραμμές. Η μία είναι αυτή που υποστηρίζεται από την πλειοψηφία που στηρίζει τον πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ Δ. Τρίμη, που λέει «ή όλα ή τίποτα», και η άλλη που ζητάει να συζητηθεί η πρόταση, να τεθεί στο τραπέζι, να γίνει κουβέντα με τον ιδιοκτήτη του καναλιού, να υπάρξει δηλαδή διαπραγμάτευση για την όποια βελτίωση της πρότασης μπορεί να επιτευχθεί.

Το σχέδιο περιλαμβάνει μείωση των εργαζομένων από 669 σε 385 και τρεις κατηγορίες πληρωμών. Συνολικά θα αποχωρήσουν 284 μισθωτοί και συμβασιούχοι, με αποζημιώσεις που θα υπολογιστούν με βάση την ισχύουσα νομοθεσία. Για είκοσι υψηλόμισθους ο υποψήφιος επενδυτής θέτει θέμα κατ’ ιδίαν διαπραγμάτευσης. Οι εργαζόμενοι που θα αποχωρήσουν θα χρειαστεί να αποδεχτούν ένα haircut 30% στις αποδοχές που τους οφείλονται (δεδουλευμένα). Το υπόλοιπο 70% θα τους καταβληθεί αμέσως με την επικύρωση της συμφωνίας εξυγίανσης. Για τη δεύτερη κατηγορία εργαζομένων, αυτούς που έχουν ήδη αποχωρήσει, το σχέδιο προβλέπει πως «τα τυχόν οφειλόμενα ποσά μισθοδοσίας σε πρόσωπα της κατηγορίας αυτής θα υποστούν haircut 90%. Το υπόλοιπο ποσό θα τους καταβληθεί με την επικύρωση της συμφωνίας εξυγίανσης». Όσοι θα συνεχίσουν στο κανάλι, η τρίτη κατηγορία των 385 εργαζομένων, θα πρέπει να αποδεχτούν haircut των οφειλόμενων αποδοχών τους κατά 60%. Το υπόλοιπο οφειλόμενο ποσόν θα τους καταβληθεί σε πέντε ισόποσες δόσεις, η πρώτη από τις οποίες προσδιορίζεται χρονικά κατά την επικύρωση της συμφωνίας εξυγίανσης και οι επόμενες τέσσερις ανά έξι μήνες η καθεμία.

Για όσους παραμείνουν προβλέπεται πως ο μεικτός μισθός μέχρι 1.500 ευρώ δεν υπόκειται σε καμία μείωση και παραμένει ως έχει, ενώ στη συνέχεια προβλέπονται μειώσεις που σχετίζονται με το ύψος των αποδοχών.

Τέλος, για τους εργαζομένους που θα παραμείνουν η εταιρεία παρέχει εγγύηση δωδεκάμηνης κατ’ ελάχιστον απασχόλησης… (Όλο το σχέδιο έχει αναρτηθεί στο www.typologies.gr)


Σχολιάστε εδώ